Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Anyone with a Q8300 , what mobo you using for o/c'ing?


08 Sep 2010   #1

Windows 7 Professional 64 bit
 
 
Anyone with a Q8300 , what mobo you using for o/c'ing?

Hi guys,

I have had my Q8300 for a few months now and have had it clocked to 3.1ghz for as many months , 100% stable and totally happy with it.

I recently decided to buy a better motherboard as my cheapo 35 Matx only had 2 memory slots and seemed to be holding my new SSD back a bit.

I spent the best part of 100 on the new one listed in my system spec and although indeed it did improve my SSD considerably and allowed me to double my memory it has caused me nothing but trouble as far as overclocking is concerned.

I have spent absolutely hours trying to get any sort of stable overclock on it but to no avail.

I gave up with it yesterday and sent it back, perhaps its faulty I really don't know.

But back to the main reason for this thread...

Anyone with a Q8300 on here? And what mobo are you using?

Budget is around 100 again , got my eye on this Gigabyte GA-EP43-UD3L iP43 Socket 775 8 Channel Audio.. | Ebuyer.com which is a fair bit cheaper (same make as my old cheapo board which hits 3.1ghz no probs) looks like it should do the job but would rather get some 1st hand info on boards people have with my cpu if poss before buying again.



Or this , but I am a little wary of asus after the last board that I just sent back -

Asus P5Q Deluxe P45 Socket 775 8 Channel Audio ATX.. | Ebuyer.com


Cheers

Paul.

My System SpecsSystem Spec
.

08 Sep 2010   #2

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I'm using a GA-EP45-UD3R revision 1.1 with a Q9550 and overclocking easily from 2.83ghz to 3.20ghz on stock air cooling with just FSB changes and dropping the 0.5x on the multiplier.
My System SpecsSystem Spec
09 Sep 2010   #3

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Thanks pparks , I did a search for it on the web and it appears nowhere stocks it anymore in the uk sadly.


Paul.
My System SpecsSystem Spec
.


09 Sep 2010   #4

Windows 8.1 Professional x64
 
 

What voltages have you set for your overclock?
My System SpecsSystem Spec
09 Sep 2010   #5

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Hi Everlong,

Well with the old motherboard (which is currently in the pc running the cpu at 3.1ghz) I have left it on auto as it runs perfect on this.

With the problem motherboard after trying out many settings with the Vcore on auto , I then upped the Vcore bit by bit , think I took it right up to 1.45 at one point but it still made no difference.

Cheers

Paul.
My System SpecsSystem Spec
09 Sep 2010   #6

Windows 8.1 Professional x64
 
 

You'd need to up the northbridge voltage to about 1.3/1.35v.

Have you tried updating the BIOS? Overclocking bugs can sometimes be fixed with a simple BIOS update.
My System SpecsSystem Spec
09 Sep 2010   #7

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Thanks for the info on northbridge voltage.

The board had the lastest bios on it already , I tried the only other bios version available which was the 1st release one but that made no difference either.

Like I said , the board has been returned now so I am looking to choose a new one now and will be buying next week some time.

Hopefully I will have better luck with the next one!


Cheers

Paul.
My System SpecsSystem Spec
09 Sep 2010   #8

Windows 8.1 Professional x64
 
 

Ahh thought you were looking for a new mobo while you still had the one you were having problems with.

ASUS are generally good boards, but there's always the unlucky part in a batch of any hardware.

That ASUS mobo on ebuyer has got good user reviews as well.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Anyone with a Q8300 , what mobo you using for o/c'ing?




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Anyone with a Q8300 , what mobo you using for o/c'ing?
Thread Forum
Solved PCI-e 3.0 GPU + MoBo + Ivy CPU = PCI-e 2.0 ??? Graphic Cards
Mobo not detecting HDMI? - ATI Radeon HD 4250 onboard ASUS mobo Hardware & Devices
switching from 1366 to 1155 then switching mobo to ib mobo PC Custom Builds and Overclocking
MOBO baked. Need to maintain 7 OS and files from HD on new MOBO General Discussion
Want to buy a new cpu and mobo Hardware & Devices
Is this mobo + this CPU? Hardware & Devices
Mobo hot!!!! Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:15 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33