Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show Us Your WEI [4]

08 Jun 2013   #561
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by COMPUTIAC View Post
The AHCI is updated to : 1.2.1.329
Here is the winsat disk:
There's nothing wrong with that and that is what Windows uses to determine wei score. Try this tutorial. It may be your solution. Windows Experience Index - Reset


My System SpecsSystem Spec
.
08 Jun 2013   #562
COMPUTIAC

Windows 8.1.1 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by essenbe View Post
Quote   Quote: Originally Posted by COMPUTIAC View Post
The AHCI is updated to : 1.2.1.329
Here is the winsat disk:
There's nothing wrong with that and that is what Windows uses to determine wei score. Try this tutorial. It may be your solution. Windows Experience Index - Reset
Downloading the chipset update now, 901 MB, this sound right ?

Turned out to be 4 GB total.

I did the reset for WEI a couple days ago. As far as your last resort suggestion, I'm not so sure about doing it.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2013   #563
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

WEI reset should not hurt anything, but if you've done it, I'm not sure it would help. The sysprep, is just a last resort thought. That is simply up to you.But, based on your winsat disk results and your wei score, something is wrong. I would like to see the results of an ATTO test. Personally, I like that test better anyway and in previous years, OCZ would only accept ATTO. It uses compressible data where AS SSD uses non compressible data. Are you sure you installed all the motherboard updates and all the windows updates? For some reason I can't figure out, there is a disconnect between winsat disk and WEI and AS SSD. Are you sure your SSD is connected to port 0 or Port 1 on your motherboard?

My chipset drivers are 253.86MB
My System SpecsSystem Spec
.

08 Jun 2013   #564
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

If this is your motherboard ( M5A99X EVO R2.0 - Motherboards - ASUS), the chipset drivers are listed for win 7 X64 as 922MB)
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2013   #565
COMPUTIAC

Windows 8.1.1 64bit
 
 

I did install all MB updates and MS updates.

WEI has not changed. Here are ATTO and latest AS SSD.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2013   #566
Dude

Windows 10 Pro X64
 
 

This one is confusing me. Do you have another Sata cable you could try?
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2013   #567
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

I don't think it's an issue with any hardware or drivers now, like I said before I believe it's an issue with how WEI is reading it.

The drive is performing perfectly but WEI does not like it.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2013   #568
COMPUTIAC

Windows 8.1.1 64bit
 
 

How about someone explaining the ATTO to me.
Are the readings good or bad ? same with AS SSD ?
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2013   #569
Dude

Windows 10 Pro X64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post
I don't think it's an issue with any hardware or drivers now, like I said before I believe it's an issue with how WEI is reading it.

The drive is performing perfectly but WEI does not like it.
Wei is strange, at that point since I'm OCD I would do a clean install but I hate to recommend that
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2013   #570
COMPUTIAC

Windows 8.1.1 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Dude View Post
Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post
I don't think it's an issue with any hardware or drivers now, like I said before I believe it's an issue with how WEI is reading it.

The drive is performing perfectly but WEI does not like it.
Wei is strange, at that point since I'm OCD I would do a clean install but I hate to recommend that
Why do you say a clean install ?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Show Us Your WEI [4]




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Show Us Your Rig [8]
Spring is on and is beautifully sunny, flowered trees are green and diffuse their scents...:) My desk is lightened by...
PC Custom Builds and Overclocking
Subfolders does not show in OWA, but show in Outlook.
Hi! Running server 2008 with exchange server. The user is using both OWA webmail and local Outlook. User got multiple inbox's to access, 1 personal and 2 for the company. The personal one got subfolders which shows in OWA, but the problem is the other folders. They are only needed by this 1...
Microsoft Office
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management
Hello, A newbie here that just completed a first-time new Win7 PC build. Successful installation of Win7 Pro on WD 600GB 10000 system drive. Went back and installed 4 additional HDD. (2) WD Caviar Black 1TB 7200 RPM and (2) WD Caviar 7200 500GB HDD from XP system that were used for storage. ...
Hardware & Devices
Show us your Wig
:haha:
Chillout Room
backup files will only show up if i click show hidden files and folder
Hey Guys, I cannot find a soultion to this problem. I was using my desktop like normal then an error came up saying that there was a hdd failure, and that i needed to scan for errors. all my files disappeared and only this error would come up. There would be hundreds of the same msg spamed on my...
Backup and Restore
show hidden folders show file extensions thru registry
I am trying to setup a default user or machine setup for how win7 handles folder view options. I want show hidden folders to be set to on for all users and the hide extensions for know file types to be unchecked or turned off ffor all users (so extensions show) I have located them in the registry...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:59.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App