Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Can't rate system in windows experience


05 Sep 2009   #1

Windows 7 Build 7600 64 bit
 
 
Can't rate system in windows experience

Hi all...i have problem here..that my computer can't rate the windows experience index..why??its say i have problem with hardware..i use windows vista before and dosent have any problem with windows experience index...when i start to use windows 7 on build 7068 and now i use the build 7600 X64(64-Bit) its can't rate the windows experience..plzz help me....plzzzzzzzzz........

My System SpecsSystem Spec
.

05 Sep 2009   #2

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Wow. He has system specs. Allow me to help you.

First suggestion is to make sure you have the latest DirectX installed. Also, make sure your drivers are all properly installed - check the device manager for oddities, like exclamation marks, etc.
My System SpecsSystem Spec
05 Sep 2009   #3
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Hello izzdihar, give this a go it may do it, go to ...


Control Panel, Action Center, View Performance Info, Advanced Tools, Clear all Windows Experience Index Scores and re-rate the system.
My System SpecsSystem Spec
.


07 Sep 2009   #4

Windows 7 Build 7600 64 bit
 
 

Im use the latest ati driver,march direct-X,all device and driver properly install...Bare Foot Kid i will try it...now i not with my pc..maybe next week i back home and i try it..and 1 more when windows 7 can be activate using the Active Windows Now on system??(like normal activation)its say the product key is bla.bla.bla.........
My System SpecsSystem Spec
07 Sep 2009   #5
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by izzdihar View Post
Im use the latest ati driver,march direct-X,all device and driver properly install...Bare Foot Kid i will try it...now i not with my pc..maybe next week i back home and i try it..and 1 more when windows 7 can be activate using the Active Windows Now on system??(like normal activation)its say the product key is bla.bla.bla.........
None of the Beta/RC keys can be used to activate the RTM, if this is what you're asking.
My System SpecsSystem Spec
08 Sep 2009   #6

Windows 7 Build 7600 64 bit
 
 

I have try it but its still can't rate it...huhu...driver and etc have install properly and i have clear the windows experience Index Score and Re-rate but its still can't....what i have to do now??any idea to solve this??(note:this problem is on my second PC)

My 2ND PC SPEC
AMD Athlon X2 5200+ 2.7Ghz
T-Force 6100 AM2
Sapphire HD 4670 512MB DDR3
3GB DDR2 RAM(667mhz and 2GB 800Mhz)
Realtek AC97

My new pc with Amd Phenom 2 x4 dosent have any problem...is there have problem is o install the ram with different speed like 667 and 800>?
My System SpecsSystem Spec
08 Sep 2009   #7

Windows 8.1 Pro RTM x64
 
 

Hi izzdihar,

The memory could be the problem. Remove the 667MHz stick and try again with just the 800MHz. If you have 2 sticks of the 800MHz, then ensure that you have them in the correct sockets for dual-channel support.
My System SpecsSystem Spec
09 Sep 2009   #8

Windows 7 Build 7600 64 bit
 
 

ok i will try it...but before this i use win vista 64 bit dosent have any problem with windows experience index with that memory(667-800)
My System SpecsSystem Spec
09 Sep 2009   #9

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by izzdihar View Post
ok i will try it...but before this i use win vista 64 bit dosent have any problem with windows experience index with that memory(667-800)
Windows 7 tends to be more selective about the hardware you are using.

It's never a good idea to mix different types of Ram in the same system.

You should have no problem once you remove the 667 memory from the board.
My System SpecsSystem Spec
09 Sep 2009   #10

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by izzdihar View Post
ok i will try it...but before this i use win vista 64 bit dosent have any problem with windows experience index with that memory(667-800)
IZZ

Could you go into event viewer (type event viewer in search) and goto the windos log>app tab and see what errors relating to the problem are reported. If any could you use the snipping tool (type snip) to take a screenshot and upload it to us?

Thanks

Ken
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Can't rate system in windows experience




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Can't rate system in windows experience
Thread Forum
Rate my system :) Performance & Maintenance
Windows Experience Index for your system could not be Computer.Err Performance & Maintenance
Solved Cannot rate Windows Experience Index Performance & Maintenance
New system complete maximum windows experience index fail Performance & Maintenance
Solved My experience index doesn't do anything when i click rate Performance & Maintenance
windows experience index for your system could not be c General Discussion
Off Topic - Rate you OS experience General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:51 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33