Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows does load, but only properly works in safe mode now


31 Jul 2012   #1

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 
Windows does load, but only properly works in safe mode now

It's a new build, right from the start i noticed it would freeze periodically. Google chrome has been very slow loading pages and sometimes it will hang, being a good few few before it brings up the task manager options when i press ctrl + alt + del.

Im now running it in safe mode and it runs fine, works fast and loads the pages fast. Loading windows normally it's now so bad that the desktop icons don't even load properly. It can't be malware or anything because as ive said, it's been this way from the start.

I went and disabled a lot of the startup things from msconfig and still no difference

Ive updated my system as per the rules so should be on my profile.

Any help is appreciated.


My System SpecsSystem Spec
.

31 Jul 2012   #2

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

I've done this and disabled all services How to troubleshoot a problem by performing a clean boot in Windows Vista or in Windows 7 and it works, but not as fast as it was in safe mode but it is working
My System SpecsSystem Spec
31 Jul 2012   #3

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

A couple of questions. Have you installed all the drivers for your mobo? Do you have all of MS updates?
My System SpecsSystem Spec
.


31 Jul 2012   #4

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Installed all drivers that came on the disk. Downloading and installing all the ones form the website now though in case there's updates. All windows updates have been installed

Edit: the automated gigabyte driver tool says all are up to date
My System SpecsSystem Spec
31 Jul 2012   #5

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Here's the info from SF Diagnostic Tool


Attached Files
File Type: zip Seven Forums.zip (561.4 KB, 7 views)
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows does load, but only properly works in safe mode now




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Windows does load, but only properly works in safe mode now
Thread Forum
Solved HDMI vid signal only works in safe mode and not Windows 7 Graphic Cards
Windows 7 only works in safe mode General Discussion
Windows 7 not responding, works in safe mode Performance & Maintenance
Solved Windows doesn't login properly in normal mode but fine in safe mode General Discussion
Solved Windows Normal Mode Crashes to BSOD and Safe Mode doesn't load BSOD Help and Support
Solved Windows 7 only loads properly after i boot on safe mode previously General Discussion
Windows 7 Wireless problem-Works only in safe mode Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:48 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33