Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: WEI can't run


28 Dec 2011   #1
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 
WEI can't run

I was attempting to re-run my WEI assessment and got the following error.Has anybody seen this before? There has been no changes of any kind since the last run 3 days ago, not even a sofware update.

Name:  WEI fail.png
Views: 10
Size:  29.3 KB



My System SpecsSystem Spec
.

28 Dec 2011   #2

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Delete all the previously run scores found inside C:/Windows/Performance/WinSAT/DataStore folder, reboot and try it again.
My System SpecsSystem Spec
28 Dec 2011   #3

Windows 7 Ultimate - 64-bit | Windows 8 Pro - 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Britton30 View Post
I was attempting to re-run my WEI assessment and got the following error.Has anybody seen this before? There has been no changes of any kind since the last run 3 days ago, not even a sofware update.

Attachment 190395

Hi Mate,

If possible post the log as well. C:\Windows\Performance\WinSAT\winsat.log
My System SpecsSystem Spec
.


28 Dec 2011   #4
Microsoft MVP

64-bit Windows 8.1 Enterprise
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Airbot View Post
Delete all the previously run scores found inside C:/Windows/Performance/WinSAT/DataStore folder, reboot and try it again.
Hello Garry,

As Aaron posted, resetting WEI may help.

Windows Experience Index - Reset
My System SpecsSystem Spec
28 Dec 2011   #5
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

Thanks y'all, I did it as Aaron said and it worked. Here is the log Shyam requested.
winsat.log


My System SpecsSystem Spec
28 Dec 2011   #6

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ult. x64 Windows 8.1 x64
 
 

Hi Britton,

I'm not entirely sure if this will help, but could you try running winsat formal from an elevated command prompt?

Regards,
Golden
My System SpecsSystem Spec
28 Dec 2011   #7
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

Thanks Colin, after I deleted the .xml files in C:/Windows/Performance/WinSAT/DataStore the WEI ran fine.
I did run the winsat /formal too and it also ran fine but is more interesting to see what all the tests are as they run in real-time.
My System SpecsSystem Spec
28 Dec 2011   #8

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ult. x64 Windows 8.1 x64
 
 

Ahhh...my mistake, I misread your post...I thought WEI was still broken but that you fixed the logfile option...
My System SpecsSystem Spec
28 Dec 2011   #9

Windows 7 Ultimate - 64-bit | Windows 8 Pro - 64-bit
 
 

I'm glad you fixed it.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 WEI can't run




Thread Tools



Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:14 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33