Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: USB performing EXTREMELY slow

30 Jun 2009   #1
iDekz

Windows 7, duh
 
 
USB performing EXTREMELY slow

Since installing Windows 7 all of my USB ports are ridiculously slow, USB 1.0 speeds at best.

I did not have this problem at all with XP, so it is not hardware related.

It is affecting a variety of devices, so no single one is to blame.

I guess on the plus side, my iPhone can almost get a full charge in the ~hour it takes to sync.


My System SpecsSystem Spec
.

10 Jul 2009   #2
iDekz

Windows 7, duh
 
 

Nobody? This is my only problem with Windows 7 and it just may be enough of one for me to switch back.
My System SpecsSystem Spec
10 Jul 2009   #3
themouse

Windows 7 Build 7201
 
 

I think that usb actually freezes my PC occacsionally. I use a USB sound blaster external 24bit and usb keyboard-mouse. I can be watching a movie the sound stops and then moments later complete freeze. I using build 7201 I havent bothered with any newer ones just waiting for RTM hopefully they have fixed it
My System SpecsSystem Spec
.


10 Jul 2009   #4
Zidane24

Windows 7 Home Premium x64 - Mac OS X 10.6.4 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by iDekz View Post
Nobody? This is my only problem with Windows 7 and it just may be enough of one for me to switch back.
Looks like you need the chipset drivers for your board
My System SpecsSystem Spec
10 Jul 2009   #5
OEM

OS3.5
 
 

Your system specs are a bit slim.

"OS- Windows 7, duh"

...doesn't help us know which version of Seven you have installed. There are many people using "leaked" versions, not everybody is using 7100rc.

Please fill out your system specs completely.

I believe Zidane2424 is on the right track. Check with your pc/motherboard manufacture for chipset drivers. Vista should work if you can't find Windows 7 specific ones.
My System SpecsSystem Spec
10 Jul 2009   #6
iDekz

Windows 7, duh
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by OEM View Post
Your system specs are a bit slim.

"OS- Windows 7, duh"

...doesn't help us know which version of Seven you have installed. There are many people using "leaked" versions, not everybody is using 7100rc.

Please fill out your system specs completely.

I believe Zidane2424 is on the right track. Check with your pc/motherboard manufacture for chipset drivers. Vista should work if you can't find Windows 7 specific ones.
OS: Windows 7 7100rc
MB: Asrock K8 Upgrade-1689
CPU: Athalon 64 3000+

I have the CD that came with the motherboard but everything I try to install from it fails with some sort of "does not work with this version of windows" error.
My System SpecsSystem Spec
10 Jul 2009   #7
Mongo

XPSP3, Se7en RTM
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by iDekz View Post
Since installing Windows 7 all of my USB ports are ridiculously slow, USB 1.0 speeds at best.

I did not have this problem at all with XP, so it is not hardware related.

It is affecting a variety of devices, so no single one is to blame.

I guess on the plus side, my iPhone can almost get a full charge in the ~hour it takes to sync.
I've been having USB problems since the first day I installed Vista and these issues have persisted in Windows 7 as well. Getting USB devices to work (properly) on Vista/Win7 has been a gamble for me. Sometimes it works, sometimes it doesn't. In Windows XP on the other hand, USB works perfectly fine.

I don't know what the problem is, but it's probably driver related. Since I'm running an old nForce2 motherboard, obtaining Vista/Win7 compatible chipset drivers is out of the question; the board is simply too old. Like it or not, I'm just going to have to live with it I guess.

Quote   Quote: Originally Posted by themouse View Post
I think that usb actually freezes my PC occacsionally. I use a USB sound blaster external 24bit and usb keyboard-mouse. I can be watching a movie the sound stops and then moments later complete freeze. I using build 7201 I havent bothered with any newer ones just waiting for RTM hopefully they have fixed it
I wouldn't count on it.
My System SpecsSystem Spec
10 Jul 2009   #8
OEM

OS3.5
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by iDekz View Post
OS: Windows 7 7100rc
MB: Asrock K8 Upgrade-1689
CPU: Athalon 64 3000+

I have the CD that came with the motherboard but everything I try to install from it fails with some sort of "does not work with this version of windows" error.
Go to Asrock Downloads

Enter or Find Your Motherboard and there should be a download for the chipset driver.

Not sure, but it may be called "AMD all in 1 driver" as I looked at couple of download pages, but didn't see any that showed "chipset".
Check the site for more info on downloading chipset drivers and whether its a part of the "AMD all in 1" drivers download if your motherboard download page doesn't have a driver called "chipset".
My System SpecsSystem Spec
10 Jul 2009   #9
Charles Kane

Windows 7 Ultimate, Ubuntu
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by iDekz View Post
OS: Windows 7 7100rc
MB: Asrock K8 Upgrade-1689
CPU: Athalon 64 3000+
I'm running a very similar Athlon setup with 32 bit RC 7100. This won't help you other than to say your problem is probably solvable because my USBs are all consistently excellent, I have an external harddrive on USB with excellent transfers, better (I think) than on XP, and a variety of Flash Drives all just fine.
My System SpecsSystem Spec
10 Jul 2009   #10
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 
usb prob

Quote   Quote: Originally Posted by iDekz View Post
OS: Windows 7 7100rc
MB: Asrock K8 Upgrade-1689
CPU: Athalon 64 3000+

I have the CD that came with the motherboard but everything I try to install from it fails with some sort of "does not work with this version of windows" error.
could you go into device manager and see if the usb are listed correctly or listed as unknown

Ken
My System SpecsSystem Spec
Reply

 USB performing EXTREMELY slow




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Extremely slow start
Hi, recently my win7 pro 32bit has some problem during the start; icons on desktop are white and are appearing very slowly; maybe it takes 5 minutes before the system is functioning. In few cases I have to reboot few times before it works!! Could you suggest what do I have to check? Of course...
Performance & Maintenance
Web Browser extremely slow
Has anyone else experienced problems with IE9? All of the sudden, my browser is extremely slow in uploading web pages and I can no longer download streaming videos.
Browsers & Mail
Win 7 Extremely slow after 6 days of not being used
For the past 4 or 5 months I almost never turned my PC off, only restarted the system from time to time if it seemed a bit clogged or slow. Six days ago I went out of the house for the holiday so I had to turn off the computer (shut down). I did that by going to the main orb in win 7 and by...
Performance & Maintenance
Internet Being *EXTREMELY* Slow
My internet is being really slow, it's not just slow but it's almost unusable. Pages take around a minute to load (which is a long time for me) and when they finally load, they're in text version (images don't load). I tried to play Battlefield 3 on my Xbox and it was unplayable. I'm not...
Network & Sharing
CD RW EXTREMELY slow read
Sony Optiarc 24x SATA AD-7280S-OEM (No driver updates that I could find on the Sony site.) Took 45 minutes to install Company of Heroes'tov last night! When I try to check the POI or DMA, There is no listing in Device driver under IDE, that allows me to check. This is in win 7 What...
Hardware & Devices
extremely slow shutdown
Hi i have windows 7 ultimate, I am now facing some wierd problem from last week when my expansion drive 500gb Seagate is connected computer takes too long time to shutdown. But i don't why my drive to be disconnected during shutdown is there any that i can try to figure out the problem what had...
Performance & Maintenance

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:07.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App