Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Odd Powersave issue

28 Jun 2011   #1

Ultimate x64
Odd Powersave issue

Okay so I have been running Windows 7 64-bit on an *old* AMD 945 machine (it's a HTPC) without issues for quite some time. Over the weekend I decided to reload because it was getting garbled up with apps I no longer use and such and I wanted to put SP1 on.

Well .. now the machine will no longer wake up to run scheduled tasks. The odd thing is I can still send it wake-on-lan packets and it will wake the machine just fine it seems, but I have tasks that need to run at 3 in the morning that never wake the machine.

Now I have gone through ALL the settings (BIOS/Powersave/etc) and have run powercfg -energy and the report didn't bring back anything that is different than how it was before (I still have a previous version). I've made sure the task is set to wake up the machine and that wake timers are allowed and have disabled the homegroup services as well.

Anyone have any ideas?

My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2011   #2

Ultimate x64

A little update. On a suggestion I created a wake up time in my BIOS to see if that would wake the machine and that didn't work either.

But I can still wake the machine using WOL.

So i am still at quite the loss and hope someone has a suggestion.
My System SpecsSystem Spec

 Odd Powersave issue

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
no dual monitors after powersave
I have dual monitors that work perfectly at windows startup. After leaving the computer alone for sometime (after powersave has occured on the monitors), I arrive back to the pc to find only one monitor returns from powersave (the same monitor everytime) Rebooting the system corrects the problem;...
General Discussion
net start command line issue - 64bit issue?
I am trying (in vain) to issue a net start command "net start - "C:\Program Files (x86)\uTorrent\utorrent.exe", on the command line. The error message is "the filename, directory name or volume label syntax is incorrect". I believe the 3 details are correct, as i am looking at the utorrent.exe file...
General Discussion
HP Multi Print/Scan Issue Re Install Issue?
I have an HP M1522 NF multi function peripheral attached to a PC running Windows 7. I needed to re install the drivers and software the other day but now it will only install the printer drivers and not the scanner drivers or any of the accompaying software?
Hardware & Devices
jpeg permission issue / possible encryption issue
Hello, I am new to the forums and have looked around just about everywhere I can think of for a similar topic and thus far have been unable to locate any help. If this has been previously covered, please point me in the direction and I will read up. So as for my issue.... I was running...
General Discussion
Interesting connectivity issue, just a browser issue
Opps, maybe not so unique since I just noticed an ENTIRE forum for browsers...perhaps moving this is appropriate...if so, please do. I will be reading up in there. Its interesting because I can't find any mention of it anywhere on this site. Specifically browser connectivity is lost after a...
Network & Sharing
8800GT Driver issue? Or maybe its a bios issue.
Hi all. I'm not sure where to start with this issue, it's bit spread out but it all started while I was gaming and the game froze and then the computer crashed. The freezing happened every once in a while, but the crashing had never happened. During the restart I see...

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:51.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App