Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show Us Your WEI [4]

04 Sep 2015   #1811
Mellon Head

Win 7 Pro x64/Win 10 Pro x64 dual boot
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Layback Bear View Post
When I back off the ram over clock the W.E.I. got better. I'm not on that computer now or I would post a new picture.

Just more strange things in computing that keep me puzzled.
Did you overclock the Northbridge along with your RAM? If not, that could account for the WEI getting better at 1600. No bottleneck that way.

Just a thought.


My System SpecsSystem Spec
.
07 Sep 2015   #1812
Indianatone

Windows 7 x64 Ultimate and numerous virtual machines
 
 

Funny world Jack. I use GSkill in all my DDR 3 machines except 1 which has 16GB Corsair and Laptops, Netbook and Dell T3400 Workstation have DDR2 various brands. I have had to send a couple of sticks back a few years ago but they were replaced promptly.I have 32 Gb running flawlessly @2400 Mhz. Is your voltage for 4 sticks of ram @ 1.65v?
My System SpecsSystem Spec
07 Sep 2015   #1813
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

The Grandpa computer is running kingston 2000 ram; now set at 1600 and it works well now.
I don't even know where to set the Northbridge on a Intel cpu/Asus motherboard so I know I would of left it at Auto. The Kingston ram spec is 1.65v and that is where I run it.

I have a idea that might of caused the problem.
Because the ambient temp are high around here I took the vcore off of a constant 1.30v and let it work as needed by the load. The i7-960cpu has the memory controller built in. Specs for the cpu is DDR-3 800/1066. I'm thinking the cpu needed the extra volts to manage the 2000 at around 1800.

This is just a idea of mine. I can't prove it.
My System SpecsSystem Spec
.

11 Sep 2015   #1814
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Old Acer stayed at 6.0 but still improved quite a bit graphic's wise funny how a GTX 980 hybrid will do that and Primary hard disk slightly can't remember what it was before though :/
Attachment 371220
My System SpecsSystem Spec
15 Sep 2015   #1815
StalkeR

Windows 7 Ultimate SP1 / Windows 10 Pro x64
 
 

Before a week ago, fresh format to my laptop. Here is the score
Show Us Your WEI [4]-capture.png


My System SpecsSystem Spec
15 Sep 2015   #1816
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

Nice scores, Boshko. Good to see you around. Hope everything is going well.
My System SpecsSystem Spec
15 Sep 2015   #1817
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Darn good for a laptop
My System SpecsSystem Spec
16 Sep 2015   #1818
StalkeR

Windows 7 Ultimate SP1 / Windows 10 Pro x64
 
 

Well for 3 years old laptop, let's say that its ok.
My System SpecsSystem Spec
16 Sep 2015   #1819
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 



A Guy
My System SpecsSystem Spec
16 Sep 2015   #1820
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

Nice job, Boshko.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Show Us Your WEI [4]




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Show Us Your Rig [8]
Spring is on and is beautifully sunny, flowered trees are green and diffuse their scents...:) My desk is lightened by...
PC Custom Builds and Overclocking
Subfolders does not show in OWA, but show in Outlook.
Hi! Running server 2008 with exchange server. The user is using both OWA webmail and local Outlook. User got multiple inbox's to access, 1 personal and 2 for the company. The personal one got subfolders which shows in OWA, but the problem is the other folders. They are only needed by this 1...
Microsoft Office
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management
Hello, A newbie here that just completed a first-time new Win7 PC build. Successful installation of Win7 Pro on WD 600GB 10000 system drive. Went back and installed 4 additional HDD. (2) WD Caviar Black 1TB 7200 RPM and (2) WD Caviar 7200 500GB HDD from XP system that were used for storage. ...
Hardware & Devices
Show us your Wig
:haha:
Chillout Room
backup files will only show up if i click show hidden files and folder
Hey Guys, I cannot find a soultion to this problem. I was using my desktop like normal then an error came up saying that there was a hdd failure, and that i needed to scan for errors. all my files disappeared and only this error would come up. There would be hundreds of the same msg spamed on my...
Backup and Restore
show hidden folders show file extensions thru registry
I am trying to setup a default user or machine setup for how win7 handles folder view options. I want show hidden folders to be set to on for all users and the hide extensions for know file types to be unchecked or turned off ffor all users (so extensions show) I have located them in the registry...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:31.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App