Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Is my SSD going Bad ???

20 Aug 2013   #11
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Solarstarshines View Post
I'm just going to get a new one and send this one in

Hopefully i'll get a nice one not trying to spend more then 100.00 to 120.00

any suggestions would be cool stores would be Microcenter or Frys

FRYS.com*|*Samsung
I think the one you have linked to is an excellent choice Solar


My System SpecsSystem Spec
.
20 Aug 2013   #12
ganjiry

Win7 Home Premium x64 SP1
 
 

You're not having the best of luck this week are you mate
i'm glad i just read this thread though as i'm in the middle of running a backup ready to update the firmware on my Agility 4, I think i'll leave it for now lol

Edit: Quoted from the release notes
Quote:
Note: After updating to v1.5.2, you cannot revert back to v1.5
When i checked the firmware on mine a few days ago it showed an earlier firmware version but now it shows the newest 1.52. Proper odd and i know it's not me going mad as i've been putting it off for a week or so lol. Arwell atleast i don't have to piss about with it now
My System SpecsSystem Spec
20 Aug 2013   #13
madcratebuilder

Win8/8.1,Win7-U64, Vista U64, uncounted Linux distor's
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Solarstarshines View Post
Quote   Quote: Originally Posted by kbrady1979 View Post
I think the firmware is the problem Tommy.
hmmm

I don't even know how to go back on that type of deal I thought once it was upgraded that was it

Ok weird starting to have better results

this is the oddest problem ever
WOW!

Are you getting any help from OCZ? Those numbers are the same as my old 60gb A3 (2.222) in my old Athlon 64x2 box. You should be 2-5 times faster than those reports.
My System SpecsSystem Spec
.

20 Aug 2013   #14
Solarstarshines

Windows 10 Home Premium 64bit sp1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by madcratebuilder View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Solarstarshines View Post
Quote   Quote: Originally Posted by kbrady1979 View Post
I think the firmware is the problem Tommy.
hmmm

I don't even know how to go back on that type of deal I thought once it was upgraded that was it

Ok weird starting to have better results

this is the oddest problem ever
WOW!

Are you getting any help from OCZ? Those numbers are the same as my old 60gb A3 (2.222) in my old Athlon 64x2 box. You should be 2-5 times faster than those reports.

I found out to my Dismay it's performing fine and with the numbers they said ATTO bench would do it more justice

I have posted the link and info I got about my SSD and pretty much it's on the money

here is a link SSD OCZ Agility III 120 GB Running Slow after Motherboard and CPU upgrade [Solved] - Hard Drives - Storage

Closest to the numbers I am having is read 199 and write 98 now should I go replace it or should I roll with it until it starts acting funky is the question

Also the same board as mine is the one there all having the issue with who knew


Attached Thumbnails
Is my SSD going Bad ???-bench.png  
Attached Images
Is my SSD going Bad ???-info.png Is my SSD going Bad ???-ssd.png Is my SSD going Bad ???-better.png Is my SSD going Bad ???-sd.png Is my SSD going Bad ???-worse.png 
My System SpecsSystem Spec
21 Aug 2013   #15
madcratebuilder

Win8/8.1,Win7-U64, Vista U64, uncounted Linux distor's
 
 

I'm still sorting out all the ssd setup requirements. Here's the report on my 840 pro on a GB990fxa board with AMD 8350.
Is my SSD going Bad ???-840protest.jpg

This report is a $20 used Agility 3 I tossed on a 8 year old DFI board with a Athlon 64x2. I need to find out why it reports the pciide as bad. I'll get to it after the Dr's appointment if they let me come back home.

Is my SSD going Bad ???-ssd01.jpg


My System SpecsSystem Spec
21 Aug 2013   #16
Solarstarshines

Windows 10 Home Premium 64bit sp1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by madcratebuilder View Post
I'm still sorting out all the ssd setup requirements. Here's the report on my 840 pro on a GB990fxa board with AMD 8350.
Attachment 282504

This report is a $20 used Agility 3 I tossed on a 8 year old DFI board with a Athlon 64x2. I need to find out why it reports the pciide as bad. I'll get to it after the Dr's appointment if they let me come back home.

Attachment 282505
@Madcratebuilder the Samsung will perform because it's the best and uses a different controller /they said Marvel is better then Sandforce controllers and that is probably what the problem is

on my 8350 AMD rig this same OCZ Agility 3 scored a 7.9 md 7.8 on WEI now it barley gets a 7.6 from my intel set up

When I first got this SSD it was leaping by big numbers maybe over time it just degraded I was reading a secure erase would restore it back to former glory but I doubt it

I'm looking for that Samsung 840 pro 250 GB model maybe by Friday there on sale for 179.99 can't beat that

Also your performance is twice as bad with the agility then mine was there has to be something up with that
My System SpecsSystem Spec
21 Aug 2013   #17
PSCO2007

Windows 7 Professional X64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by madcratebuilder View Post
I'm still sorting out all the ssd setup requirements. Here's the report on my 840 pro on a GB990fxa board with AMD 8350.
Attachment 282504

This report is a $20 used Agility 3 I tossed on a 8 year old DFI board with a Athlon 64x2. I need to find out why it reports the pciide as bad. I'll get to it after the Dr's appointment if they let me come back home.

Attachment 282505
This program reports my SSD (samsung 830) as much worse than yours.
Using Crystaldiscmark or Samsung Benchmarks, they are much higher.


Attached Images
Is my SSD going Bad ???-ssd-8-21-13.jpg 
My System SpecsSystem Spec
21 Aug 2013   #18
kbrady1979

Windows 7 Professional 64bit SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by PSCO2007 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by madcratebuilder View Post
I'm still sorting out all the ssd setup requirements. Here's the report on my 840 pro on a GB990fxa board with AMD 8350.
Attachment 282504

This report is a $20 used Agility 3 I tossed on a 8 year old DFI board with a Athlon 64x2. I need to find out why it reports the pciide as bad. I'll get to it after the Dr's appointment if they let me come back home.

Attachment 282505
This program reports my SSD (samsung 830) as much worse than yours.
Using Crystaldiscmark or Samsung Benchmarks, they are much higher.
There is absolutely nothing wrong with those results. That is well within what the Samsung 830 can do. The results above were from the 840 Pro, which out of the box performs better than the last gen 830.
My System SpecsSystem Spec
21 Aug 2013   #19
PSCO2007

Windows 7 Professional X64
 
 

OK,
Thanks, Kelly.
My System SpecsSystem Spec
21 Aug 2013   #20
madcratebuilder

Win8/8.1,Win7-U64, Vista U64, uncounted Linux distor's
 
 

That DFI mobo does not have AHCI, IDE only, so it's a bit slower. Still have not found out why it reports 'bad'. Even with IDE it's still faster than the spinner on IDE.. Maybe I'll look for another <$20 mobo with AHCI.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Is my SSD going Bad ???




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:18.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App