Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Boot Performance Monitoring take 60000 ms- Slow start Up

03 Sep 2012   #11
thepankajnegi

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by centaur78 View Post
Yes please do

Please check this link



My System SpecsSystem Spec
.
03 Sep 2012   #12
centaur78

Windows 7 ultimate x64
 
 

Pankaj

please also run this tool.. and save the file in .arn format and post it here..
My System SpecsSystem Spec
03 Sep 2012   #13
thepankajnegi

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by centaur78 View Post
Pankaj

please also run this tool.. and save the file in .arn format and post it here..
here it is
My System SpecsSystem Spec
.

03 Sep 2012   #14
centaur78

Windows 7 ultimate x64
 
 

Wow !!! What were you thinking installing all the crap !!!

ok lets go one by one...

the highest time taken was by a single process is Avast approx 82 sec

The rest of the software mentioned below took a considerable amount of time to start

ACMON - Asus splendid -- almost 17sec

Batterylife

ATKMedia

ATK OSD2 etc


then the next was used after windows has started explorer.exe...it was waiting for Burn folder.... almost a combined 111 sec


Please do the following

1. uninstall AVAST and install MSE (Microsoft Security Essential)

2. Remove all ASUS related software,..... i mean alll !!!

3. C:\Users\Pankaj\Desktop\cds-examination-combined-defence-services-700x700-imad7nshxszhutdg.jpeg ... this took almost 7 sec to load.. i would suggest you move it to another folder on the drive...

If you do all these you would most probably shave off almost 3.5 min of activity during startup

let me know
My System SpecsSystem Spec
03 Sep 2012   #15
thepankajnegi

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by centaur78 View Post
Wow !!! What were you thinking installing all the crap !!!

ok lets go one by one...

the highest time taken was by a single process is Avast approx 82 sec

The rest of the software mentioned below took a considerable amount of time to start

ACMON - Asus splendid -- almost 17sec

Batterylife

ATKMedia

ATK OSD2 etc


then the next was used after windows has started explorer.exe...it was waiting for Burn folder.... almost a combined 111 sec


Please do the following

1. uninstall AVAST and install MSE (Microsoft Security Essential)

2. Remove all ASUS related software,..... i mean alll !!!

3. C:\Users\Pankaj\Desktop\cds-examination-combined-defence-services-700x700-imad7nshxszhutdg.jpeg ... this took almost 7 sec to load.. i would suggest you move it to another folder on the drive...

If you do all these you would most probably shave off almost 3.5 min of activity during startup

let me know

Thank you so much, I will post the results tommorow, its too late in India now , I must sleep, I was waiting for your reply.

Thanks a lot for your hard work.

I will post the results soon 2moro

regards
Pankaj
My System SpecsSystem Spec
04 Sep 2012   #16
centaur78

Windows 7 ultimate x64
 
 

well I see you are online...

Let me know if the issue has been resolved ???
My System SpecsSystem Spec
04 Sep 2012   #17
thepankajnegi

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by centaur78 View Post
well I see you are online...

Let me know if the issue has been resolved ???
Hi centaur78

I uninstalled all ASUS applications and drives yesterday, yes it reduced the start up time, but I have to find out which application or driver was causing that problem, I am out in my office now, will tell you the detailed review soon. Also I didn't check with the shutdown time which also takes lot of time. Soon I am going to post the complete results.

Thank you man, your support is indeed awesome, more reps to you

regards
Pankaj
My System SpecsSystem Spec
04 Sep 2012   #18
thepankajnegi

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by centaur78 View Post
well I see you are online...

Let me know if the issue has been resolved ???
Hi

Thanks man, the problem was with Asus applications, I removed them. Thanks a lot for helping

regards
Pankaj
My System SpecsSystem Spec
04 Sep 2012   #19
centaur78

Windows 7 ultimate x64
 
 

you are welcome

if the issue has been resolved .... please mark the thread as resolved.
My System SpecsSystem Spec
04 Sep 2012   #20
thepankajnegi

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by centaur78 View Post
you are welcome

if the issue has been resolved .... please mark the thread as resolved.
oops, done sir
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Boot Performance Monitoring take 60000 ms- Slow start Up




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows 7 very slow start up and sluggish general performance
Hi all, My Lenovo G570 (i5, 4GB ram) running on Windows 7 Home Premium had been running great up until last night... It's now booting up really slowly and once it eventually has booted up it runs very slowly too (everything seems to be in slow motion i.e. if I click "computer" it opens up very...
Performance & Maintenance
Boot Performance Monitoring Event 100 Errors
After some recent issues, I've been looking more carefully at the event logs. My system seems more healthy than it's been in months, but one thing I've noticed is that the Windows Diagnostics-Performance log has been showing "Error" or "Critical" for Event ID 100 as far back as I've got a retained...
Performance & Maintenance
boot performanc monitoring and shutdown performance monitoring issues
hi all. I am getting several errors with bood performance and shutdown performance monitoring issues. I was wondering if anyone knows what the errors are and how to fix them. they are errors: 100 200 203 102 108 101 106
Performance & Maintenance
shutdown and boot monitoring performance together in even viewer
hi all, i happened to notice that whenever start my computer and check my boot performance in event viewer->Application and Services log->Microsoft->Windows->Diagnostics Performance->Operational, there are two events that are logged. First is Boot Performance Monitoring (Event 100) and...
BSOD Help and Support
Slow Performance, Slow Boot-up - Cause Undetermined!
Hello everyone, I have done a lot of research on Google as well as on this forum to find a solution to my problem. Unfortunately, people who have posted on the forums have SIMILAR but not the exact problem as I have. I would like to take this opportunity and explain exactly whats been going...
Performance & Maintenance
W7 Slow Boot Time and Overall Slow performance
Hi new to these forums and I'm hoping someone can help me out here. I formated my HDD and did a clean install (W7 7100 build) but I'm noticing slow boot times and slow performance compared to Vista x64. W7 boots at least 10secs slower and programs tend to lag (aren't as snappy compared to...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:31.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App