Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show Us Your Rig [8]

19 Apr 2014   #31
Boozad

W7 Pro x64 SP1 | W10 Pro IP x64 | W8.1 Pro x64 VM | Linux Mint VM
 
 

I've got 2x4GB kit and will go for another 2x4GB kit so theoretically they should be OK (original kit in 1 and 3 and additional kit in 2 and 4).


My System SpecsSystem Spec
.
19 Apr 2014   #32
ganjiry

Win7 Home Premium x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Boozad View Post
I've got 2x4GB kit and will go for another 2x4GB kit so theoretically they should be OK (original kit in 1 and 3 and additional kit in 2 and 4).
Theoretically yes but due to the amount of time between purchases they will be a different version number even though they're the same model number. The chips on the ram or anything can be different. It may not be the case but something to be aware of as it's a common thing.
My System SpecsSystem Spec
19 Apr 2014   #33
ZaLiTH

Win 10 x64 Pro x64 / Ubuntu 15.10 x64
 
 

So, it turns out my current PSU doesn't have enough plugs to run two GTX660Ti's. What a fail...



So, in the meantime... Here's what the cards look like (er... please excuse the CPU cooler dust, that will definitely be cleaned up soon):



...and here's what it actually looks like now:



Any recommendations for a PSU that will handle my current rig with two 660Ti's? As I understand it, 650w is enough power, but I need 2x 6-pin and 2x 8-pin GPU connectors for the setup I want. Modular would be nice (since I now have the option), but it's not essential. Any suggestions?

For the record, a single 660Ti seems to handle all my current games without any issue at all, even with all the detail settings maxed out.. But I have two, so if not, why not... (:
My System SpecsSystem Spec
.

19 Apr 2014   #34
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

My System SpecsSystem Spec
19 Apr 2014   #35
ZaLiTH

Win 10 x64 Pro x64 / Ubuntu 15.10 x64
 
 

Wow... That's not a bad choice, thanks Steve. After reading through Jonny Guru's review and seeing how it handles a serious load, I'm actually starting to reconsider the PSU choice for my next build too...

Considering SeaSonic's manufacturing history during their OEM stint, they most definitely have the required experience behind them. The X650 is fully modular too, which is a really nice bonus... I'll have to dig around locally to see if I can source one and what they go for.

Must admit, I am somewhat disappointed in myself for not checking up on my current PSU first, but I honestly thought it already had 2x 6-pin and 2x 8-pin connectors.
My System SpecsSystem Spec
19 Apr 2014   #36
HarriePateman

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

Some nice looking rigs guys & gals!
My System SpecsSystem Spec
19 Apr 2014   #37
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

You can't beat yourself up too bad about that because sometimes you can't check. I'll tell you about my experience which you may want to check for your RIVE Black board. My board takes an 8 Pin and a 4 pin 12V EPS connection, which I'm sure yours will too. I was also thinking(and still am) about getting another 780 Classy. I bought a Corsair AX850 and checked the cables. It came with 4 pcie 6+2 cables and 2 8 pin (4+4) 12V EPS cables. Just what I needed so I bought it. What they didn't tell you was that you cannot connect all the cables at the same time. You can have the 2 EPS connections and 2 pcie or 1 8 pin EPS and 4 PCIE connected, but not both 12V 8 pin and 4 pcie at the same time. I really had a fight with Corsair over that one. So, there are some things you can't check, and I'm sure you will need all those cables in your 'Dream' build. So, Check extra on that one.
My System SpecsSystem Spec
19 Apr 2014   #38
ZaLiTH

Win 10 x64 Pro x64 / Ubuntu 15.10 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by essenbe View Post
...So, Check extra on that one.
Hmmm... Very good point, I've never used a modular PSU before, so I wouldn't have thought of that. Will definitely do some more research before I get anything then. Thanks for the advice.
My System SpecsSystem Spec
19 Apr 2014   #39
Britton30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ganjiry View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Boozad View Post
I've got 2x4GB kit and will go for another 2x4GB kit so theoretically they should be OK (original kit in 1 and 3 and additional kit in 2 and 4).
Theoretically yes but due to the amount of time between purchases they will be a different version number even though they're the same model number. The chips on the ram or anything can be different. It may not be the case but something to be aware of as it's a common thing.
I'd get a whole new matched set of RAM. Even same model numbers bought at different time can cause RAM problems. Stick with the same brand, frequency, Timings, and CAS at least.
My System SpecsSystem Spec
19 Apr 2014   #40
Dude

Windows 10 Pro X64
 
 

Added a 760 today, the thing is huge compared to my 660

Show Us Your Rig [8]-760-1.jpg

Show Us Your Rig [8]-760-3.jpg


My System SpecsSystem Spec
Reply

 Show Us Your Rig [8]




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Subfolders does not show in OWA, but show in Outlook.
Hi! Running server 2008 with exchange server. The user is using both OWA webmail and local Outlook. User got multiple inbox's to access, 1 personal and 2 for the company. The personal one got subfolders which shows in OWA, but the problem is the other folders. They are only needed by this 1...
Microsoft Office
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management
Hello, A newbie here that just completed a first-time new Win7 PC build. Successful installation of Win7 Pro on WD 600GB 10000 system drive. Went back and installed 4 additional HDD. (2) WD Caviar Black 1TB 7200 RPM and (2) WD Caviar 7200 500GB HDD from XP system that were used for storage. ...
Hardware & Devices
Show us your Wig
:haha:
Chillout Room
backup files will only show up if i click show hidden files and folder
Hey Guys, I cannot find a soultion to this problem. I was using my desktop like normal then an error came up saying that there was a hdd failure, and that i needed to scan for errors. all my files disappeared and only this error would come up. There would be hundreds of the same msg spamed on my...
Backup and Restore
show hidden folders show file extensions thru registry
I am trying to setup a default user or machine setup for how win7 handles folder view options. I want show hidden folders to be set to on for all users and the hide extensions for know file types to be unchecked or turned off ffor all users (so extensions show) I have located them in the registry...
General Discussion
CD-RW & DVD-RW do not show up
I just recently installed 7 64bit over my Vista 64 bit (ultimate) and everything is great so far, except neither of my optical drives are available. Lite-On DVDRW SOHW-1693S MSI CD-RW CR52 I initially got an error on both drives for "Windows cannot verify the digital signature for the...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:24.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App