Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: system protection error 0x81000203

22 Nov 2010   #1
jama223

windows 7 ultimate 32 bit
 
 
system protection error 0x81000203

the system protection is not opening. im getting error 0x81000203


My System SpecsSystem Spec
.
22 Nov 2010   #2
thesaint

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Yes, I get the same error. I,ve been trying various things this past week. I,ll let you know if I find the answer.
My System SpecsSystem Spec
22 Nov 2010   #3
Hopalong X

Windows7 Pro 64bit SP-1; Windows XP Pro 32bit
 
 

Quote:
Check your hard disk for any errors:
Click Start
Type: CMD, from the results, right click CMD
Click 'Run as Administrator'
At the Command Prompt, type: chkdsk /r /f
When you restart your system, your computer will be scanned for errors and attempts will be made to correct them.
0x81000203 error code... unable to do system restore. No previous restore point created....

Try the above box instructions. From Microsoft direct. If you read the thread it took a couple of days to sort out.
My guess if it doesn't fix it the first time run it again.

Also alternatively you can try this.
SFC /SCANNOW Command - System File Checker

Run up to three times. It will tell you it can't fix and quit at some point. Run it again.
It is fixing things everytime it is run but needs to "restart" itself.

Post back with results or more questions.
Mike
My System SpecsSystem Spec
.

09 Nov 2012   #4
tcpolchies

 
 
system protection error msg

I had the same problem on both lap tops running win's 7 home. I have created a restore point successfully today...at last. First I restored my windows firewall to default settings. Not that it had anything to do with this issue, but still in case a worm had changed my settings as in the past. Then I enabled back up services, copy of shadow volume and copy of windows. I have noticed prior to the system error msg... my firewall was acting up. I was forced to disabled AVG and enable windows firewall still running AVG virus protection. I also noticed several unidentified networks in my firewall IP list when I was initially running AVG. Their were drastic changes happening to my our pc's again. Due to this ongoing issue now each time I start up windows, I restore windows firewall to default settings as an extra precautionary measure in case the firewall settings were messed with. So far so good.

Hope this helps.

T~
My System SpecsSystem Spec
Reply

 system protection error 0x81000203




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Enable system protection to preform system restore
Please help!!! Pics included to explain the situation Basically after installing some new software for my phone my windows 7 laptop crashed - it flashes a blue screen and restarts on boot up I can get to image 1 page to try a system repair But then I need to enable system protection.. Image 2 ...
Backup and Restore
System Protection not working in System Control Panel
I've tried to open System Protection in System in the Control Panel but it will not work. It gives an error of 0x81000203. I've rebooted and attempted but get the same thing each time.
System Security
Please help re: System Restore encountered an error (0x81000203)
Hello I'm cracking up as I've tried all recommended fixes for the above error message - System restore won't 'enable' and as in the screenshot, most of the options are greyed out. I've tried registry fixes, and used 'FixWin' - nothing will fix the problem - please help ! Tara
Backup and Restore
System Restore Not Working Error (0x81000203)
Thank For The Help , I Have searched the whole forum and did not find this error ,so decided to ask ,I tried many things like I have tried: - SFC /scannow ... no errors - chkdsk .... no errors - made sure 'Volume shadow copy service' is running - turned off firewall/antivirus software ......
Backup and Restore


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:48.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App