Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Booting up never makes it to W7 logo screen?

22 Sep 2012   #1
crazyfury

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Booting up never makes it to W7 logo screen?

Hi guys, I can't seem to get to the W7 logo loading up screen after the bios check. I can't even get to Safety mode from pressing F8. I can get changing the Bios or configuration. Here's the story of what happened, a few days ago I booted up my computer and it worked normally and got to the desktop screen. I tried firing up my firefox exe. It crashed, then tried internet explorer(never liked it) same thing happened. Then I restarted just to see if this repairs the problem. Then I get errors that I've never faced before popping up in little windows about 3x.(Can't remember what they were) It frozed up, I restarted with the reset button instead cause I couldn't get to task manager. This time it went into the repair screen mode I tried all of them. None of them worked and when I used the system restore to the earlier point. It wouldn't work because of something to do with RSTRUI. After it restarted to that repair screen three times and tried letting windows repair it for me. It stopped making it to the W7 logo animations screen. Only goes past the Bios check up. What do I do now? It shouldn't be a hardware issue because everything ran fine for a while till a trojan came in and corrupted some data a couple weeks back.


My System SpecsSystem Spec
.
23 Sep 2012   #2
NoN

Windows 7 Professional SP1 - x64 [Non-UEFI Boot]
 
 

Welcome to Sevenforums,

Maybe check in the Bios settings the boot order is ok if you have multiple disk, and check either if you're on Ahci mode or other mode like Ide, Raid...

Could have change something in the wild having restart with the reset button.
My System SpecsSystem Spec
23 Sep 2012   #3
crazyfury

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hi NoN, I am pretty new to the Bios part. I believe I have SATA. I don't know about the mode. I have only one drive. If your talking about the hard drive.
My System SpecsSystem Spec
.

23 Sep 2012   #4
NoN

Windows 7 Professional SP1 - x64 [Non-UEFI Boot]
 
 

We need informations about your Specs.

Please follow the link and fill your Specs in the forums:

System Info - See Your System Specs

Lucky then, some might be able to help.

Cheers!
My System SpecsSystem Spec
23 Sep 2012   #5
crazyfury

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Well my bios boot setting order is giving me the options of Removable dev., SATA, CDROM, and Disabled. The order is 1)CDROM 2)SATA 3)Removable Dev. It's on IDE mode I believe. Here is my Bios "Main" setup 1)Primary IDE master: Not detected 2)Primary IDE Slave: Not detected 3)SATA 1: WDC WD6401AALS-00L 4)SATA 2: ASUS DRW-24B1ST 5)SATA 3,4,5,6: Not Detected.
My System SpecsSystem Spec
23 Sep 2012   #6
crazyfury

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Thanks you for replying, well I am in a bit of a predicament. I can't access my desktop or get into safety mode. Like I said, I can only get to as far as the bios. When it is showing Bios information, then it gives me the option of pressing f8, tab or delete to get to the bios, safety mode(can't access), etc. After that I get a black screen, not even my mouse cursor pops anywhere.
My System SpecsSystem Spec
23 Sep 2012   #7
NoN

Windows 7 Professional SP1 - x64 [Non-UEFI Boot]
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by crazyfury View Post
Thanks you for replying, well I am in a bit of a predicament. I can't access my desktop or get into safety mode. Like I said, I can only get to as far as the bios. When it is showing Bios information, then it gives me the option of pressing f8, tab or delete to get to the bios, safety mode(can't access), etc. After that I get a black screen, not even my mouse cursor pops anywhere.
So in Bios you should swap to AHCI Mode, not IDE
My System SpecsSystem Spec
23 Sep 2012   #8
crazyfury

Windows 7 Ultimate x64
 
 

How do I go about switching to AHCI? I didn't build the computer. A brothers friend did.
My System SpecsSystem Spec
23 Sep 2012   #9
crazyfury

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Okay so I switched to Ahci mode. The problem is still the same.
My System SpecsSystem Spec
23 Sep 2012   #10
NoN

Windows 7 Professional SP1 - x64 [Non-UEFI Boot]
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by crazyfury View Post
Okay so I switched to Ahci mode. The problem is still the same.
So now you're on AHCI Mode, looks like you'll have to set the boot order to:

1)SATA 1: WDC WD6401AALS-00L
2)SATA 2: ASUS DRW-24B1ST
3)SATA 3,4,5,6: Not Detected.

or

If you have the original install CD try to boot on the CD and make a start-up repair

1)SATA 2: ASUS DRW-24B1ST (press any when prompt at screen)
2)SATA 1: WDC WD6401AALS-00L
3)SATA 3,4,5,6: Not Detected.

If it failed to repair once try :Startup Repair Infinite Loop Recovery

At last : REPAIR INSTALL
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Booting up never makes it to W7 logo screen?




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
BSOD on booting after windows logo. Atikdmag.sys relat. Suspect virus.
G,day. Warning: Depressed as F*** so sorry if I come off distasteful. I keep getting a BSOD crash on every load. It gets to the windows logo, the one that shines, and the screen goes black and the tower goes quiet. Then it BSOD's.
BSOD Help and Support
BSOD after long wait after Win7 logo (when booting)
Yesterday I had some music playing with VLC Media Player and was browsing the internet but had to leave to go work so I put my computer in Sleep mode and was ready to leave but my music was still playing (Monitor displayed an Orange light and I tried to click/press keys to wake my PC to close the...
BSOD Help and Support
Booting does not start with animated Windows Logo
I am on Windows 7 Pro Platform without Aero support. When I boot my desktop I do not get the animated Windows Logo as the first screen and instead get a rolling bar like I did in XP. Can something be done to get animated Windows Logo as the first screen while booting? TIA. ;)
General Discussion
Windows 7 Not Booting Past Logo
I'm running a 64-bit version of Windows 7 on my laptop. Recently, I found a program called SlimDrivers on Lifehacker which basically automates the process of scanning for and downloading driver updates. Last night as I was running it, an error occured in a driver installation and required a...
Drivers
Google U.K. office makes logo out of 884 4×6 photos
http://www.geek.com/wp-content/uploads/2010/05/Google_Photowall_615_wideIMG_2567-580x326.jpg Clay Bavor, who writes a blog and works at Google’s London office, wrote about an ambitious project he undertook with his fellow Googlers to create what he calls a “real” photomosaic. As he puts it,...
Chillout Room
No windows logo when booting
I am running a VERY slightly modded version of 7 as it was the only one I could find. I have noticed that people say that when booting they see a windows logo. I see the vista-like loading bar, then the log-on screen? Can I change this, or is there a reason for it?
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:07.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App