Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: new build issues

05 Sep 2014   #1
timeless

Windows 7 Professional (64bit)
 
 
new build issues

just finished my new build but having problems.

the problem is pretty simple, firstly lm getting no display and the system seems to be power cycling. basically l press the power button everything powers, cpu fan seems to be spinning, everything seems to be powering up then after a few seconds it powers down then back on again (it will continue until l turn off the PSU switch), just wondering if lve missed anything because l cant think of what the problem could be.

by the way this is the board lm using: Gigabyte GA-Z87-D3HP Socket 1150 DVI HDMI 7.1 Channel Audio ATX Motherboard - Ebuyer


My System SpecsSystem Spec
.
05 Sep 2014   #2
N00berG00ber

Windows 10 Pro
 
 

reseat the CPU, RAM, and GPU (if u have one).
My System SpecsSystem Spec
06 Sep 2014   #3
timeless

Windows 7 Professional (64bit)
 
 

turns out it was a ram issue, the smaller profile ram was harder to see if it was clipped in properly.

only issue l have now is for some reason the wireless keeps on stalling but lm not sure if its the firewall at the second. still investigating.. as it sort of comes and goes.
My System SpecsSystem Spec
.

06 Sep 2014   #4
N00berG00ber

Windows 10 Pro
 
 

Update the drivers for the Wi-Fi module.
My System SpecsSystem Spec
06 Sep 2014   #5
timeless

Windows 7 Professional (64bit)
 
 

lve updated the driver (its a Tenda W326U, v2.0 havent found any mention of differences) hasnt really changed a whole lot tho it does seem to be holding the connection better but lm still getting annoying fluctuations.
My System SpecsSystem Spec
06 Sep 2014   #6
N00berG00ber

Windows 10 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by timeless View Post
lve updated the driver (its a Tenda W326U, v2.0 havent found any mention of differences) hasnt really changed a whole lot tho it does seem to be holding the connection better but lm still getting annoying fluctuations.
check to see thats both the router an the adapter are using WPA-2 security, make sure its using 2.4GHz "G" connection, and make sure its set at 20MHz or 20/40MHz. are any other devices disconnecting?
My System SpecsSystem Spec
06 Sep 2014   #7
timeless

Windows 7 Professional (64bit)
 
 

my laptop is connecting fine with no issues.. in fact this same adapter was fine up till this build.. tho its somewhat more stable than it was now.

on another note, can someone recommend a good temp monitor.. l like to keep an eye on CPU temps but the update for one of the motherboards apps seems to have gotten rid of the page where l could see the temps.
My System SpecsSystem Spec
06 Sep 2014   #8
ignatzatsonic

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by timeless View Post
can someone recommend a good temp monitor.. l like to keep an eye on CPU temps but the update for one of the motherboards apps seems to have gotten rid of the page where l could see the temps.
I use HWinfo; it shows temps, voltages, fan speeds, etc.

HWiNFO, HWiNFO32/64 - Download
My System SpecsSystem Spec
08 Sep 2014   #9
AddRAM

Windows 7 Pro x64 Windows 10 Pro x64
 
 

My System SpecsSystem Spec
08 Sep 2014   #10
timeless

Windows 7 Professional (64bit)
 
 

found HWmonitor which seems to do the job, tho l did try intels version as well.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 new build issues




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
New build has issues booting
Hi guys, just found this place, hopefully you can help with my annoying issues! Built a new PC in the week. Specs are: MSI Z77A-G43, Intel Z77 Motherboard Intel Core i5 3570K,1155, Ivy Bridge CPU 8GB (2x4GB) Corsair DDR3 RAM 60GB OCZ Technology Vertex (used for Windows 7) 1TB Seagate...
General Discussion
New Build Issues
I completed a new build for my desktop PC last night. However, I have a few questions. I'll start out with my build though: Motherboard: Newegg.com - APEVIA X-QPACK-NW-BK/420 Black Aluminum 1.0 w/ ABS plastic front panel MicroATX Desktop Computer Case 420W Power Supply - Computer Cases...
PC Custom Builds and Overclocking
2 Issues w/RC Build 7100
Hi! Just upgraded to Windows 7 RC and loving it so far. Really a change over XP and I'm actually liking the organization a bit more! I've had most of my issues resolved right off the bat as it just "works"! However, 2 issues are plaguing it that I would like to see if I can get some tips on. ...
General Discussion
[RC Build 7100] Shutdown issues
Hi all Windows7 users, I recently installed the new Windows 7 version RC1 build 7100. This was also my first Windows 7 installation. After a clean install I was suprised by the speed and the nice new features. For a long time I used XP, never tried Vista because of the bugs and compatibility...
General Discussion
MCE and Clear QAM Issues Build 7068
Windows 7 Build 7068, Seemed to be all working good, and I was hopeful that this would be the one the fix my issue, until I found that Iím still having issues with MCE. Phenom II X4 940 BE, 4Gb DD2 800 Mhz , Asus M3A79-T Delux, ATI HD 4650, x2 160Gb Sata HD, Tuner cards Hauppauge HVR 1600 and...
Media Center
Build 7057 MTU issues
i have been playing with windows 7 since i installed and found upload speed just terrible down load is good computer to computer is good but upload to net is max of 11 kbs i have an oem Ralink wireless card and its the same network for all i did a few tests and was told that MTU discovery was off...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:49.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App