Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show Us Your WEI [4]

03 Sep 2013   #991
kbrady1979

Windows 7 Professional 64bit SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Johnnycash View Post
Quote   Quote: Originally Posted by kbrady1979 View Post
Mine was 120GB Gen 2 as well. If Intel would have made their SATA III SSD's with THEIR own controller, like the old models, they would be outselling Samsung more than likely. Unfortunately, they outsourced the 510 series controller to Marvell and their 520 series to Sandforce. The Marvell drives were very reliable and had decent speeds.......the 520 drives were blazing fast, but I had two different ones fail within 24 hours of installation.....several hundred blue screens in a couple of days. The third time around I went with the Samsung 830 and have never had so much as a hiccup since.
I think it is just assumptions/presumptions which is making rounds about SF controllers. When it comes to actual facts, the number of genuine SF issues is very minimal & I have strong belief that people are simply blowing this out of proportion. I am using sandforce based controllers from their initial days & I am sure there are lot many users like me which are proud to be pro-sandforce!
Glad you've not had any issues with them because there's nothing worse than hardware going bad. There was, however a known Sandforce bug that many people experienced that is well documented. You've been fortunate not to.


My System SpecsSystem Spec
.
03 Sep 2013   #992
Britton30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

This forum had many people with Sandforce issues. I think it was with one in particular though, on all SSDs that used it. I would think Intel worked very close with them so their well respected SSDs didn't have the same issues.
My System SpecsSystem Spec
03 Sep 2013   #993
kbrady1979

Windows 7 Professional 64bit SP1
 
 

I thought so too Gary. I had the Gen 2 SSD and it was phenomenal, so I went with Intel again when building this rig. I read Anandtech's review on the Intel 520 with the "Intel" modded Sandforce controller, the SF2281 I believe, and they gave their sample a favorable review saying it looked like Intel had worked the bugs out of the SF controller. The first couple of hours after installation, it was a smokin fast drive. A few hours later, and it had slowed down to SATA I speed and started throwing blue screens. Tested in another computer with the same result. RMA'd that one and the 2nd SSD followed suit. Loss of speed and eventually started causing hundreds of blue screens. Went with the Samsung 830, which was the drive I originally was going to buy instead of the Intel but didn't, and couldn't have had a better experience.

These days, there are several other controllers that give BETTER performance than Sandforce controllers without the risk, so I see no reason to buy one.
My System SpecsSystem Spec
.

05 Sep 2013   #994
RacingKx

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Mine

Mine


Attached Thumbnails
Show Us Your WEI [4]-capture.jpg  
My System SpecsSystem Spec
05 Sep 2013   #995
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by andrew129260 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by kbrady1979 View Post
Great scores andrew........it's absolutely begging for an SSD though

The difference between a HDD and an SSD is mind boggling!
Yeah, I figured someone would say that
I just am not willing to shell out a lot of money for a SSD that can hold 500gb or more.
I will probably get one when they come down in price in a few years. Plus, I do not think they are very reliable like others claim. For not having moving parts, they seem to die pretty quick in my experience with friends SSd's. Even good ones like Intel brand. Plus, once they get to many wrights they die out.
They are fast, but at what cost?

And I do not like having my OS on a separate drive and data on another. It's annoying.
The way I have my set up now is two terabyte Black edition Western Digital drives at 7500 rpms.
The one is my data and OS, the other is for windows backup. It makes a daily image every month on that drive, which makes it convenient so I don't need to remember to plug in my external hard drive every time windows backup is scheduled to run.

I Do have an external drive for a separate backup just in case.

Thanks a guy
Hmm Andrew wouldn't you just consider a small Samsung even if just to boot from? and then use the large spinners for the workload?

