Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: WEI: Error: Failed to properly access the disk


28 Sep 2011   #1

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Well this is a first for me!

I decided to run the WEI after updating all of my drivers and have received an error message here saying that the WEI could not be computed: “Could not measure storage performance. Error: Failed to properly asses the disk. The parameter is incorrect.”

Can anyone assist me in figuring out the cause of this conflict?



sfc/ scannow shows no conflicts. I will run a System Health Report and run the basic disk Error Checking.

My System SpecsSystem Spec
.

03 Oct 2011   #2

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Any assistance would be appreciated!
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2011   #3

Windows 7 Ultimate x64
 
 

No one has seen this error before?
My System SpecsSystem Spec
.


30 Oct 2011   #4

Microsoft Windows 8.1 Pro 64-bit
 
 

Such a general thing, hard to pinpoint a problem with what you've given. Ever mess with windows settings, services, anything like that? Have all windows important updates?

Read this (yes, all of it): Windows Experience Index error "Failed to properly assess the - Microsoft Answers
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2011   #5

Windows 7 Professional 32-bit (6.1, Build 7600)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by BugOutMachine View Post
No one has seen this error before?
I've seen it. For me it wouldn't run becasue I had AppGuard's MBR protection enabled. After disabling the MBR protection, it completed
My System SpecsSystem Spec
31 Oct 2011   #6

Microsoft Windows 8.1 Pro 64-bit
 
 

That link I posted mentioned an AV. try to temporarily disable it (and don't go getting yourself into trouble now) and see if anything improves.
My System SpecsSystem Spec
03 Sep 2012   #7

Windows 7 EC. Build 7100
 
 

Thanks Greg s! Appguard was my problem as well.
My System SpecsSystem Spec
03 Sep 2012   #8

Windows 7 Professional 32-bit (6.1, Build 7600)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ommon View Post
Thanks Greg s! Appguard was my problem as well.
You're welcome ommon. Glad it helped
My System SpecsSystem Spec
Reply

 WEI: Error: Failed to properly access the disk




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:03 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33