Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show Us Your WEI [4]

08 Jun 2013   #601
kbrady1979

Windows 7 Professional 64bit SP1
 
 

So you have done a clean install of Windows 7 on the SSD with no other drives connected at the time?


My System SpecsSystem Spec
.
08 Jun 2013   #602
COMPUTIAC

Windows 8.1.1 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by kbrady1979 View Post
So you have done a clean install of Windows 7 on the SSD with no other drives connected at the time?
Yes, that is correct.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2013   #603
Dude

Windows 10 Pro X64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by COMPUTIAC View Post
Quote   Quote: Originally Posted by kbrady1979 View Post
Computiac, do you remember exactly what you did with the partition program?
Found the disk I burned, it is Partition Wizard Mini tool.

The date on it is 3.24.13 which means I used this when I moved the OS from the HDD to the SSD on the old HP machine.

I did not use it on the clean install of the new machine at all. Sorry for the confusion on that.

There was a problem after doing the first clean install, I lost some functions and could not get them back for some reason.

Then I did a second clean install, because I did not have a repair disk at the time, and have been on it since. It did create a Windows Old file, which I deleted.

So maybe there is really nothing on the 96MB partition since it shows as empty ?

That would seem to be an upgrade, not a clean install
My System SpecsSystem Spec
.

08 Jun 2013   #604
kbrady1979

Windows 7 Professional 64bit SP1
 
 

Is this when you made a partition on the SSD?

I just realized it, Dude is right. That seems to be more of a migration/image than a clean install of windows. I'd do a clean install. If you have a valid Windows 7 key, and you have your data backed up.......it will take about 12 minutes to reinstall windows. That is what I'd do.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2013   #605
COMPUTIAC

Windows 8.1.1 64bit
 
 

No, at the start, it stated all info on the drive would be lost, so I'm assuming it was formatted.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2013   #606
Solarstarshines

Windows 10 Home Premium 64bit sp1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by essenbe View Post
OK, just checking, and please don't call me Sir. I'm not used to it. Paul never calls me that, a few other things, but never sir.

You're probably going to have to go through the process with OCZ then.

Ok you may need a firmware update I am trying to do the same atm with a OCZ drive you will likely need get it from here download and update for my drive I can't fix it unless I put another hard drive in it's place to do the update which is a son of a you know what OCZ Toolbox: Firmware & BIOS Updates
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2013   #607
COMPUTIAC

Windows 8.1.1 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by kbrady1979 View Post
Is this when you made a partition on the SSD?
No, I did not make any partition on the SSD, unless the Windows installation did it.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2013   #608
COMPUTIAC

Windows 8.1.1 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by kbrady1979 View Post
Is this when you made a partition on the SSD?

I just realized it, Dude is right. That seems to be more of a migration/image than a clean install of windows. I'd do a clean install. If you have a valid Windows 7 key, and you have your data backed up.......it will take about 12 minutes to reinstall windows. That is what I'd do.
I do have the Key.
I have a Acronis backup, but how is it going to help ? Wouldn't I be putting the same thing back ?

How will this take only 12 minutes ? What about all the programs ?
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2013   #609
Dude

Windows 10 Pro X64
 
 

COMPUTIAC, you did a restore from image. A clean install will fix it, but you will have to re install all your programs. I would do the clean install, re install your software, then do another image. I know it's a pain but it will solve your issues.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2013   #610
COMPUTIAC

Windows 8.1.1 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Dude View Post
COMPUTIAC, you did a restore from image. A clean install will fix it, but you will have to re install all your programs. I would do the clean install, re install your software, then do another image. I know it's a pain but it will solve your issues.
How did I do a restore from image ?

What image ?

I used a disk I burned from downloading a ISO from Digital River.

Please explain what I am missing here.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Show Us Your WEI [4]




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Show Us Your Rig [8]
Spring is on and is beautifully sunny, flowered trees are green and diffuse their scents...:) My desk is lightened by...
PC Custom Builds and Overclocking
Subfolders does not show in OWA, but show in Outlook.
Hi! Running server 2008 with exchange server. The user is using both OWA webmail and local Outlook. User got multiple inbox's to access, 1 personal and 2 for the company. The personal one got subfolders which shows in OWA, but the problem is the other folders. They are only needed by this 1...
Microsoft Office
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management
Hello, A newbie here that just completed a first-time new Win7 PC build. Successful installation of Win7 Pro on WD 600GB 10000 system drive. Went back and installed 4 additional HDD. (2) WD Caviar Black 1TB 7200 RPM and (2) WD Caviar 7200 500GB HDD from XP system that were used for storage. ...
Hardware & Devices
Show us your Wig
:haha:
Chillout Room
backup files will only show up if i click show hidden files and folder
Hey Guys, I cannot find a soultion to this problem. I was using my desktop like normal then an error came up saying that there was a hdd failure, and that i needed to scan for errors. all my files disappeared and only this error would come up. There would be hundreds of the same msg spamed on my...
Backup and Restore
show hidden folders show file extensions thru registry
I am trying to setup a default user or machine setup for how win7 handles folder view options. I want show hidden folders to be set to on for all users and the hide extensions for know file types to be unchecked or turned off ffor all users (so extensions show) I have located them in the registry...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:15.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App