Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problem with OS load

29 Apr 2012   #41
seavixen32

Windows 7 Ultimate SP1 64-Bit
 
 

The time to worry is when you get nagged from beyond the grave!!

My mate's wife passed away several years ago and he's convinced he can still hear her telling him off!


My System SpecsSystem Spec
.
29 Apr 2012   #42
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by seavixen32 View Post
The time to worry is when you get nagged from beyond the grave!!

My mate's wife passed away several years ago and he's convinced he can still hear her telling him off!
Hey that is sad I can relate to that even with a gorgeous creature I used to go out with - you never forget the voice and places you went eh? and I reckon he conjures in his mind what she would be saying to him on any one given thing.

I think that is rather pleasant thing to have happen especially if one were close to that person After all we are here for a short time - should be a good one!
My System SpecsSystem Spec
29 Apr 2012   #43
seavixen32

Windows 7 Ultimate SP1 64-Bit
 
 

Very true, very true.
My System SpecsSystem Spec
.

29 Apr 2012   #44
gregrocker

 

I have been checking back daily to see if you ever got around to the steps I suggested. Seems you've now cleared the CMOS (there are other ways given besides the risky jumper method) so how about the others?

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
Try burning or writing the latest official Win7 installer for your licensed version to DVD or stick then following these steps to Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7 which are the same for retail.

Confirm you have unplugged all other HD's and peripherals.

Reset the BIOS to defaults: Clear CMOS - 3 Ways to Clear the CMOS - Reset BIOS

Next test the RAM for 5-6 passes: RAM - Test with Memtest86+. Try removing a stick to see what happens, then swap it.

If these fail then test the SSD to confirm it's good, if necessary contacting the maker.

Use the drivers in the installer and quickly updated via optional Windows Updates - only importing those which are missing in Device Manager after all updates are done. If these performance problems continue after doing it this way, then import the chipset from computer or Mobo maker's Support Downloads webpage.
My System SpecsSystem Spec
29 Apr 2012   #45
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
I have been checking back daily to see if you ever got around to the steps I suggested. Seems you've now cleared the CMOS (there are other ways given besides the risky jumper method) so how about the others?

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
Try burning or writing the latest official Win7 installer for your licensed version to DVD or stick then following these steps to Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7 which are the same for retail.

Confirm you have unplugged all other HD's and peripherals.

Reset the BIOS to defaults: Clear CMOS - 3 Ways to Clear the CMOS - Reset BIOS

Next test the RAM for 5-6 passes: RAM - Test with Memtest86+. Try removing a stick to see what happens, then swap it.

If these fail then test the SSD to confirm it's good, if necessary contacting the maker.

Use the drivers in the installer and quickly updated via optional Windows Updates - only importing those which are missing in Device Manager after all updates are done. If these performance problems continue after doing it this way, then import the chipset from computer or Mobo maker's Support Downloads webpage.
THjanks greg I'll try that in the morning as it now past 2am and not thinking straight.

Sorry mate but there was so many suggestions flying around I hadn't forgot just didn't know which way to turn.
My System SpecsSystem Spec
04 May 2012   #46
James7679

Windows 7 Home Premium x64
 
 

John, what did you figure out sir?
My System SpecsSystem Spec
05 May 2012   #47
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by James7679 View Post
John, what did you figure out sir?
Nothing much James I am just going to stick in a new Samsung SSD and a new Seagate 500GB HDD reinstall the 7 fresh on the SSD and then hook the Seagate up to put the data stuff on and just not use the original drives until I have erased them.

Just see what happens - a pain but I think the other set up was corrupting each drive to the other when I first set up the Crucial ( - which I am going to try in my laptop) , and each time I had them running together.

If the problem goes away then I'll know for sure it isn't something wrong say with my mobo for example.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Problem with OS load




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
OS Load problem
Have just fitted a Samsung 830 SSD and diskparted it to have that essential 1024 partition as per WHS instruction s then did the install as per Shawns clean install after unhooking all other HDD's. Now I boot > post > then a black screen with a message in white letters saying "Loading operating...
Installation & Setup
Sound problem with mic with VGA under load
OK before I go into the issue, I am aware that there are threads that relate to this, however with my problem I feel that I am half way to resolving the problem... also I know that people frown upon thread hijackers, so I thought I would create new. So the issue as far as I know... well the...
Sound & Audio
Problem when trying to load games
I have been trying to play games for a few days now but nothing wll launch I get the error. The application has failed to start because its side-by-side configuration is incorrect. Please see the application event log or use command-line sxtrace.exe tool for more detail. Does anyone have a...
BSOD Help and Support
Problem with startup, applications do not load
Hello there! I appear to be having a problem with applications not loading when I start the PC. It happens every now and then, and I am forced to reboot until I can eventually load the program. When I check the program in task manager, it appears to only load about 108K-124K within memory, then...
General Discussion
Program Load problem
Hi, Usually I just read through these forums however I have come across a issue that doesn't appear to be covered. Before I start I should let you know Im not at all good with comps and can only do basics. I have installed a game (Hearts of Iron 3). This works fine. However when I...
Gaming
Weird 100% load problem
Hello, I'm using Windows 7 Ultimate x64 on a Dell Vostro 1310 (a few more specs in my profile) and the problem is the following: After doing something that uses the CPU more intensively than usual (like watching HD videos—both regular and in YouTube) I get a 100% load, which shouldn't happen...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:49.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App