Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Slow Logon...Black screen...Icons refresh!! Win7 64BIT

13 Apr 2012   #11
Ztruker

Windows 10 Pro X64
 
 

The boot log you provided doesn't help as it has no time stamps so there is no way to tell where the time is being spent.

You did the memory test and the hard drive test and all is well?

I notice you have an odd amount of ram. How is it installed? By that I mean how many ram modules and what are their sizes.

As cyclic mentioned, this could be a graphics card/chip problem. DO you have the latest drivers installed?

What is the make and model number of your computer?


My System SpecsSystem Spec
.
14 Apr 2012   #12
sammy3417

windows 7 home premium x64
 
 

Hi Rich,

Yes I have all the latest drives installed... tested my ram and hard drive and no problems there! I would think it it was a hardware problem I would get some beeps during post boot! My RAM configuration is as follows
Slot 1: 2GB
Slot 2: 2GB
Slot 3: 1GB
Slot 4: 2GB

Cant see this being the problem but I may be wrong.... Windows is seeing the RAM ok and using it fine.... My graphics card seems ok as I play games using it and no crashes or overheating... It may just be Windows buddy...It's always been a buggy OS anyway.... Might go over to Linux or Apple Thanks for all your suggestions tho.... more would be welcome as I do like getting to the bottom of a problem.... Oh my PC.... I built it myself so nothing official as in make like (Packard bell) or anything like that Just this blank black screen when I log in... and my icons refreshing...the waiting and the overall problem does irritate me

Thanks again
My System SpecsSystem Spec
14 Apr 2012   #13
Britton30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

From your board's manual:
Slow Logon...Black screen...Icons refresh!! Win7 64BIT-capture.jpg
If any of your 2GB modules are identical, install one in each of the yellow or black slots and leave the others out. AMD has issues running 4 slots populated at best and with a rogue 1GB in there it can't be helpful.


My System SpecsSystem Spec
.

14 Apr 2012   #14
EzioAuditore

Winbdows 7 ultimate x64 | Ubuntu 12.04 x64 LTS
 
 

Also download Soluto, intall and reboot. It should open up at the next boot (if it doesn't open it manually) and you should be able to see what programs are taking up most of the time..
http://soluto.com
My System SpecsSystem Spec
14 Apr 2012   #15
sammy3417

windows 7 home premium x64
 
 

Ok I've done the RAM thing rich...not doing anything any different...still getting the same problem...... Ezio just going though the set up of Soluto...I'll post back results
My System SpecsSystem Spec
14 Apr 2012   #16
Britton30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

Did you check the RAM for being identical?
My System SpecsSystem Spec
14 Apr 2012   #17
sammy3417

windows 7 home premium x64
 
 

Did you check the RAM for being identical? yes I did I had two identical pieces of RAM the others not the same....anyway I tested it and with just the identical and I still got the same problem

Thanks

Sam
My System SpecsSystem Spec
14 Apr 2012   #18
Britton30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

OK, if you have 1 2GB ram stick in each yellow or black slot, perhaps someone will be along to give better help.
My System SpecsSystem Spec
15 Apr 2012   #19
sammy3417

windows 7 home premium x64
 
 
Wasn't being funny

Britton,

Wasn't being funny buddy, just posting results of what I had done further to ideas put forward to me on this group! Sorry if I came across the wrong way mate.

I have tested my hardware
Flashed my BIOS
Checked my RAM
Checked my Hard drive
Changed the RAM about ( using only Identical RAM)..... But my problem persists!

I have a feeling that I have some sort of 0 day root kit or other nasty on my system... I have found two within the last two weeks and they seem to be deep in my system.

I had Zone alarm security suite on my system and it didn't notice a thing!

This week I have used two different antimalware scanners...that being superantispyware and ad aware and they both found different bits of computer low life that have the ability to use some sort of in memory dll injection techniques....!! they can inject themselves into legitimate running processes on my system.. I know a little about exploits as I'm just in the process of learning how to use metasploit for an upcoming course I'm taking....and the good ones are hard to detect..... I think I have something in my system ( a root kit?) and I've done all the basics as in scanning for malware in safe mode to checking my netstat command to see if any unusual outgoing connections are present...but most important keeping my system patched.... I have found my mouse cursor moving around sometimes and the slow logon seems like some sort of process is trying to kick in and start up...once my computer is logged in its all running fine!! after about 3-4 mins..... Anyway hope someone has had the same problems

Thanks for all your input
My System SpecsSystem Spec
15 Apr 2012   #20
Britton30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

No buddy, I was just saying I had no further ideas to try.
you may be on to something about root kits though. Throw a full Malwarebytes scan at it too if you haven't, try in Safe Mode as well after you update MBAM. I have a link below my sig for the free one.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Slow Logon...Black screen...Icons refresh!! Win7 64BIT




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Black Screen upon Win7 logon, now result in "Windows Failed to Start"
Yesterday I started having problems with my Windows 7 Professional 64-bit desktop machine. Here's the sequence of events I would encounter: I would start the computer, logon normally, and about 3 minutes after I logged on my video would go black, monitor lights blinking like there was no signal,...
General Discussion
Slow screen refresh while typing
Hi, For the last two days, I'm having this weird issue. If a key is pressed down for longer than 2 secs, it apparently stops working, i.e. the display halts. If I release the key, the (apparently unprinted)characters appear at once. If I hold it down long enough, it even beeps. This...
Hardware & Devices
win7pro 64bit- desktop/taskbar icons refresh/flash when....
Hello, Hope this is in the correct section. When I open word starter 2010, excel starter 2010, or even save a web page to my favorites in ie9 my desktop icons and task bar will go white and back to normal like a refresh or something. It happens on my desktop and laptop, both have windows 7 pro,...
BSOD Help and Support
Sudden Reboot (Win7 64bit) after Installation Complete & Black Screen
Hi, I have problems entering windows after the first installation of Windows 7 64 bit built 7000. After seconds the welcome (splash) screen appears, the windows suddenly reboot automaticaly. After that, black screen appears with dashes blinking. (Actually, my current OS is Windows 7 32 bit...
Installation & Setup
Black screen arrow after Win7 64bit install
TIA for any help, I've searched the forum for a solution as I've seen others have had a similar problem. I think I've tried every solution suggested...so I thought I'd start a new thread, perhaps to find my solution...so here is my saga: I upgraded from Vista64 to Windows7 64bit final (not a...
Installation & Setup
extremely slow screen refresh
Windows 7 is unusable " for me" with the current ati drivers for Windows 7. The screen refresh rate is like once every 5 seconds. with vga drivers everything works fine. I have the current build. it's just when i turn on the ati card everything is extremely slow. anyone know what the problem...
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:31.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App