Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Reinstalled CPU and computer won't boot now....

11 Jul 2012   #1

Windows 7 64 Home
 
 
Reinstalled CPU and computer won't boot now....

My computer has had a bad case of the shut downs here recently so i cracked open the case and checked things... it turned out that my heat sink was loose and almost completely off of my CPU.

Easy fix right??? I took both off cleaned em up really good applied new thermal compound and put it all back...THAT'S ALL I DID.

Now when i press my power button:

1. My light for my power button doesn't come on
2. It doesn't sound like normal...at all...much quieter
3. My screens don't even come up with anything. I've tried going to the Mobo VGA port thinking that it might have reset...that's not the case either.

I'm at a loss...anyone got an idea? I've rechecked the power cables for all applicable lights and everything else...everything seems snug as a bug...

My System SpecsSystem Spec
.

11 Jul 2012   #2

Win 7 Pro x64 SP1, Win 7 Ult x86 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by jbroaf View Post
2. It doesn't sound like normal...at all...much quieter
Did you check that all fans are working, especially the CPU fan?
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2012   #3

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

Check the switch on the PSU to make sure it's in the on position. It can get bumped/hit to the off position very easily.
My System SpecsSystem Spec
.


11 Jul 2012   #4

Windows 7 64 Home
 
 

All fans are functioning properly, and all switches that i can identify on the mobo are in the on postition...i removed both heatsink and cpu again to double check that nothing got in between the cpu and socket and so on and so forth...clean as far as i can tell...any other ideas? Could the battery be a culprit?

---EDIT---
Just saw that you said PSU...sorry i'm getting tired...PSU is on but i'll cycle it next time i hook everything back up.
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2012   #5

Win 7 Pro x64 SP1, Win 7 Ult x86 SP1
 
 

You could try resetting the bios.

No beep codes, right?
No bent cpu pins, right?
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2012   #6

Windows 7 64 Home
 
 

No beep codes whatsoever...it's completely silent almost when it turns on...how would i reset the bios? All of the pins looked fine when i took it off again just now...slid back into place without any trouble as well...
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2012   #7

Win 7 Pro x64 SP1, Win 7 Ult x86 SP1
 
 

For bios reset see:
How To Clear CMOS (Reset BIOS)
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2012   #8

Windows 7 64 Home
 
 

that might be possible if i could get a screen to get a signal...it seems no signal is getting sent out to any of my screen outputs as mentioned above in original comment...I've removed my aftermarket card and am trying my mobo vga first this time around to see if i can get some results...fingers crossed

--Edit--
nothing changed...still no outputs to screens and still no beeps at all on startup...
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2012   #9

Win 7 Pro x64 SP1, Win 7 Ult x86 SP1
 
 

Two of the bios reset methods don't require a screen display.
They are hardware based, most common is to remove/re-install the battery as in the linked instructions.

Just make sure you TURN OFF all power before doing this...
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2012   #10

Windows 7 64 Home
 
 

couldn't find a jumper but took out the battery and put it back in...no change.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Reinstalled CPU and computer won't boot now....




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Reinstalled CPU and computer won't boot now....
Thread Forum
Reinstalled Windows boot manager (removed GRUB2) does this look right? Installation & Setup
computer crashed - reinstalled but now I get "not genuine" in corner Windows Updates & Activation
Boot error, unknown origin, ideas to make this computer boot? General Discussion
Printers reinstalled themselves? Hardware & Devices
Just reinstalled 7 General Discussion
Reinstalled Performance & Maintenance
reinstalled vista from the rc General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:52 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33