Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Hangs head in shame whilst pleading 4 help

30 Jan 2015   #1
AaLF

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 
Hangs head in shame whilst pleading 4 help

Windows 7 & my current PC have been so good for so long I've forgotten how to fix simple things due to lack of practice.

Got a new modem Netcom NB 604

So far so good -
  • Power cable is plugged
  • internet cable plugged in
  • ethernet cable plugged in


Ethernet light not on -

  • PWR light on & solid
  • DSL light on & solid
  • WWW light on & flickering
  • ethernet light NOT RESPONDING


http://192.168.1.1 is not accessing the modem. Its as if the ethernet cable's not working



**So I cannot get into the modem to set a password to connect to the net.







Attached Images
Hangs head in shame whilst pleading 4 help-netc-nb604nspb.jpg Hangs head in shame whilst pleading 4 help-122i3bead442192fe2c6.jpg 
My System SpecsSystem Spec
.
30 Jan 2015   #2
Solarstarshines

Windows 10 Home Premium 64bit sp1
 
 

Have you tried their troubleshoot webpage ?

you do know that link with your IP is a porn page
My System SpecsSystem Spec
30 Jan 2015   #3
doctore

Windows 7 Pro
 
 

Is the light on the NIC on?
I assume you tried resetting the router.

Not sure about that particular model, but usually a light should come on when an Ethernet cable is plugged. Could be a bad router. Did you try switching to other ports?
My System SpecsSystem Spec
.

30 Jan 2015   #4
AaLF

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Solarstarshines View Post
you do know that link with your IP is a porn page
What link? I supplied no link. 192.168.1.1 is all i published.

.....................................

As for this ethernet hassle. Plugged in old modem (still works) it doesn't see the ethernet cable either.

  1. A light called LAN should light up on modem display, yes?
  2. Can it be the PC doesn't see the ethernet cable? how do i check?
My System SpecsSystem Spec
30 Jan 2015   #5
Mellon Head

Win 7 Pro x64/Win 10 Pro x64 dual boot
 
 

I would try a different Ethernet cable. You might have a bad one.

If the cable was working, one of the Ethernet lights should light and flicker on the front of the modem.
My System SpecsSystem Spec
30 Jan 2015   #6
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

Does the cable work when directly plugged into the modem.
My System SpecsSystem Spec
30 Jan 2015   #7
Solarstarshines

Windows 10 Home Premium 64bit sp1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by AaLF View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Solarstarshines View Post
you do know that link with your IP is a porn page
What link? I supplied no link. 192.168.1.1 is all i published.

.....................................

As for this ethernet hassle. Plugged in old modem (still works) it doesn't see the ethernet cable either.

  1. A light called LAN should light up on modem display, yes?
  2. Can it be the PC doesn't see the ethernet cable? how do i check?
yes your IP turned into a link
My System SpecsSystem Spec
30 Jan 2015   #8
PeaB4YouGo

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Solarstarshines View Post
Have you tried their troubleshoot webpage ?

you do know that link with your IP is a porn page
I don't know where it takes you, but it takes me to the sign-in page of my router. I'm sure that's what OP intended and that's how it should work. Not sure where the issue lies but, I think I'd check things out a bit on your end.
My System SpecsSystem Spec
31 Jan 2015   #9
AaLF

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Solarstarshines View Post
Quote   Quote: Originally Posted by AaLF View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Solarstarshines View Post
you do know that link with your IP is a porn page
What link? I supplied no link. 192.168.1.1 is all i published.

.....................................

As for this ethernet hassle. Plugged in old modem (still works) it doesn't see the ethernet cable either.

  1. A light called LAN should light up on modem display, yes?
  2. Can it be the PC doesn't see the ethernet cable? how do i check?
yes your IP turned into a link
192.168..1.1 is used to "get into" the config page of a modem/router. Or at least some of 'em.

Quote:
192.168.1.1




192.168.1.1 IP address is used by various router models as a default address for router itself. Router binds this address to itself when it creates a network.
To connect to the router you usually need to type http://192.168.1.1/. If your router is bound to 192.168.1.1 IP address you should see router connection page immediately. Usually this page will require you to enter router password.
If you don’t see a router connection page and get empty page or browser redirects you to a search results then there is something wrong. Possible problem reasons are following:
• Router is registered to a different IP (some router models use 192.168.1.2 and other IP addresses). Try reading your router user guide to get default IP address which router uses.
• Your computer is not connected to the router (check if cables are connected and functioning)
• Router is not turned off
• Router is malfunctioning (restarting your router may help)
192.168.1.1 IP address is most frequently used by Linksys routers. So you can start your search for solution from Linksys website.

192.168.1.1
My System SpecsSystem Spec
31 Jan 2015   #10
doctore

Windows 7 Pro
 
 

192.168.1.1 is a private IP and should either take you to a networked device or nowhere. Solar - you may have some browser malware.

OP - are you sure you are not using an RJ-11 connector? Just checking Did you try a different cable?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Hangs head in shame whilst pleading 4 help




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
BEHRINGER USB ASIO driver - still nothing, shame
It's shame that the world is changing and you do not make any step forward... the whole world knew that W7 is on the way, but BEHRINGER team did not found the time to publish drivers for their products running on Windows 7 (32 and 64 bit). Worse, for them as there is no 64 bit versions of OS ( i...
Sound & Audio
xbox 360 head to head gaming with PC laptop
OK I searched google and here and really can't find a solid answer to this. I have even read that windows 8 might have this feature at some point. Anyway I want to play first person shooting games like black ops from my alienware against my nephew on his xbox 360. reason for this is I have...
Gaming
It's such a shame the Zune never made it big.
I admit it, when the Zune first came out, I thought it was a knockoff of the ipod, that the build quality seemed to be more of a plastic brick than a slimmish metal fixture. But, the thing I really liked about it was its operating system it ran, it was WAY better and sleeker than the ipod ever was...
Chillout Room
Hall of Shame - by Ed Bott
More...
Chillout Room


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:10.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App