Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: New system complete maximum windows experience index fail

17 Nov 2011   #11
Brittas

windows 7 home 64 bit
 
 

All drivers latest drivers are installed..Not sure about this igpu or where it is lol..I will look into this.Is the virtu software part of the nvidia dowload?


My System SpecsSystem Spec
.
17 Nov 2011   #12
smarteyeball

 
 

No, it's normally on the mobo CD or obtained from the manufacturers site.

The iGPU is actually an intel HD3000 integrated into the CPU (hence, iGPU). I haven't played with enough (ie at all yet) to explain it adequately, so:

Quote   Quote: Originally Posted by Article
While the Z68 Express chipset enables the simultaneous use of both the integrated GPU (iGPU) of Sandy Bridge processors as well as a separate graphics card or cards, all you can do with this capability is run multiple monitors; Virtu gives you more options. Specifically, Virtu supports two different modes:
  • Virtu i-Mode allows seamless switching between integrated Intel HD graphics and a separate graphics card, resulting in significant power savings when the power of the graphics card isn't required. In this mode the monitor is plugged into one of the motherboard's video ports.
  • Virtu d-Mode enables the use of a separate graphics card while allowing the use of Intel's "Quick Sync" video transcoding technology, which runs on the iGPU. In this mode the monitor must be plugged into the graphics card.
...cont

Even if it turns out to have nothing to do with the WEI, at least you discovered a new toy
My System SpecsSystem Spec
27 Jan 2012   #13
AwsedreswA

Windows 7 Professional x64
 
 
Couldn't hit 7.9 with Sandy Bridge

i7-2700K @ 5.2Ghz ~1.5V = 7.8 WEI
2x4GB RAM, off timings for the moment, at 1866Mhz CL-11 = 7.9 WEI
GTX 470 = 7.8/7.8 WEI (no change with adding virtu)
RAID0 2x OCZ Vertex 3 120GB in SATA6Gb/s slots = 7.9 WEI

Do legit WEI #'s matter, no ofcourse not, neither do the numbers on the dyno when test your car's power.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 New system complete maximum windows experience index fail




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows Experience Index doesn't complete
Hi! I am having some issues with my notebook. I booted Windows this morning, and instead of the blue Welcome! screen I just saw a blank black page, without the cursor. I forced the shutdown, booted again, it was the same. I did system restore a few times, and somehow it managed to boot. I...
Performance & Maintenance
The Windows Experience Index for your system could not be computed
Hello, I am using a work provided laptop with Windows 7 Enterprise (64 bit) installed. I booted up my laptop and in was in classic view and my wireless was not working along with some other features too. I right-clicked and went to "Personalize" and then it said "Troubleshoot problems with...
Performance & Maintenance
Windows 7 experience index does not complete
Hi all, i am trying to run WEI but it never completes . I read and did the tutorial that exist here in sevenforums to reset WEI but in vain. The error message says : The windows experience index could for your system could not be computed. Could not measure video playback performance. ...
Performance & Maintenance
Windows experience Index could not complete
I never had any rating to start with. So when I began testing, it went all the way through then this error popped up. What is wrong? http://i42.photobucket.com/albums/e304/ThermalBlast/INdexrating.jpg
Performance & Maintenance
Windows Experience Index Fail
After upgrading from Vista to Win 7 (clean install), I'm no longer able to get a rating. Get the following dialog: "The Windows Experience Index for your system could not be computed...The assessment or other operation did not complete successfully. This is due to an error being reported from...
General Discussion
windows experience index for your system could not be c
C;drive is Vista Home premium.Second Drive is Drive A: on this drive I'm running 2 WDC WD 10EACS Drives, 1 TB> each,yes this is a dualboot On my A; drive I'm running Windows 7.7600ex..This could be a easy fix if I could find it,.The windows experience index is looking to place a file on Drive...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:54.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App