Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: My partial system upgrade

16 Aug 2015   #21
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

pillainp, A WHEA error is basically a hardware error. It is in many cases an unstable overclock. If you are overclocking, set everything back to defaults and see if you still get them. If you do, you have a hardware problem. If you don't, it is your overclock. Re do the overclock and test the crap out of each one and see if you get the WHEA errors. If it is your Overclock, in most cases it means increase your Vcore. But first you need to find out if you are having a hardware problem by setting everything back to defaults.

WHEA means a Windows Hardware Error ?. (3 out of 4 isn't too bad)


My System SpecsSystem Spec
.
18 Aug 2015   #22
pillainp

Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

All overclocks disabled. Only RAM (TridentX - F3-2400C10D-16GTX - G.SKILL DDR3 Memory) running at XMP Profile #2.

No BlueScreens in two days now with moderate use.

I am beginning to wonder whether it might be my PSU.

When it was in my old system, I had a problem beginning a couple months ago with the death of an HDD. Following that, whenever I shut down the system, Windows would shut down but the hardware would remain powered up (CPU and case fans spinning, all LED's on the board and case receiving power and lit, etc.). The only way to totally power off the system was to lean on the power button or to cycle the PSU manually using its power switch.

This particular issue is not being repeated in the new build. 5VSB seems to be fine since the STRIX LED and the ROG logo and power button are lit, as they should be.

This is the PSU : TX Seriesô TX850 ó 80 PLUSģ Bronze Certified 850 Watt High Performance Power Supply

It was purchased in 2013, and was part of an almost-always-on system (kids in the house - urgently need to play games at all hours), but was never a problem until a few months ago.

Wait and watch a few days and then go RMA? Advice?

I do note a tendency to sometimes freeze when running AIDA64's System Stability Test.
My System SpecsSystem Spec
20 Aug 2015   #23
pillainp

Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

So I ran an overnight stress test (~4hr30min) on AIDA64 and no crashes, peak temps 68C.

Seems to be running OK so far.

Will do an extended stress test (>6hours) this weekend and report with logs.
My System SpecsSystem Spec
.

20 Aug 2015   #24
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

It could have just been an unstable overclock. Sometimes, an overclock will 'degrade', for lack of a better word. That's when I go back to stock, like you are and test for stability. If it's stable, redo the overclock and make sure it's stable.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 My partial system upgrade




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Function keys failure after partial system reinstall
I found lots of old threads about similar problems, but none helped. Odd, as one had identical machine to mine, but a different sub-problem. Machine: Dell Notebook Inspiron 1545. After struggling with malware-caused trouble (noted on this site in another area, and partially fixed with...
Drivers
Partial WEI: System Rating is not available
Hello, I've already searched the forum but couldn't find any thread similar to my problem. The problem i'm having is not a big deal but annoying. -It's related to WEI. In the computer's properties window, it states "System saving is not available". -I click the link, the WEI window...
Performance & Maintenance
Partial cloning
Hi, I have a windows 7 64 system installed on an SSD drive (C:). Due to limited space, I've switched the location of the users folder (according to http://www.sevenforums.com/tutorials/18629-user-folders-change-default-location.html), program files and program files (x64) to another drive, which...
Backup and Restore
Looking for advice on a new (partial) system
Hello, Recently it seems my motherboard is dying and itís a pretty old one, so Iím currently looking for a new (partial) system. Unfortunately, Iíve been out of touch on computer hardware since I bought my last system five years ago. What I use my system for is work and games: programming Ė...
Hardware & Devices
Partial system Image access on external hard drive
Ok massive tale of woe here. I was using my computer last week, when it shut down unexpectedly. I couldn't get it too boot back up properly, and when I tried to access system recovery and startup repair I couldn't use them either. I worked out that I had an unmountable boot volume problem. I fixed...
Backup and Restore
Partial Icons in System Area of Taskbar
When I lock the Taskbar, I see partial Icon images before the >> of the Toolbars I have setup. Looks like this: When I unlock the Taskbar the partial images are gone. Any way to fix this? It has not always been this way, just the last few weeks (I think).
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:28.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App