Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows Experience Index not working

10 Apr 2013   #1
amss1976

MS Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
 
 
Windows Experience Index not working

Hello,

I was checking my Windows Experience Index and it doesn't seam to be working after making a system restore a couple of weeks ago - only noticed now....

I have followed the procedure in here SFC / SCANNOW Command - System File Checker with the sfc scannow command.

I attach the sfcdetails.txt as when I tried to put the full text in here said it was too long.

Besides this situation of the WEI not working the computer doesn't show any other significant problem although since the update to IE10 a couple of days ago, the iexplorer procedure does not completely close and i sot to have access to the items on the desktop and have to force the termination of the procedure to regain that access (I still can access the desktop items but only through the explorer).

I am using W7-Ultimate 64bit (you can check my profile for the full specs).

Any help would be much appreciated.

Thank you.

PS: I have run SFC several times already.




Attached Files
File Type: txt sfcdetails.txt (294.7 KB, 3 views)
My System SpecsSystem Spec
.
10 Apr 2013   #2
Golden
Microsoft MVP

Windows 7 Ult. x64
 
 

Show us a screen capture image of the Experience Index screen when you try and run it? What error messages do you get?
My System SpecsSystem Spec
10 Apr 2013   #3
amss1976

MS Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Golden View Post
Show us a screen capture image of the Experience Index screen when you try and run it? What error messages do you get?
These are the images that I have:

Before the WEI test starts


An this the image after the WEI test



During the test itself it does not show any error.

Any ideas?
My System SpecsSystem Spec
.

10 Apr 2013   #4
Golden
Microsoft MVP

Windows 7 Ult. x64
 
 

Have you experienced any BSOD recently?
My System SpecsSystem Spec
10 Apr 2013   #5
amss1976

MS Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
 
 

I had the portuguese version of the FBI Moneypak Virus/ Malware a couple of weeks ago.




The system froze and had to perform a System Restore.

The portuguese screen is this:




After that, I have installed the Malwarebytes Anti-Malware, run a system check and it shown no problem.

Besides the "problem"/bug with IE10, I haven't had any other problems. The system is working fine, just noticed this situation concerning the WEI yesterday.
My System SpecsSystem Spec
10 Apr 2013   #6
Golden
Microsoft MVP

Windows 7 Ult. x64
 
 

I would suggest making doubly sure your system is clean.

Scan from outside the Windows boot environment:
Windows Defender Offline
My System SpecsSystem Spec
10 Apr 2013   #7
amss1976

MS Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Golden View Post
I would suggest making doubly sure your system is clean.

Scan from outside the Windows boot environment:
Windows Defender Offline
OK, will do that during this night.

Will report the findings.
My System SpecsSystem Spec
12 Apr 2013   #8
amss1976

MS Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Golden View Post
I would suggest making doubly sure your system is clean.

Scan from outside the Windows boot environment:
Windows Defender Offline
I have done the scan you suggested and it found an Exploit: JAVA CVE-2013- 0431. It cleaned it.

I don't know if it was a relevant finding for this issue I had but it seems that the problem has been solved: the WEI is already shown.

Thanks a lot.
My System SpecsSystem Spec
12 Apr 2013   #9
Golden
Microsoft MVP

Windows 7 Ult. x64
 
 

Great news - make sure you keep doing regular scans

My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows Experience Index not working




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
HELP! Windows Experience Index not working at ALL.
Hi all, Tried searching the forums but could not seem to find anyone with the same kind of problem I've ran in to. For whatever reason, I can't get a Windows Experience Index rating. When I open my Computer properties, it's just blank and when I go through the control panel to try and rate...
Performance & Maintenance
Windows experience Index
So I ran WEI today and to my surprise my score seem to have drop from a 4.8 to a 4.5, now this may not seem big but it was my ''Gaming Graphics" score that seem to have took a toll from 5.3 to 4.5 now I don't seem to see any performance degraded what cause the score to drop?
Performance & Maintenance
Windows Experience Index
My Index is 5.5, can I get any better? If yes, what next??? Alvin
Performance & Maintenance
Windows 7 Pro Experience Index
My Windows experience index is 5.5, can I increase it? My Computer is an Intel DH67BL_ Motherboard Intel i7 2600 3.4GHz CPU 16 GB of memory, 500 GB Seagate SATA hard drive, running Windows 7 Pro 64bit. Let me Know! Alvin
Performance & Maintenance
Windows Experience Index Not Working
ok i was helping a friend with oc'ing his comp and he sent me a screenshot of his experience index. i thought i would send him a copy of mine, however when i reinstalled windows i must of forgot to do it. so i tried to run it and i got what you see in the screenshot below. i went into advanced...
General Discussion
Why won't Windows Experience Index run?
On my Win 7 X64 Ultimate installation the Windows Experience Index will not run. I get an error stating multimedia support is missing. Running ASUS EAH5670 video card with Catalyst 10.1 drivers. I see no reason why this "benchmark" should not run. I can run Prime95, LinX, Everest and other...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:49.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App