Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: WEI Fails at Refresh


25 Sep 2009   #1

Window 7 and Vista ultimate
 
 
WEI Fails at Refresh

I installed a newer Graphics card (Powercolour 4670 1Gb) and after Windows 7 restarted i Installed the Win 7 drivers for it from ATI.

I rebooted the PC, and checked my WEI score (it was 5.8 with the older card), it said i had installed New Hardware and need to refresh, so i did. it gets to a certain point then a message pops up that says. "Windows Assesment Tool has stopped working" and it cannot continue.

I'm not that worried about it, but would like to know the cause of the error.

cheers

My System SpecsSystem Spec
.

25 Sep 2009   #2

Windows 7 x86/x64, Server 2008r2, Web Server 2008
 
 

Do you have the correct drivers installed?
What segment does it crash durring?
Have you checked the event log?
My System SpecsSystem Spec
26 Sep 2009   #3

Window 7 and Vista ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by mckillwashere View Post
Do you have the correct drivers installed?
What segment does it crash durring?
Have you checked the event log?
It crashes at "Direct 3D 9 Batch Assessment" The event log has numerous winsat.exe fails and i have the latest Radeon drivers from ATI installed.

cheers
My System SpecsSystem Spec
.


26 Sep 2009   #4

64-bit Windows 8.1 Pro
 
 

Hey Jeepers, and welcome to the forums... Try this and let us know if it helps..

navigate to: C:\Windows\Performance\WinSAT\DataStore
delete all *.xml files...
Run elevated CMD and excute the following command.

> winsat formal
My System SpecsSystem Spec
26 Sep 2009   #5

Window 7 and Vista ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Tews View Post
Hey Jeepers, and welcome to the forums... Try this and let us know if it helps..

navigate to: C:\Windows\Performance\WinSAT\DataStore
delete all *.xml files...
Run elevated CMD and excute the following command.

> winsat formal
O.K. did as you suggested but got to : Assessing DirectX Batch performance. Then the error: CreateShader failed to produce a valid shader cache. Now it seems to be getting somewhere

cheers
My System SpecsSystem Spec
Reply

 WEI Fails at Refresh




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:12 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33