Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show Us Your WEI [4]

10 Oct 2013   #1041
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Hmm pretty disappointing jut stuck a brand new card in and the graphics actually brought the WEI down to 4.6 from 4.9!!

Old card Asus AX 850 Extreme new card Gigabyte GT Geforce 610 any ideas as I thugh the new would be better than that.




Attached Thumbnails
Show Us Your WEI [4]-wei2.png  
My System SpecsSystem Spec
.
10 Oct 2013   #1042
andrew129260

Windows 10 Pro
 
 

One of three things good be the cause.

-Video card driver is poorly made, might have to wait a couple months for a very good one to be put out if its a new card.

-Make sure you have the latest driver.

-Try clearing all scores and recreate the entire system. A bug happens in WEI sometimes where I have seen this before. Clearing all scores and recreating typically solves the issue.
My System SpecsSystem Spec
10 Oct 2013   #1043
theveterans

Windows 7 Professional x64 SP1
 
 

@ ICit2lol

Well, the GeForce 610 scores horribly on 3D Mark 11 (534 GPU score) thus WEI is showing a low score. Even a laptop Nvidia GPU such as Nvidia GeForce 630M scores double the amount of the 610 desktop card which translates to 6.7 Graphics/Gaming Graphics WEI according to this source: NVIDIA GeForce GT 630M - NotebookCheck.net Tech
My System SpecsSystem Spec
.

10 Oct 2013   #1044
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Yes well the thing is you have to remeber this is my tester and only has DDR2 on an Intel DG43NB but has a fairly decent CPU Q9650.

The thing I couldn't understand is the old Asus AX 850 scoring better when the specs do not come near the new card

I'll redo the driver though and see what happens.
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2013   #1045
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

John, I read up on the card and it looks like your WEI score is about right for it.
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2013   #1046
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by essenbe View Post
John, I read up on the card and it looks like your WEI score is about right for it.
Thanks Steve it really isn't a big deal as I only test on this machine I just looked at the specs for the Asus AX 850 and it just looked like it was a "lesser" card as it only had a driver up to Vista 64bit and the memory at 256MB .

Just noticed well woke up to myself the AX is a Radeon http://www.asus.com/Graphics_Cards/E...256M/#overview perhaps that is what the difference is then?
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2013   #1047
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

That is an Asus site talking about an Asus card though. I really don't know the answer.
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2013   #1048
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by essenbe View Post
That is an Asus site talking about an Asus card though. I really don't know the answer.
Its no big deal Steve hopefully Monday I shall get the 650 Ti for Ivy then the tester can have the basic 650 from Ivy or I might even swap that into the Sandy and the Sandy into the tester - if you can follow that I know Gary won't LOL!!
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2013   #1049
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

Gotca, John.
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2013   #1050
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by essenbe View Post
Gotca, John.
Look I knew you would poor old Gary I have been trying hard but heck it's a tough road
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Show Us Your WEI [4]




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Show Us Your Rig [8]
Spring is on and is beautifully sunny, flowered trees are green and diffuse their scents...:) My desk is lightened by...
PC Custom Builds and Overclocking
Subfolders does not show in OWA, but show in Outlook.
Hi! Running server 2008 with exchange server. The user is using both OWA webmail and local Outlook. User got multiple inbox's to access, 1 personal and 2 for the company. The personal one got subfolders which shows in OWA, but the problem is the other folders. They are only needed by this 1...
Microsoft Office
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management
Hello, A newbie here that just completed a first-time new Win7 PC build. Successful installation of Win7 Pro on WD 600GB 10000 system drive. Went back and installed 4 additional HDD. (2) WD Caviar Black 1TB 7200 RPM and (2) WD Caviar 7200 500GB HDD from XP system that were used for storage. ...
Hardware & Devices
Show us your Wig
:haha:
Chillout Room
backup files will only show up if i click show hidden files and folder
Hey Guys, I cannot find a soultion to this problem. I was using my desktop like normal then an error came up saying that there was a hdd failure, and that i needed to scan for errors. all my files disappeared and only this error would come up. There would be hundreds of the same msg spamed on my...
Backup and Restore
show hidden folders show file extensions thru registry
I am trying to setup a default user or machine setup for how win7 handles folder view options. I want show hidden folders to be set to on for all users and the hide extensions for know file types to be unchecked or turned off ffor all users (so extensions show) I have located them in the registry...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:51.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App