Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problems after windows update

24 Dec 2012   #51
gregrocker

 

Quote   Quote: Originally Posted by EverettC16 View Post
I have currently turned off all serviced other than Microsoft and Toshiba programs. .
It says nothing about leaving all of the Toshiba crapware running when establishing a Clean Boot.

At least follow the steps to Clean Up Factory Bloatware if you aren't going to get the recommended Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7 or even acknowledge the advice from which thousands of others have benefitted.

Otherwise trying to troubleshoot issues caused by the inherent corruption of a factory preinstall is like doing open heart surgery on a 1000 pound patient without asking him to lose any weight and while he keeps stuffing pies and cakes in his face.

Can I make it any more clear? This is the Worst Possible Install you can have.


My System SpecsSystem Spec
.
24 Dec 2012   #52
EverettC16

Virginia
 
 

I am not ignoring your advice greg, I just want to see if it can be fixed in any other way. If not I was going to send it in because it is on warranty for fixes like this and there is no sense in me trying to do it myself and screwing even more things up if I can get a professional to do it instead. And centaur should I not disable if I am running on a network but am not connected to the other computer in anyway?
My System SpecsSystem Spec
24 Dec 2012   #53
centaur78

Windows 7 ultimate x64
 
 

its safe to disable ICS.... if you are not sharing your internet connection from your laptop with other... there is usually a router or modem to do that most of the cases. Moreover looking at your logs.. there were lot of SharedAccess NAT errors which is related to ICS.... and latest updates where Network related... Hence my advice
My System SpecsSystem Spec
.

24 Dec 2012   #54
gregrocker

 

If you send it in under warranty for anything other than hardware, they will just reinstall the factory image which is the cause of most of this corruption to begin with. So carry on with attempting repairs then we'll be here to help you if you decide to get clean.
My System SpecsSystem Spec
24 Dec 2012   #55
EverettC16

Virginia
 
 

Well even with all of the services other than my Anti-Virus disabled my computer still ran at >30% RAM usage when idle for about 20 minutes.
My System SpecsSystem Spec
24 Dec 2012   #56
centaur78

Windows 7 ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by EverettC16 View Post
Well even with all of the services other than my Anti-Virus disabled my computer still ran at >30% RAM usage when idle for about 20 minutes.
What is your CPU usage in relation to that ??
My System SpecsSystem Spec
24 Dec 2012   #57
gregrocker

 

How's that RAM apportioned as shown in Memory Tab in Resource Monitor? CPU tab too.

Then double check that nothing but Microsoft Security Essentials is checked in msconfig>Startup and msconfig>Services after hiding all MS services.

If it's Chrome try uninstalling it to see if it changes. There's also a boatload of spyware that accompanies any google program which is why I don't recommend installing any no matter how hooked on it. At least uninstall Google updater which is pernicious spyware.
My System SpecsSystem Spec
24 Dec 2012   #58
centaur78

Windows 7 ultimate x64
 
 

Could you use this and post a snapshot with first sorting by CPU and second snapshot with Working Set (which is for RAM)... This will let us know whats taking up all the CPU and RAM... and oh while you are doing it...if you see service like svchost.exe take up higher resources... just move your mouse pointer to it and a popup will show you the services thats piggybacking on svchost.exe...
My System SpecsSystem Spec
25 Dec 2012   #59
EverettC16

Virginia
 
 

Alright so I uninstalled anything Google related and re-installed Chrome. Seems a little better, but RAM is still up. When my RAM was still in the 30% range my usage was down <10%. It seems like this is a issue with distribution of RAM and not CPU usage. With that being said you guys know a whole heck of a lot more about this subject than I do. Also, here are the two screenshots you requested.


Attached Thumbnails
Problems after windows update-usage.png   Problems after windows update-usage-2.png  
My System SpecsSystem Spec
25 Dec 2012   #60
gregrocker

 

You will need to uninstall Google Updater and other spyware again if you reinstalled Chrome since. Check your msconfig tabs too.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Problems after windows update




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Problems during Windows Update
I'm not sure of the exact date, but it was around September 10th. I do remember that there was a security update to Net.Framework4.5.1. During the update the screen went blank and the computer died and then Re-Booted. That's when everything went sideways. I couldn't get any Updates for a couple but...
Windows Updates & Activation
More Windows Update Problems?
Is anyone having trouble with the 3 Office 2007 updates for this month? They constantly reappear on my PC, even though the "Installed Updates" window says that they have been successfully installed. There is a thread on EightForums about it. Doesn't that make it 3 months in a row that...
Windows Updates & Activation
Windows 7 update problems
Hi. I'm having serious issues installing updates on my windows 7 laptop. There are three updates that I'm trying to install - They are: 1) security update for .NET framework 4 2) Update for windows 7 for x64-based systems (KB3349857) (I believe when I tried to manually download this update it...
Windows Updates & Activation
Windows Update problems(Windows Update cannot crrently check for...)
Windows Update cannot crrently check for updates, becouse the service is not running.You may need to restart your computer. That the problem i have with my windows udate in services.msc i dont have Windows Update folder file or whatever, when i bought my computer i remeber that i asked not to...
Windows Updates & Activation
Windows 7 SP1 Update problems
Hello guys, I've been trying to update my Windows 7 to SP1 (finally after waiting months) and I've been having problems with it. It keeps saying downloading 1 update (0 kb total, 0% complete). It's been like this for the past half an hour.
Windows Updates & Activation
Windows update problems
Hi windows users, When i installed windows 7, There was a pop up that said i needed to install some optimal updates. So i did. and when the download completed (3files) There was no installing part, :sarc: When i look at my installed updates i don't saw them. I downloaded the dutch launge...
Windows Updates & Activation


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:01.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App