Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show Us Your Rig [6]

14 Jan 2014   #1321
ganjiry

Win7 Home Premium x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post

Yes mate, pretty darn low!

Attachment 301615

It's pretty cold in the cabin this morning Drew so the temps are very low. Last night with the heating on full the temps settled at around 29C average for each core at idle. The hottest it has gone so far was 55C after running 3D Mark.
I was proper shocked @ how low the voltage drop's My electric bill will go down a bit now lol

Nice temp's you got there too chap
I've not put any stress on it yet except a 30 sec run of RB2's encoding test just to see what voltage was applied. Just browsing and playing tunes though my temp's are 24-28c with an ambient of 22c. I'm itching to run some benches but wanna wait untill my psu arrives so I've not even installed any.


My System SpecsSystem Spec
.
14 Jan 2014   #1322
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ganjiry View Post
Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post

Yes mate, pretty darn low!

Attachment 301615

It's pretty cold in the cabin this morning Drew so the temps are very low. Last night with the heating on full the temps settled at around 29C average for each core at idle. The hottest it has gone so far was 55C after running 3D Mark.
I was proper shocked @ how low the voltage drop's My electric bill will go down a bit now lol

Nice temp's you got there too chap
I've not put any stress on it yet except a 30 sec run of RB2's encoding test just to see what voltage was applied. Just browsing and playing tunes though my temp's are 24-28c with an ambient of 22c. I'm itching to run some benches but wanna wait untill my psu arrives so I've not even installed any.
It sounds like all your psu problems are down to the low voltage mate, you could just turn speedstep off and run a fixed voltage of say 1.15v until you try the other psu.
My System SpecsSystem Spec
14 Jan 2014   #1323
ganjiry

Win7 Home Premium x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post
It sounds like all your psu problems are down to the low voltage mate, you could just turn speedstep off and run a fixed voltage of say 1.15v until you try the other psu.
Yeah it seems that way chap, I don't want to be messing yet so I'll just wait until the other psu comes.
I have been going into the bios and just mooching though just to familurize myself with it a bit. The psu should be here tomorrow hopefully.
My System SpecsSystem Spec
.

14 Jan 2014   #1324
sygnus21

Windows 10 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post
It's pretty cold in the cabin this morning Drew so the temps are very low. Last night with the heating on full the temps settled at around 29C average for each core at idle. The hottest it has gone so far was 55C after running 3D Mark.
OK, that explains it.

For comparisons, my ambient room temp is around 23; however, my Haswell core temps are around 30

Show Us Your Rig [6]-haswell-core-temps.jpg

However, I've only got my H100i cooler fans running around 400RPM for quietness...

Show Us Your Rig [6]-corsair-link-temps.jpg

I replaced the stock fans with Corsairís Air Series SP120 PWM Quiet Edition fans, because the stock ones were loud. These can get somewhat loud too which is why I keep them at a low setting; especially since I'm not overclocking yet.

Anyway I was just amazed at how low your temps were.

Thanks.


My System SpecsSystem Spec
14 Jan 2014   #1325
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Yeah, it can be freezing out here first thing in the morning Drew, I have had temps of 0C before. But my normal idle temps with a regular room temp are pretty much the same as yours.

I took another pic, still an awful picture! But I changed the color of the case lighting to a shade of blue to make all the components blend in with each other a little better. It looks considerably better in real life. My camera on my phone struggles to show any clarity, but you get the idea.


Attached Thumbnails
Show Us Your Rig [6]-1.jpg  
My System SpecsSystem Spec
14 Jan 2014   #1326
sygnus21

Windows 10 Pro
 
 

Oh my God it does have wires - At least the photo shows off the clean wire management.

And man it must get pretty cold there for the CPU to hit 0
My System SpecsSystem Spec
14 Jan 2014   #1327
Dude

Windows 10 Pro X64
 
 

Amazing job Paul, looking good
My System SpecsSystem Spec
14 Jan 2014   #1328
Solarstarshines

Windows 10 Home Premium 64bit sp1
 
 

Looking sweet Paul
My System SpecsSystem Spec
15 Jan 2014   #1329
ganjiry

Win7 Home Premium x64 SP1
 
 

Looking good Paul, Very nice
My System SpecsSystem Spec
15 Jan 2014   #1330
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Thanks Guys, the camera does not pick up the shade of blue correctly, it is nowhere near as blue in real life, a lot paler, but it blends the color of all the components better than just having the led's White.
My System SpecsSystem Spec
Closed Thread

 Show Us Your Rig [6]




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Show Us Your Rig [8]
Spring is on and is beautifully sunny, flowered trees are green and diffuse their scents...:) My desk is lightened by...
PC Custom Builds and Overclocking
Subfolders does not show in OWA, but show in Outlook.
Hi! Running server 2008 with exchange server. The user is using both OWA webmail and local Outlook. User got multiple inbox's to access, 1 personal and 2 for the company. The personal one got subfolders which shows in OWA, but the problem is the other folders. They are only needed by this 1...
Microsoft Office
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management
Hello, A newbie here that just completed a first-time new Win7 PC build. Successful installation of Win7 Pro on WD 600GB 10000 system drive. Went back and installed 4 additional HDD. (2) WD Caviar Black 1TB 7200 RPM and (2) WD Caviar 7200 500GB HDD from XP system that were used for storage. ...
Hardware & Devices
Show us your Wig
:haha:
Chillout Room
backup files will only show up if i click show hidden files and folder
Hey Guys, I cannot find a soultion to this problem. I was using my desktop like normal then an error came up saying that there was a hdd failure, and that i needed to scan for errors. all my files disappeared and only this error would come up. There would be hundreds of the same msg spamed on my...
Backup and Restore
show hidden folders show file extensions thru registry
I am trying to setup a default user or machine setup for how win7 handles folder view options. I want show hidden folders to be set to on for all users and the hide extensions for know file types to be unchecked or turned off ffor all users (so extensions show) I have located them in the registry...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:10.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App