Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: WEI Graphics went down after SSD install?


17 Jul 2011   #1

Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
 
 
WEI Graphics went down after SSD install?

Ok so I bought a new 64GB SSD and a 1TB HDD and installed them. Reinstalled windows and refreshed my rating. I was surprised to see that it had changed some scores which would seem irrelevant??

Before Scores: CPU: 7.4 RAM: 7.4 Graphics: 6.7 Gaming Graphics: 6.7 Hard Disk: 5.6

New scores: CPU: 7.4 RAM: 7.4 Graphics: 5.6 Gaming Graphics: 6.3 Hard Disk: 5.9

Why is this happening??? I know the scores mean nothing but how come its affected graphics?

My System SpecsSystem Spec
.

17 Jul 2011   #2

Windows Server 2008 R2
 
 

Depends - adding an SSD moves the system's main bottleneck from the HDD to the CPU, so even a system with a superfast CPU will still get pegged far more frequently. Not everything (graphics-wise) is run on the GPU, even with Aero and DWM enabled, so a CPU that was busier could (possibly) affect the graphics scores. If you put the mechanical HDD back in and run the tests again, do the scores go back to the old numbers?
My System SpecsSystem Spec
17 Jul 2011   #3

Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
 
 

Yes it went back to the old scores when booting from the HDD not SSD. What does this mean?

Wait and my RAM scores went up?????
My System SpecsSystem Spec
.


17 Jul 2011   #4

Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
 
 

Wait what my scores keep seem to change??? But my SSD only got 5.9???? I thought that they were good??
My System SpecsSystem Spec
17 Jul 2011   #5

Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
 
 

I read something about enabling AHCI for SSDs, did that in BIOS, reinstallled windows, and its what it should be

My System SpecsSystem Spec
Reply

 WEI Graphics went down after SSD install?




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:53 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33