Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: New MOBO?

06 Nov 2014   #21
N00berG00ber

Windows 10 Pro
 
 

errors.




Attached Thumbnails
New MOBO?-capture.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.
06 Nov 2014   #22
N00berG00ber

Windows 10 Pro
 
 

Fixed!!!!!!!

i followed this guy's fix. basically it wiped the all bios blocks, and re flashed them all. something that EZ update does not do. I'm sure this program can work with any bios from any board. but don't hold me too that.

Everything is working now. I can finally shut off my PSU without having to clear CMOS, i can finally change RAM and CPU vales after they have been saved, and i noticed my BUS speed is actually running at 100MHz instead of the 99.8MHz it was running at before. Miracles do happen!!!

I hate ASUS support. i chatted them last night (Tech support) and he said that one of his reps will call me in 24hrs. so far that call hasn't come. curse ASUS. they make awesome products but have terrible support.

[SOLVED]p8z77-v pro cant set CPU multiplier


Attached Thumbnails
New MOBO?-141106074342.jpg  
My System SpecsSystem Spec
06 Nov 2014   #23
NoN

Windows 7 Professional SP1 - x64 [Non-UEFI Boot]
 
 

Glad you fixed that and thanks for having shared the link.

One thing is how strange it can happens and seems particular to the Pro board. The thread linked is already from two years ago and i'm amaze it has only five posts. It would have been good to know why it had happened to this board too, apart a Bios update issue we have no further explanations.
My System SpecsSystem Spec
.

06 Nov 2014   #24
N00berG00ber

Windows 10 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by NoN View Post
Glad you fixed that and thanks for having shared the link.

One thing is how strange it can happens and seems particular to the Pro board. The thread linked is already from two years ago and i'm amaze it has only five posts. It would have been good to know why it had happened to this board too, apart a Bios update issue we have no further explanations.
yea idk, maybe it is a bios update issue. idr if i tried to update it or not... too long ago. but i kept the tool along with my current bios version encase it happens again. got it all ziped up.
My System SpecsSystem Spec
06 Nov 2014   #25
NoN

Windows 7 Professional SP1 - x64 [Non-UEFI Boot]
 
 

Which method (if you mind telling) are you using to Update your Bios, Usb Flashback or the Ai Suite Bios update?

On the one i've got i'm using Usb Flashback button with Usb Key. Found it a bit of a hassle first, but it seems better/safer for many Bios testing purpose. I'm asking because you could have turn off the computer at one time too fast or unplug the key and could have been the reason the Bios was not completed.

Have you tried a modded Bios once too? Anyway, keep the tool Ami file safe and welcome back!!
My System SpecsSystem Spec
06 Nov 2014   #26
N00berG00ber

Windows 10 Pro
 
 

im using the EZ bios update in the actual bios. i just click the file and it does it all by its self.

i have looked into modded bios, but its kinda useless to me. inly thing i found modded bioses improve on is raid arrays.
My System SpecsSystem Spec
08 Nov 2014   #27
linnemeyerhere

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

Excellent news and good patience shown, in the end that was better then RMA hands down !
My System SpecsSystem Spec
08 Nov 2014   #28
N00berG00ber

Windows 10 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by linnemeyerhere View Post
Excellent news and good patience shown, in the end that was better then RMA hands down !
Oh yea! I may have lost sleep on it and was up till 3am, but hands down better than dealing with Asus rma!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 New MOBO?




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
What mobo goes well with this ram?
I kinda painted myself into a corner again I picked up a ASUS crosshair IV in hopes of a general speed boost but I'm having odd random lag, its been about the same through 3 reinstalls. I was BSODing before I change my ramm and mobo(mostly due to the ram not liking the mobo) Anyway long story...
Hardware & Devices
Mobo not detecting HDMI? - ATI Radeon HD 4250 onboard ASUS mobo
This problem has the configuration listed in my system specs below, which have just changed recently. My OCZ Vertex 2 died, RMA'ed but sold, and replaced with the Transcend SSD720, 2.5" SATAIII 64GB. Also sold my GPU... :cry: Now, trying to get everything back on track. I reinstalled my OS on...
Hardware & Devices
switching from 1366 to 1155 then switching mobo to ib mobo
Hey guys, not entirely sure if this is the right section but I'm considering selling my 1366 chipset. I run an I7 960 at 3.2ghz stock, some pretty average 6gb corsair ram and an Asus P685D-E mobo. And have a thermaltake chaser mk-1. I'm considering upgrading in two weeks. I already have 3...
PC Custom Builds and Overclocking
MOBO baked. Need to maintain 7 OS and files from HD on new MOBO
I have read several posts about issues with this already. I had an ECS P4M800 Pro-M V 2.0 with a Pentium 4 2.88. I had a primary and secondary hard drive as well as a DVD RW on it. My brother-in-law originally build the computer some years ago. I got the dreaded call the other day, "Honey,...
General Discussion
New CPU & MoBo, same HD
Hi I am upgrading my CPU (from older AMD to new Intel i3 2100), motherboard (from older AMD based to new GIGABYTE GA-Z68MA-D2H-B3 Z68 R), RAM (from 1mb to 8mb). My optical drive is also new. In addition, I have previously used a peripheral DVI video card but will now use the on board video. My...
Installation & Setup
Is this mobo + this CPU?
Hey folks, I was wondering if this processor will work on this motherboard? The specs all match, but I just need to be 100% sure. CPU:Intel Pentium E5400 Dual Core INTEL PENTIUM DUAL CORE E5400 800FSB SKT-775 RET Mobo:ASROCK SKT-775 G31M-S R2.0 ASROCK SKT-775 G31M-S R2 0 S V L M-ATX...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:41.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App