Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show Us Your WEI [4]

07 Jun 2013   #541
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

OK, Good. You can call me anything, just don't call me late for dinner.


My System SpecsSystem Spec
.
08 Jun 2013   #542
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

A quick question Bob, I know you said that when you installed Windows you only had the SSD connected. But since then have you connected a regular HDD up? I am wandering if for whatever reason WEI is reading and scoring for the regular HDD instead of the SSD? As 5.9 score is always what 99% of regular HDD's score.

Edit: A quick way to test it (assuming you do have a HDD connected) would be to disconnect it, and re-run WEI.

Paul.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2013   #543
COMPUTIAC

Windows 8.1.1 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post
A quick question Bob, I know you said that when you installed Windows you only had the SSD connected. But since then have you connected a regular HDD up? I am wandering if for whatever reason WEI is reading and scoring for the regular HDD instead of the SSD? As 5.9 score is always what 99% of regular HDD's score.

Edit: A quick way to test it (assuming you do have a HDD connected) would be to disconnect it, and re-run WEI.

Paul.
Ah, way ahead of you on this one. Already tried it and no difference.

After the clean install I did connect the HDD. I have it set to turn off 5 min. after idle I believe it's called.
I was reading last night on the OCZ forums and this seems to be a common problem.
I haven't read far enough into the site to determine if in fact there is somewhat of a fix. I did notice a lot of problems occurred after a firmware update though.

Vertex3 and Vertex 3.20

Maybe this particular drive was a problem child since it was born. I'm kinda afraid it might poop out at the wrong time, I don't know.

So, at this point I'm still open to suggestions.
My System SpecsSystem Spec
.

08 Jun 2013   #544
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

Did you see this post? There are links to tell you which tests to run, one of which you already have, and links for what the speeds should be.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2013   #545
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

When you first built the PC, did you install all the motherboard drivers?

I was looking on the Asus support site for your motherboard and there are drivers available for Sata on there, you will need to navigate to them yourself, but there is one for AMD AHCI and one for the Asmedia sata controller. It might be worth downloading and installing them just in case.

ASUSTeK Computer Inc. -Support- Drivers and Download M5A99X EVO R2.0
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2013   #546
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

And I assume you have the latest firmware for the SSD.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2013   #547
COMPUTIAC

Windows 8.1.1 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by essenbe View Post
And I assume you have the latest firmware for the SSD.
No, I do not. As I said above there have been a lot of problems after people update the firmware, including
making a brick out of it.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2013   #548
COMPUTIAC

Windows 8.1.1 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post
When you first built the PC, did you install all the motherboard drivers?

I was looking on the Asus support site for your motherboard and there are drivers available for Sata on there, you will need to navigate to them yourself, but there is one for AMD AHCI and one for the Asmedia sata controller. It might be worth downloading and installing them just in case.

ASUSTeK Computer Inc. -Support- Drivers and Download M5A99X EVO R2.0
Yes, I did install the MB drivers but can't remember if there was a update at the time. If there was I'm sure I put it in.
How do I find out what driver versions I have now ?
Which one do I download from the site, just the newest one for AHCI ?
I have Asmedia sata controller installed. This is the info I found for it.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2013   #549
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Yeah I would just download the latest AHCI drivers.

It properly won't make any difference but it's worth a shot. I am pretty much out of Idea's.

I do know that an SSD should not score 5.9 though and it's annoying me why yours is.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2013   #550
COMPUTIAC

Windows 8.1.1 64bit
 
 

Found more info.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Show Us Your WEI [4]




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Show Us Your Rig [8]
Spring is on and is beautifully sunny, flowered trees are green and diffuse their scents...:) My desk is lightened by...
PC Custom Builds and Overclocking
Subfolders does not show in OWA, but show in Outlook.
Hi! Running server 2008 with exchange server. The user is using both OWA webmail and local Outlook. User got multiple inbox's to access, 1 personal and 2 for the company. The personal one got subfolders which shows in OWA, but the problem is the other folders. They are only needed by this 1...
Microsoft Office
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management
Hello, A newbie here that just completed a first-time new Win7 PC build. Successful installation of Win7 Pro on WD 600GB 10000 system drive. Went back and installed 4 additional HDD. (2) WD Caviar Black 1TB 7200 RPM and (2) WD Caviar 7200 500GB HDD from XP system that were used for storage. ...
Hardware & Devices
Show us your Wig
:haha:
Chillout Room
backup files will only show up if i click show hidden files and folder
Hey Guys, I cannot find a soultion to this problem. I was using my desktop like normal then an error came up saying that there was a hdd failure, and that i needed to scan for errors. all my files disappeared and only this error would come up. There would be hundreds of the same msg spamed on my...
Backup and Restore
show hidden folders show file extensions thru registry
I am trying to setup a default user or machine setup for how win7 handles folder view options. I want show hidden folders to be set to on for all users and the hide extensions for know file types to be unchecked or turned off ffor all users (so extensions show) I have located them in the registry...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:27.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App