Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Everything running slow


01 Jul 2012   #1

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 
Everything running slow

Hello, I am a first time poster, running Windows 7 Home Premium 64bit SP1 on a Lenovo Intel 7i 860 2.80GHz with 8 GB RAM dual-channel DDR3 531 MHz

Everything is running very slow after I tried and failed to install Ubuntu on a VMware Virtual Player. VMware suggested an update which I attempted but then everything slowed to a crawl. I uninstalled VMware but the problem persists.

I was unable to do a system restore. I also tried to install a Windows Update to Windows Defender and that failed after running Troubleshooter which said it fixed two problems. Windows Update says the update was installed but It does not appear in the log.

I have run multiple malware scans including Malwarebytes and Eset Online and the few things that were found have been deleted but I suspect they were false positives. I ran Scannow and there are no integrity violations. I ran PC Pitstop Optimize. I ran Farber Service Scanner. Nothing. I ran What's Running which shows "system process" at 98%+ which they say is sometimes associated with Registry errors. I also checked the startup files.

The CPU is running constantly.

I am at the point where I wonder if there is anything else to try short of a Windows Repair Install or even (shudder) a Clean Install?


My System SpecsSystem Spec
.

01 Jul 2012   #2

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7600
 
 

have you tried a sfc scan yet?

SFC /SCANNOW Command - System File Checker
My System SpecsSystem Spec
01 Jul 2012   #3

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

After using Pitstop Optimizer their is no way of knowing what has been changed.
If running sfc /scannow 3 times and things are still broke I would try Repair and install.
Repair Install
My System SpecsSystem Spec
.


01 Jul 2012   #4

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

I ran sfc Scannow once but it took 30 hours to run. For what it's worth, even though I am not running Chrome right now, a pop up appeared with the message "A script on this page may be busy.... Chrome://webclipper3-common/content/libs/Evernote/FF/core/Clipstorer.js:17"
My System SpecsSystem Spec
02 Jul 2012   #5

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

Wow 30 hours is unheard of. My fast computer takes less than 10 min. and my slow computer less than 15 min. Things I would do if it was my computer.
1. Hide the Ubantu c/d where I couldn't find it.
2. Remove all unnecessary things plugged into the computer and only have the drive you want windows on hooked up.
3. Try a repair and install and if that doesn't work a Clean install.
Repair Install
Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Everything running slow




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Everything running slow
Thread Forum
Running real slow / shut down slow Performance & Maintenance
Computer Running Slow Performance & Maintenance
New PC, but running Slow? Performance & Maintenance
Site Running slow? Chillout Room
Running very slow. . . General Discussion
My new computer is running really slow Performance & Maintenance

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:27 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33