Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show Us Your WEI [4]

07 Jun 2013   #531
COMPUTIAC

Windows 8.1.1 64bit
 
 

The driver is not listed just AMD Catalyst Install Manager.

Bought it from newegg 6.18.12 says it has a 3yr. warranty. Its had a serious price change, I paid $80. now it is $190.

What if I uninstall the driver thru Device Manager, will this force Windows to install drivers or will it cause a lot of problems ?

I still have the option of replacing the SSD.


My System SpecsSystem Spec
.
07 Jun 2013   #532
theveterans

Windows 7 Professional x64 SP1
 
 

I know that mine is Intel Mobo, but it should still apply to the AMD system too.

On the device manager, click the "IDE ATA/ATAPI controllers" drop down menu
Show Us Your WEI [4]-capture.jpg

The on the device properties click rollback. It should return to the MSACHI drivers.
Show Us Your WEI [4]-capture2.jpg


My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2013   #533
COMPUTIAC

Windows 8.1.1 64bit
 
 

I do not find Device properties, clicking on "IDE ATA/ATAPI controllers" opens and closes the list.
My System SpecsSystem Spec
.

07 Jun 2013   #534
theveterans

Windows 7 Professional x64 SP1
 
 

Oh, just right click on the "AMD SATA Controller" and click properties. Then go to "driver' tab and select rollback. It should bring it back to the MSAHCI and test your WEI again. Hope this works
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2013   #535
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by essenbe View Post
The screenshot you posted earlier was in alignment and you were using the AMD AHCI drivers. My experience with AMD is several years ( OK A little more than several) ago. But, at that time the AMD AHCI sata drivers did not perform very well at all. They may have improved now, but I used to have to use the Microsoft MSAHCI drivers and got much better results with them. I tried to give Arc his keyboard back, but he wouldn't take it. Besides, Bill and Paul. I'm old and have a good excuse, what's yours?
Hey I donu mak typos Stuve lol
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2013   #536
COMPUTIAC

Windows 8.1.1 64bit
 
 

The WEI had no change.

The first two pics are before and after the rollback.

AS SSD did, it also now lists msahci - OK
The one which says; Driver software installation, poped up after reboot.
The list under IDE in device manager has changed also.

Has there been any progress ?
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2013   #537
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

You bought it a year ago?
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2013   #538
COMPUTIAC

Windows 8.1.1 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by essenbe View Post
You bought it a year ago?
Yes Sir,
I never installed it though, until I put it in the HP and that was probably a month or so before putting together the new one.
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2013   #539
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

OK, just checking, and please don't call me Sir. I'm not used to it. Paul never calls me that, a few other things, but never sir.

You're probably going to have to go through the process with OCZ then.
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2013   #540
COMPUTIAC

Windows 8.1.1 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by essenbe View Post
OK, just checking, and please don't call me Sir. I'm not used to it. Paul never calls me that, a few other things, but never sir.
Alright, sorry Si....uummm

Ah skip it.

No, you can't make me go thru that !
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Show Us Your WEI [4]




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Show Us Your Rig [8]
Spring is on and is beautifully sunny, flowered trees are green and diffuse their scents...:) My desk is lightened by...
PC Custom Builds and Overclocking
Subfolders does not show in OWA, but show in Outlook.
Hi! Running server 2008 with exchange server. The user is using both OWA webmail and local Outlook. User got multiple inbox's to access, 1 personal and 2 for the company. The personal one got subfolders which shows in OWA, but the problem is the other folders. They are only needed by this 1...
Microsoft Office
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management
Hello, A newbie here that just completed a first-time new Win7 PC build. Successful installation of Win7 Pro on WD 600GB 10000 system drive. Went back and installed 4 additional HDD. (2) WD Caviar Black 1TB 7200 RPM and (2) WD Caviar 7200 500GB HDD from XP system that were used for storage. ...
Hardware & Devices
Show us your Wig
:haha:
Chillout Room
backup files will only show up if i click show hidden files and folder
Hey Guys, I cannot find a soultion to this problem. I was using my desktop like normal then an error came up saying that there was a hdd failure, and that i needed to scan for errors. all my files disappeared and only this error would come up. There would be hundreds of the same msg spamed on my...
Backup and Restore
show hidden folders show file extensions thru registry
I am trying to setup a default user or machine setup for how win7 handles folder view options. I want show hidden folders to be set to on for all users and the hide extensions for know file types to be unchecked or turned off ffor all users (so extensions show) I have located them in the registry...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:47.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App