Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Not detecting Ethernet cable?

10 May 2009   #1

Windows 7
 
 
Not detecting Ethernet cable?

I just installed Windows 7, and now when I try to connect to the internet it is telling me that I need to plug an Ethernet cable into the computer. Well there is one plugged in and I don't know what to do. It seems that it detects the modem, I'm unsure if this is a driver issue or what. I have a Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC.

Glad to find a forum that's devoted to Windows 7, nice to meet everyone and thanks for your help.

My System SpecsSystem Spec
.

10 May 2009   #2

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

Have you rebooted with out the cable plugged it? And then plug it in to see if it finds it.
My System SpecsSystem Spec
10 May 2009   #3

Windows 7
 
 

Yes I have, one thing I noticed was the light that typically is coming from the ethernet jack is not on
My System SpecsSystem Spec
.


10 May 2009   #4

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

Have yuo tried network driver update?


Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
10 May 2009   #5

Windows 7
 
 

It tries to connect to the internet (which it can't do) and then says I have the best driver.
My System SpecsSystem Spec
10 May 2009   #6

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

Remove the NIC in Device manage & then power off computer, Revome card for MB for about 5 minutes. evern try a different open slot , Then reinstall card & reboot to see it it finds iit.
My System SpecsSystem Spec
10 May 2009   #7

Windows 7
 
 

It found it, but it's still not working. It always fails out at Connecting through WAN Miniport (PPPOE)
My System SpecsSystem Spec
10 May 2009   #8

windows 7
 
 

exactly my problem and my card..

it's working for me, but disconnects randomly every 5-30 minutes
i don't think it's MB related, it's a Windows 7 bug...
someone help..
My System SpecsSystem Spec
10 May 2009   #9

Windows 7 Ult x64(x2), HomePrem x32(x4), Server 08 (+VM), 08 R2 (VM) , SuSe 11.2 (VM), XP 32 (VM)
 
 

its the not Windows 7 (i believe not as this would have been widespread)
but your specific network driver (way more probable) ...
Realtek
download it and install
specifically this one
Quote:
Auto installation program (support Vista 64 and Vista) (Submission ID: 1310628)
My System SpecsSystem Spec
10 May 2009   #10

Windows 7 (Build 7100)
 
 

Code:
ftp://WebUser:DAx7h9V@202.65.194.212/cn/nic/RTNICDiag_v1003.zip
Download this and post any unknown results here.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Not detecting Ethernet cable?




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Not detecting Ethernet cable?
Thread Forum
Solved No connection+no ethernet cable detecting Network & Sharing
Windows 7 not detecting crossover cable Network & Sharing
NVIDIA nForce 10/100/1000 Mbps Ethernet card not detecting cable Hardware & Devices
Laptop not detecting my TV through HDMI cable anymore Hardware & Devices
Network cable unplugged message when using ethernet cable Network & Sharing
HELP! ethernet cable not being detected Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:32 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33