Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: New MOBO?

05 Nov 2014   #11
N00berG00ber

Windows 10 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by NoN View Post
Let us know, then...
that tool to to upgrade to windows 8.1 im on 7


My System SpecsSystem Spec
.
05 Nov 2014   #12
Dude

Windows 10 Pro X64
 
 

He is talking about Intel Management Engine, not OS
My System SpecsSystem Spec
05 Nov 2014   #13
N00berG00ber

Windows 10 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Dude View Post
He is talking about Intel ME, not OS
yea, im trying to figure out how to do this. imdownloading the latest MEI, ME81 update tool, and chipset drivers from asus website.
My System SpecsSystem Spec
.

05 Nov 2014   #14
Dude

Windows 10 Pro X64
 
 

Okay, like you know it's always best to get all the latest mb drivers etc. Your settings not saving is strange, and I see why he mentioned the battery. Have you already talked with Asus support? That should not happen.
My System SpecsSystem Spec
05 Nov 2014   #15
N00berG00ber

Windows 10 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Dude View Post
Okay, like you know it's always best to get all the latest mb drivers etc. Your settings not saving is strange, and I see why he mentioned the battery. Have you already talked with Asus support? That should not happen.
yup, they said they will call me in 24 hrs. useless as usual.
tried to install latest version of MEI, but said my PC does not meet the minimum requirements, so i will try one previous version. chipset drivers are currently up to date.


EDIT: i get an error as well.

i get errors on everything. im stumped.
My System SpecsSystem Spec
06 Nov 2014   #16
Solarstarshines

Windows 10 Home Premium 64bit sp1
 
 

Well chances are something like the sensors could be going to hell too
My System SpecsSystem Spec
06 Nov 2014   #17
townsbg

Windows 7 pro 64-bit
 
 

I agree with taking advantage of the warranty because this could be a hardware issue. Also you have to be careful with BIOS updates because if you do the wrong one or your update messes up you could end up with a fancy paperweight.
My System SpecsSystem Spec
06 Nov 2014   #18
N00berG00ber

Windows 10 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by townsbg View Post
I agree with taking advantage of the warranty because this could be a hardware issue. Also you have to be careful with BIOS updates because if you do the wrong one or your update messes up you could end up with a fancy paperweight.
ugh! im so done with these RMAs.... i swear, this better be the last one!

anyway, thanks a lot guys for the help!
My System SpecsSystem Spec
06 Nov 2014   #19
townsbg

Windows 7 pro 64-bit
 
 

RMAs are a pain. I kept having a hard drive go out. Turned out to be a bad power supply that was frying it but it was a pain to keep calling Seagate.
My System SpecsSystem Spec
06 Nov 2014   #20
NoN

Windows 7 Professional SP1 - x64 [Non-UEFI Boot]
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by N00berG00ber View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Dude View Post
Okay, like you know it's always best to get all the latest mb drivers etc. Your settings not saving is strange, and I see why he mentioned the battery. Have you already talked with Asus support? That should not happen.
yup, they said they will call me in 24 hrs. useless as usual.
tried to install latest version of MEI, but said my PC does not meet the minimum requirements, so i will try one previous version. chipset drivers are currently up to date.


EDIT: i get an error as well.

i get errors on everything. im stumped.
If one fail...you have to reboot before trying again the Intel MEI...The one (8.1) I gave you link is the right one include the firmware.

Does in program & Features appear the Intel MEI?, If so uninstall it, reboot to stop all services, then reinstall the Intel MEI Software (not firmware yet). It should work!

Don't mistaken both Intel MEI file you've downloaded.

Normally it should be at least the motherboard manufacturer Intel MEI Firmware pre-installed that's why it is strange it shows N/A instead.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 New MOBO?




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
What mobo goes well with this ram?
I kinda painted myself into a corner again I picked up a ASUS crosshair IV in hopes of a general speed boost but I'm having odd random lag, its been about the same through 3 reinstalls. I was BSODing before I change my ramm and mobo(mostly due to the ram not liking the mobo) Anyway long story...
Hardware & Devices
Mobo not detecting HDMI? - ATI Radeon HD 4250 onboard ASUS mobo
This problem has the configuration listed in my system specs below, which have just changed recently. My OCZ Vertex 2 died, RMA'ed but sold, and replaced with the Transcend SSD720, 2.5" SATAIII 64GB. Also sold my GPU... :cry: Now, trying to get everything back on track. I reinstalled my OS on...
Hardware & Devices
switching from 1366 to 1155 then switching mobo to ib mobo
Hey guys, not entirely sure if this is the right section but I'm considering selling my 1366 chipset. I run an I7 960 at 3.2ghz stock, some pretty average 6gb corsair ram and an Asus P685D-E mobo. And have a thermaltake chaser mk-1. I'm considering upgrading in two weeks. I already have 3...
PC Custom Builds and Overclocking
MOBO baked. Need to maintain 7 OS and files from HD on new MOBO
I have read several posts about issues with this already. I had an ECS P4M800 Pro-M V 2.0 with a Pentium 4 2.88. I had a primary and secondary hard drive as well as a DVD RW on it. My brother-in-law originally build the computer some years ago. I got the dreaded call the other day, "Honey,...
General Discussion
New CPU & MoBo, same HD
Hi I am upgrading my CPU (from older AMD to new Intel i3 2100), motherboard (from older AMD based to new GIGABYTE GA-Z68MA-D2H-B3 Z68 R), RAM (from 1mb to 8mb). My optical drive is also new. In addition, I have previously used a peripheral DVI video card but will now use the on board video. My...
Installation & Setup
Is this mobo + this CPU?
Hey folks, I was wondering if this processor will work on this motherboard? The specs all match, but I just need to be 100% sure. CPU:Intel Pentium E5400 Dual Core INTEL PENTIUM DUAL CORE E5400 800FSB SKT-775 RET Mobo:ASROCK SKT-775 G31M-S R2.0 ASROCK SKT-775 G31M-S R2 0 S V L M-ATX...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:45.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App