Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Adjusting oc/ov settings ?

29 Jun 2010   #1

Windows 7 64bit
 
 
Adjusting oc/ov settings ?

Looks like I'm back again. This time I'm getting this error message:

"Settings have failed to post. system is using defaut settings for this post attempt. press f1 to continue, f2 to enter setup to adjust oc/ov settings."

Not sure how this happened but I do see the reset settings coming up in my start menu again. This started to happen with my last driver issue, Dell replaced the video cards after doing certain tests, everything seems to work fine now but this bios message has started to appear.

Any help would be greatly appreciated.


My System SpecsSystem Spec
.

29 Jun 2010   #2

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by thatoneguy View Post
Looks like I'm back again. This time I'm getting this error message:

"Settings have failed to post. system is using defaut settings for this post attempt. press f1 to continue, f2 to enter setup to adjust oc/ov settings."

Not sure how this happened but I do see the reset settings coming up in my start menu again. This started to happen with my last driver issue, Dell replaced the video cards after doing certain tests, everything seems to work fine now but this bios message has started to appear.

Any help would be greatly appreciated.
Could be an unstable overclock, you should try restoring the BIOS to the defaults and check to see if the message shows up again.
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2010   #3

Windows 7 Ultimate x64, Mint 9
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by kurahk7 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by thatoneguy View Post
Looks like I'm back again. This time I'm getting this error message:

"Settings have failed to post. system is using defaut settings for this post attempt. press f1 to continue, f2 to enter setup to adjust oc/ov settings."

Not sure how this happened but I do see the reset settings coming up in my start menu again. This started to happen with my last driver issue, Dell replaced the video cards after doing certain tests, everything seems to work fine now but this bios message has started to appear.

Any help would be greatly appreciated.
Could be an unstable overclock, you should try restoring the BIOS to the defaults and check to see if the message shows up again.
I agree.

~Lordbob
My System SpecsSystem Spec
.


04 Jul 2010   #4

Windows 7 64bit
 
 

I went ahead and reset the bios settings, it seems to have fixed the error message but now I'm getting an older bios problem I was having a few weeks back:

floppy disk failed 40
and some hdmi auto cable error

I've disabled them like before but for whatever reason the floppy disk error message keeps re-appearing unlike before. What could be causing this?

and thanks for the responses.
My System SpecsSystem Spec
04 Jul 2010   #5

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by thatoneguy View Post
I went ahead and reset the bios settings, it seems to have fixed the error message but now I'm getting an older bios problem I was having a few weeks back:

floppy disk failed 40
and some hdmi auto cable error

I've disabled them like before but for whatever reason the floppy disk error message keeps re-appearing unlike before. What could be causing this?

and thanks for the responses.
If you don't have a floppy disk drive, try disabling it from the boot menu in the bios.
My System SpecsSystem Spec
05 Jul 2010   #6

Windows 7 64bit
 
 

Hey thanks for the response,

I did disable from the bios as well as the hdmi audio cable but for whatever reason the floppy error message still shows up. It worked the last time I had this problem, which was before the ov/oc setting problem. Resetting the bios default settings fixed the ov/oc problem but brought back the floppy and audio hdmi cable setting, which I then disabled like before, only this time the floppy error won't go away but still shows as disabled in the bios.
My System SpecsSystem Spec
05 Jul 2010   #7

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by thatoneguy View Post
Hey thanks for the response,

I did disable from the bios as well as the hdmi audio cable but for whatever reason the floppy error message still shows up. It worked the last time I had this problem, which was before the ov/oc setting problem. Resetting the bios default settings fixed the ov/oc problem but brought back the floppy and audio hdmi cable setting, which I then disabled like before, only this time the floppy error won't go away but still shows as disabled in the bios.
Is boot from floopy removed from the Boot order/menu?
My System SpecsSystem Spec
06 Jul 2010   #8

Windows 7 64bit
 
 

No, but the option does show as disabled.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Adjusting oc/ov settings ?




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Adjusting oc/ov settings ?
Thread Forum
I need help with adjusting my screen. Graphic Cards
Solved Adjusting CPU voltage for OC PC Custom Builds and Overclocking
Adjusting Windows 7 brightness - what's the best way? Graphic Cards
Solved No video to Samsung PDP530 over HDMI after adjusting NVIDIA Settings Graphic Cards
Needing to keep adjusting monitor Hardware & Devices
Adjusting luminated keyboard? Hardware & Devices
Adjusting RAM voltage to sticker on RAM Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:31 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33