Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: WMI Broken?


04 Mar 2013   #1

Windows 7 Professional x64
 
 
WMI Broken?

hi ive been doing some experimenting with my computer (eGPU thread) and after i installed my drivers, rebooted, im getting a WMI error. i have a gadget that is telling me that it cant display any of my systems clock speeds, hard drive speeds because WMI is broken. also in task manager, it is using like %10 of my CPU and is making my frequencies jump all over the place and keeping my cpu fan on all the time. any ideas how to resolve this? the service is running.

My System SpecsSystem Spec
.

04 Mar 2013   #2

Win7 Ultimate X64
 
 

Gadgets are not always the best have you tried a software solution like Speccy or HWinfo etc for detailed outputs try a few if you have to as these types of programs often give strange outputs on normal setups so with a eGPU who knows
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2013   #3

Windows 7 Professional x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Pauly View Post
Gadgets are not always the best have you tried a software solution like Speccy or HWinfo etc for detailed outputs try a few if you have to as these types of programs often give strange outputs on normal setups so with a eGPU who knows
no eGPU plugged in rite now. its solely just my laptop. i know its not working bc in task manager the CPU % is jumping from 7-20% and so is my CPU frequency. going from 1.5ghz to 3.06GHZ.
My System SpecsSystem Spec
.


04 Mar 2013   #4

Windows 7 Professional x64
 
 

in task manager it is WMIPRVSE.exe thats high cpu
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2013   #5

Windows 7 Professional x64
 
 

i found that one of my gadgets was causing the high CPU usage, however, im still having the WMI error, and wont display my specs.
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2013   #6

Windows 7 Professional x64
 
 

any help????

i re installed the gadgets and same results. still high cpu and WMI still not working. the gadget wont read my cpu or HD
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2013   #7

Windows 7 Professional x64
 
 

solved. windows restore.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 WMI Broken?




Thread Tools



Similar help and support threads for2: WMI Broken?
Thread Forum
Have I Broken My Pc (PLEASE HELP) Performance & Maintenance
Solved Is anything broken? BSOD Help and Support
hal.dll - What does it do and why is it broken? General Discussion
CPU Fan Fin broken Hardware & Devices
Solved Dvd broken Installation & Setup
Broken Wi-Fi? Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:58 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33