Just my thoughts on it mate I don't use or like large drives personally and I can't really comment on the WEI figures as they are just that - figures - to me and well as long as my machine run quickly then I am happy.
My System SpecsSystem Spec
05 Sep 2013   #996
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by RacingKx View Post
Mine
Welcome to Seven Forums RacingKx. Good numbers

A Guy
My System SpecsSystem Spec
05 Sep 2013   #997
Solarstarshines

Windows 10 Home Premium 64bit sp1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Britton30 View Post
This forum had many people with Sandforce issues. I think it was with one in particular though, on all SSDs that used it. I would think Intel worked very close with them so their well respected SSDs didn't have the same issues.

lol sounds a lot like my experience with this Intel board

I got my issues worked out though so for me I been smooth sailing ever since

it just took some learning a new platform which paid off thanks to Kelly and Steve also Paul they had me amped up I couldn't believe I just upped and went Intel
My System SpecsSystem Spec
06 Sep 2013   #998
Britton30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by RacingKx View Post
Mine
It looks like a smoking rig you have.
Quote   Quote: Originally Posted by Solarstarshines View Post

lol sounds a lot like my experience with this Intel board

I got my issues worked out though so for me I been smooth sailing ever since

it just took some learning a new platform which paid off thanks to Kelly and Steve also Paul they had me amped up I couldn't believe I just upped and went Intel
And you are glad too, eh? I wish I could get my components as cheaply as you did.
My System SpecsSystem Spec
13 Sep 2013   #999
madcratebuilder

Win8/8.1,Win7-U64, Vista U64, uncounted Linux distor's
 
 

Pulled my Crossfired HD7770's and installed a Sapphire HD7950 Vapor-X. Amazon has them for $199 after rebate. Brought my video scores up to 7.9 from 7.5. Next is memory work, I should be able to get it to 7.9 and may even bring the mobo up a point.

Show Us Your WEI [4]-newwei.jpg


My System SpecsSystem Spec
13 Sep 2013   #1000
kbrady1979

Windows 7 Professional 64bit SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by madcratebuilder View Post
Pulled my Crossfired HD7770's and installed a Sapphire HD7950 Vapor-X. Amazon has them for $199 after rebate. Brought my video scores up to 7.9 from 7.5. Next is memory work, I should be able to get it to 7.9 and may even bring the mobo up a point.

Attachment 285734
The RAM you can get to 7.9 although in reality it's pointless to upgrade RAM just for a tenth of a point, but nothing you can do will bump up your CPU score. No CPU that I'm aware of scores better than a 7.8. In fact, I once saw the WEI of a rig with dual Xeon's and the CPU score was the same as yours lol.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Show Us Your WEI [4]




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Show Us Your Rig [8]
Spring is on and is beautifully sunny, flowered trees are green and diffuse their scents...:) My desk is lightened by...
PC Custom Builds and Overclocking
Subfolders does not show in OWA, but show in Outlook.
Hi! Running server 2008 with exchange server. The user is using both OWA webmail and local Outlook. User got multiple inbox's to access, 1 personal and 2 for the company. The personal one got subfolders which shows in OWA, but the problem is the other folders. They are only needed by this 1...
Microsoft Office
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management
Hello, A newbie here that just completed a first-time new Win7 PC build. Successful installation of Win7 Pro on WD 600GB 10000 system drive. Went back and installed 4 additional HDD. (2) WD Caviar Black 1TB 7200 RPM and (2) WD Caviar 7200 500GB HDD from XP system that were used for storage. ...
Hardware & Devices
Show us your Wig
:haha:
Chillout Room
backup files will only show up if i click show hidden files and folder
Hey Guys, I cannot find a soultion to this problem. I was using my desktop like normal then an error came up saying that there was a hdd failure, and that i needed to scan for errors. all my files disappeared and only this error would come up. There would be hundreds of the same msg spamed on my...
Backup and Restore
show hidden folders show file extensions thru registry
I am trying to setup a default user or machine setup for how win7 handles folder view options. I want show hidden folders to be set to on for all users and the hide extensions for know file types to be unchecked or turned off ffor all users (so extensions show) I have located them in the registry...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:07.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App