Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Installed new SSD clean install of windows7 and now experiencing slow

10 Dec 2011   #11
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

The windows installer turns defrag off. You should never do any of those tweaks unless you want to create a genuine mess. The only 2 things I have done with my 5 SSDs is to get rid of the hiberfile (the command is powercfg -h off) and I move my user folders to the HDD. That's all. And they all work beautifully. I even run some in IDE mode, but AHCI is generally advised.


My System SpecsSystem Spec
.
Reply

 Installed new SSD clean install of windows7 and now experiencing slow




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Need help w Radeon HD5470 after clean windows7 install
I did a re-install of Windows 7 on my HP Dv6t-3000 based on a friend's recommendation to alleviate my problems with SafeSear.ch. This course of action was decided after my recovery disks would not load (hp factory-made disks in perfect condition). My laptop is now functional again with a few...
Graphic Cards
OK to do clean re-install windows7 drive C:? Affect other partitions?
Just a basic user here so thought I would ask somewhere on the internet before attempting. Have windows7 installed on drive C:, and have win7 and winxp installed on two other partitions (E: & F: ) on the same hard drive. Last year I used EasyBCD so that 7 and XP could dual boot as options. ...
Installation & Setup
can't clean install windows7, bootmgr is missing problem
Hey guys, I have been trying to troubleshoot my PC for a month now with no success when a standoff on my motherboard came loss and my motherboard shorted-out. I already warrentied my motherboard; no difference. Then I went and bought new RAM; also no difference. How do I get passed this stupid...
Installation & Setup
Multiple memory errors after clean install of windows7 help!!
Ok guyshere is my problem. I am building a budgetpc. I bought new in box an AMD X3 450 and a asus m4a78lt-mle mobo, and 4gb of DDR3 1333mhz memory Kingston. First off out of the box the processorposts as a amd x4 b50. Not sure if they packaged the wrong one or the mobo is reading wrong. I dont...
Hardware & Devices
Installed Windows7 then tried to install XP ? Problems?
Hi, I've used these forums to get alot of help for windows 7, so I thought i'd return the favour and post an easy fix to what seems to be a common problem. Basically, I had Windows 7 installed and tried and failed a dual boot with XP being the latter installation. Of course the boot.ini...
Installation & Setup
Clean Windows7 x64 Install not running ANY 32-bit apps
Hey all, I just did a fresh install of Windows 7 x64, the most current 16385 Build. Set-up was perfectly smooth, detected a lot of my drivers, etc. I go to install Firefox, so I download it, and try to install but nothing happens. I tried to download it again, save the .exe, click on it, and...
Software


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:46.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App