Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show Us Your WEI [4]

07 Jun 2013   #511
Lady Fitzgerald

Win 7 Ultimate 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by kbrady1979 View Post
Doesn't show how much life it has left in it, but the Samsung 830's are hard to kill! Pretty sure the 840 Pro will be as well.

Attachment 271460
If not more so. I certainly do not consider my four month old 840 Pro to be a mere paperweight!


My System SpecsSystem Spec
.
07 Jun 2013   #512
COMPUTIAC

Windows 8.1.1 64bit
 
 

Double checked everything and all is still the same settings.

In the BIOS, under Advanced tab:

OnChip SATA Channel - Enabled

SATA Port 1 - Port 4 - AHCI

SATA Port 5 - Port 6 - AHCI

S.M.A.R.T Status Check - Enabled


SATA ESP on all Ports - Disabled

I don't think switching ports will make a differance as they are set the same, am I wrong ?

Any other ideas or is this a not so good drive to begin with ?
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2013   #513
COMPUTIAC

Windows 8.1.1 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Lady Fitzgerald View Post
Quote   Quote: Originally Posted by kbrady1979 View Post
Doesn't show how much life it has left in it, but the Samsung 830's are hard to kill! Pretty sure the 840 Pro will be as well.

Attachment 271460
If not more so. I certainly do not consider my four month old 840 Pro to be a mere paperweight!
Sorry, I meant no disrespect toward you or your SSD.
My System SpecsSystem Spec
.

07 Jun 2013   #514
Lady Fitzgerald

Win 7 Ultimate 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by COMPUTIAC View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Lady Fitzgerald View Post
Quote   Quote: Originally Posted by kbrady1979 View Post
Doesn't show how much life it has left in it, but the Samsung 830's are hard to kill! Pretty sure the 840 Pro will be as well.

Attachment 271460
If not more so. I certainly do not consider my four month old 840 Pro to be a mere paperweight!
Sorry, I meant no disrespect toward you or your SSD.
Please don't cry! I know you were kidding and I was just kidding back.

Truth be told, my 840 Pro is too light to serve as a decent paperweight.
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2013   #515
COMPUTIAC

Windows 8.1.1 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Lady Fitzgerald View Post
Quote   Quote: Originally Posted by COMPUTIAC View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Lady Fitzgerald View Post

If not more so. I certainly do not consider my four month old 840 Pro to be a mere paperweight!
Sorry, I meant no disrespect toward you or your SSD.
Please don't cry! I know you were kidding and I was just kidding back.

Truth be told, my 840 Pro is too light to serve as a decent paperweight.
If mine does not get its act together real soon, it will be a paper weight.
I'm seriously thinking I should just get the model you have anyway. If I remember correctly
when I first installed it, I was wondering what the big fuss was all about as I did not see any difference between the original HDD and the SSD speed wise.
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2013   #516
theveterans

Windows 7 Professional x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by COMPUTIAC View Post

If mine does not get its act together real soon, it will be a paper weight.
I'm seriously thinking I should just get the model you have anyway. If I remember correctly
when I first installed it, I was wondering what the big fuss was all about as I did not see any difference between the original HDD and the SSD speed wise.
Have you tried running using standard MS AHCI drivers? Did the WEI change with the generic MS AHCI drivers?

Speed wise, SSD should be way faster and heavy programs should launch several times faster if the SSD is functioning properly.
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2013   #517
COMPUTIAC

Windows 8.1.1 64bit
 
 

I have no idea which drivers are installed. This is all the info. I could find.
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2013   #518
Lady Fitzgerald

Win 7 Ultimate 64 bit
 
 

Mayhap your SSD (Solid State Dog?) is out of alignment. check out this tutorial.
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2013   #519
COMPUTIAC

Windows 8.1.1 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Lady Fitzgerald View Post
Mayhap your SSD (Solid State Dog?) is out of alignment. check out this tutorial.
Thank's, I did that one when I first installed it and it was fine.
Watch how you refer to my mutt !
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2013   #520
COMPUTIAC

Windows 8.1.1 64bit
 
 

In post # 517 the choice to update the driver was greyed out.

Now checking in Device Manager, the option is there. Anyone think I should try to update the drivers or would this not make a difference ?

Maybe I should try uninstalling the drivers and see what Windows installs ?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Show Us Your WEI [4]




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Show Us Your Rig [8]
Spring is on and is beautifully sunny, flowered trees are green and diffuse their scents...:) My desk is lightened by...
PC Custom Builds and Overclocking
Subfolders does not show in OWA, but show in Outlook.
Hi! Running server 2008 with exchange server. The user is using both OWA webmail and local Outlook. User got multiple inbox's to access, 1 personal and 2 for the company. The personal one got subfolders which shows in OWA, but the problem is the other folders. They are only needed by this 1...
Microsoft Office
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management
Hello, A newbie here that just completed a first-time new Win7 PC build. Successful installation of Win7 Pro on WD 600GB 10000 system drive. Went back and installed 4 additional HDD. (2) WD Caviar Black 1TB 7200 RPM and (2) WD Caviar 7200 500GB HDD from XP system that were used for storage. ...
Hardware & Devices
Show us your Wig
:haha:
Chillout Room
backup files will only show up if i click show hidden files and folder
Hey Guys, I cannot find a soultion to this problem. I was using my desktop like normal then an error came up saying that there was a hdd failure, and that i needed to scan for errors. all my files disappeared and only this error would come up. There would be hundreds of the same msg spamed on my...
Backup and Restore
show hidden folders show file extensions thru registry
I am trying to setup a default user or machine setup for how win7 handles folder view options. I want show hidden folders to be set to on for all users and the hide extensions for know file types to be unchecked or turned off ffor all users (so extensions show) I have located them in the registry...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:56.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App