Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: system boots only after 10 mins even after formatting

28 Jul 2010   #11

windows 7
 
 

how do i get into safe mode.cut the power and start again?or any other steps

My System SpecsSystem Spec
.

28 Jul 2010   #12

64-bit Windows 8.1 Pro
 
 

press f8 while booting...
My System SpecsSystem Spec
28 Jul 2010   #13

 

With my above post, include this too.

Is your RAM a single 2GB strip or 2x1GB?

If separate, remove one and start the computer and check. If no issues, replace with the other one and check.
My System SpecsSystem Spec
.


28 Jul 2010   #14

 

After you start your computer, press the F8 key continously, till you get a set of lines.
Select the first one, which says boot into safe mode.
Check, if windows work normally.
My System SpecsSystem Spec
28 Jul 2010   #15

windows 7
 
 

thats the problem man my ram is a single 2 gb.not two 1 gbs
My System SpecsSystem Spec
28 Jul 2010   #16

 

There are many qns unanswered till now.
1. Is your system a branded one like Dell, Lenovo?
2. System normal in safe mode?
3. Any 3rd party applications installed?
4. What AV you use?
My System SpecsSystem Spec
28 Jul 2010   #17

windows 7
 
 

ok man.its the same in safe mode too.the screen is like "loading system......." and it stays that way for 10 mins and its normal again.
1.no my pc is not a branded one cuz we dont have any companys in nepal.only the laptops are branded.all the pcs are custome made.we install whatever we want.no specific components.
2.no not normal.but after the stuck startup its normal
3.no.freshly formatted
4.what is an av?sorry
My System SpecsSystem Spec
28 Jul 2010   #18

64-bit Windows 8.1 Pro
 
 

AV= Anti Virus...
My System SpecsSystem Spec
28 Jul 2010   #19

windows 7
 
 

hehe ok eset nod32.its not the anti virus problem cuz.i had the problem right since i started the computer for the 1st time after formatting
My System SpecsSystem Spec
28 Jul 2010   #20

 

Ok, where exactly your computer is getting stuck?
During the starting windows?
After login, etc.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 system boots only after 10 mins even after formatting





Thread Tools



Similar help and support threads for2: system boots only after 10 mins even after formatting
Thread Forum
BSOD - often after the system has been running for 30-60 mins... BSOD Help and Support
Solved Wlmail won't end system boots wrong Browsers & Mail
System Boots up Very slowly and hangs often BSOD Help and Support
system hanging before windows boots, unless... BSOD Help and Support
System Boots to wrong drive General Discussion
loosing internet connection 3-5 mins after starting system. Network & Sharing
system hanging before windows boots, unless... Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:19 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33