Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show Us Your WEI [4]

13 Aug 2013   #871
Lady Fitzgerald

Win 7 Ultimate 64 bit
 
 

Along with that GPU, get an SSD to put your OS and programs and, not only will your overall score go up, you will love how fast your machine will be.


My System SpecsSystem Spec
.
13 Aug 2013   #872
boogieboy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Lady Fitzgerald View Post
Along with that GPU, get an SSD to put your OS and programs and, not only will your overall score go up, you will love how fast your machine will be.
Actually that is the real plan an SSD by Intel or Samsung will be soon after i'll get the GTX 760 OC'd edition...
My System SpecsSystem Spec
13 Aug 2013   #873
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by boogieboy View Post
After i'll get a new GPU for my newly built PC the score will increase on the Graphics side
Something has to be wrong with that Ram score boogieboy. I know you only have 1333MHz, but heck 1600MHz scores 7.8-7.9. I would expect it to be in the 7s.
My System SpecsSystem Spec
.

13 Aug 2013   #874
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

The only thing I can think of is do you have the ram sticks in the correct slots? You should have both in either the Red or the black slots, not 1 in each colour otherwise it will not be running in dual channel mode.

The ram you have should be scoring mid 7s not 5.9 mate.
My System SpecsSystem Spec
13 Aug 2013   #875
Lady Fitzgerald

Win 7 Ultimate 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by boogieboy View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Lady Fitzgerald View Post
Along with that GPU, get an SSD to put your OS and programs and, not only will your overall score go up, you will love how fast your machine will be.
Actually that is the real plan an SSD by Intel or Samsung will be soon after i'll get the GTX 760 OC'd edition...
Go with a Sammy. They get the best reviews.
My System SpecsSystem Spec
13 Aug 2013   #876
Solarstarshines

Windows 10 Home Premium 64bit sp1
 
 

Stock speeds even the ran isn't running at rated

Haven't gotten around to messing in the Bios yet I'm learning Intel again


Attached Thumbnails
Show Us Your WEI [4]-wei.png  
My System SpecsSystem Spec
14 Aug 2013   #877
boogieboy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post
The only thing I can think of is do you have the ram sticks in the correct slots? You should have both in either the Red or the black slots, not 1 in each colour otherwise it will not be running in dual channel mode.

The ram you have should be scoring mid 7s not 5.9 mate.
oh...

Yes I put both Rams in same color slots the black ones as I could not install on Slot 0 due to the CPU Cooler sitting there and the Ram heatsink is a bit tall in height Right now RAM's are in Slot 1 and Slot 3 for Dual Channel.. also it's just a 4GB kit (2x 2GB) so I think that's why the score is less or maybe due to sharing about 1800 video memory for Internal GPU if im not wrong
My System SpecsSystem Spec
14 Aug 2013   #878
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by boogieboy View Post
Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post
The only thing I can think of is do you have the ram sticks in the correct slots? You should have both in either the Red or the black slots, not 1 in each colour otherwise it will not be running in dual channel mode.

The ram you have should be scoring mid 7s not 5.9 mate.
oh...

Yes I put both Rams in same color slots the black ones as I could not install on Slot 0 due to the CPU Cooler sitting there and the Ram heatsink is a bit tall in height Right now RAM's are in Slot 1 and Slot 3 for Dual Channel.. also it's just a 4GB kit (2x 2GB) so I think that's why the score is less or maybe due to sharing about 1800 video memory for Internal GPU if im not wrong
What speed do you get if you run winsat mem from a command prompt?

I doubt it would score that low even with 4GB, my father in law was running 4GB on Windows 7 64bit up until fairly recently when I gave him an 8GB kit and he used to score 7.8 (that was 1600MHz ram and on a first get i7 setup)
My System SpecsSystem Spec
14 Aug 2013   #879
boogieboy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by boogieboy View Post
Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post
The only thing I can think of is do you have the ram sticks in the correct slots? You should have both in either the Red or the black slots, not 1 in each colour otherwise it will not be running in dual channel mode.

The ram you have should be scoring mid 7s not 5.9 mate.
oh...

Yes I put both Rams in same color slots the black ones as I could not install on Slot 0 due to the CPU Cooler sitting there and the Ram heatsink is a bit tall in height Right now RAM's are in Slot 1 and Slot 3 for Dual Channel.. also it's just a 4GB kit (2x 2GB) so I think that's why the score is less or maybe due to sharing about 1800 video memory for Internal GPU if im not wrong
What speed do you get if you run winsat mem from a command prompt?

I doubt it would score that low even with 4GB, my father in law was running 4GB on Windows 7 64bit up until fairly recently when I gave him an 8GB kit and he used to score 7.8 (that was 1600MHz ram and on a first get i7 setup)
I getting this is it normal?


Attached Images
Show Us Your WEI [4]-winsat_mem.png 
My System SpecsSystem Spec
14 Aug 2013   #880
paulpicks21

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by boogieboy View Post
Quote   Quote: Originally Posted by paulpicks21 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by boogieboy View Post

oh...

Yes I put both Rams in same color slots the black ones as I could not install on Slot 0 due to the CPU Cooler sitting there and the Ram heatsink is a bit tall in height Right now RAM's are in Slot 1 and Slot 3 for Dual Channel.. also it's just a 4GB kit (2x 2GB) so I think that's why the score is less or maybe due to sharing about 1800 video memory for Internal GPU if im not wrong
What speed do you get if you run winsat mem from a command prompt?

I doubt it would score that low even with 4GB, my father in law was running 4GB on Windows 7 64bit up until fairly recently when I gave him an 8GB kit and he used to score 7.8 (that was 1600MHz ram and on a first get i7 setup)
I getting this is it normal?
Yes mate, that is spot on infact pretty good for 1333MHz.

I am quite confused by your 5.9 score for the ram now
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Show Us Your WEI [4]




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Show Us Your Rig [8]
Spring is on and is beautifully sunny, flowered trees are green and diffuse their scents...:) My desk is lightened by...
PC Custom Builds and Overclocking
Subfolders does not show in OWA, but show in Outlook.
Hi! Running server 2008 with exchange server. The user is using both OWA webmail and local Outlook. User got multiple inbox's to access, 1 personal and 2 for the company. The personal one got subfolders which shows in OWA, but the problem is the other folders. They are only needed by this 1...
Microsoft Office
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management
Hello, A newbie here that just completed a first-time new Win7 PC build. Successful installation of Win7 Pro on WD 600GB 10000 system drive. Went back and installed 4 additional HDD. (2) WD Caviar Black 1TB 7200 RPM and (2) WD Caviar 7200 500GB HDD from XP system that were used for storage. ...
Hardware & Devices
Show us your Wig
:haha:
Chillout Room
backup files will only show up if i click show hidden files and folder
Hey Guys, I cannot find a soultion to this problem. I was using my desktop like normal then an error came up saying that there was a hdd failure, and that i needed to scan for errors. all my files disappeared and only this error would come up. There would be hundreds of the same msg spamed on my...
Backup and Restore
show hidden folders show file extensions thru registry
I am trying to setup a default user or machine setup for how win7 handles folder view options. I want show hidden folders to be set to on for all users and the hide extensions for know file types to be unchecked or turned off ffor all users (so extensions show) I have located them in the registry...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:44.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App