Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: WEI goes down after new CPU

25 Jul 2009   #1

Windows 7 RC 7100 w/o watermark
 
 
WEI goes down after new CPU

Hey, new here, have a fun question.

System was running fine with WEI of 5.8 - Athlon Kuma Dual core processor was the limiting factor, graphics card (Asus Radeon HD 4670 1gb) was putting down a 5.9 in WEI. Upgraded to a Phenom BE 9600 quad core, still running the same graphics card, same OC on it, and now WEI is a 2.0 with the gaming graphics being the lowest..... wtf? Is it just the difference relative to the performance of the processor, now the GPU is the bottleneck instead of the CPU?

Or what?

Thanks in advance for any advice.

My System SpecsSystem Spec
.

25 Jul 2009   #2

Windows 7 Home Premium x64 - Mac OS X 10.6.4 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ryanqzqz View Post
Hey, new here, have a fun question.

System was running fine with WEI of 5.8 - Athlon Kuma Dual core processor was the limiting factor, graphics card (Asus Radeon HD 4670 1gb) was putting down a 5.9 in WEI. Upgraded to a Phenom BE 9600 quad core, still running the same graphics card, same OC on it, and now WEI is a 2.0 with the gaming graphics being the lowest..... wtf? Is it just the difference relative to the performance of the processor, now the GPU is the bottleneck instead of the CPU?

Or what?

Thanks in advance for any advice.
Make sure to check your OC (being a new CPU) and re-run the WEI assesment...
Start->"Type WEI hit Enter"-?Re-run assesment (lower right)
My System SpecsSystem Spec
25 Jul 2009   #3

Windows 7 RC 7100 w/o watermark
 
 

Max thanks to you Zidane.......


*wipes brow* Whew! Yup, reset my catalyst profile and re-ran WEI assessment... back @ 5.9

*rubs hands together* now to save a lil more dough and see if I can't bump THAT score up.
My System SpecsSystem Spec
.


25 Jul 2009   #4

Windows 7 Home Premium x64 - Mac OS X 10.6.4 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ryanqzqz View Post
Max thanks to you Zidane.......


*wipes brow* Whew! Yup, reset my catalyst profile and re-ran WEI assessment... back @ 5.9

*rubs hands together* now to save a lil more dough and see if I can't bump THAT score up.
I wouldn't be overly concerned with the WEI score system...it is still in its infancy...
My System SpecsSystem Spec
25 Jul 2009   #5

ultimate 64 sp1
 
 

let me guess, 5.9 was your hard-drive score? it seems that's a very common score, regardless of hardware!
My System SpecsSystem Spec
25 Jul 2009   #6

Windows 7 Home Premium x64 - Mac OS X 10.6.4 x64
 
 

I could be wrong but I read a while back that non-SSD HDs were being limited to 5.9 at the moment...that may have changed
My System SpecsSystem Spec
25 Jul 2009   #7

ultimate 64 sp1
 
 

that figures...thanks for info, i was wondering about this.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 WEI goes down after new CPU




Thread Tools



Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:22 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33