Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Svchost activity! Bad

04 May 2013   #61
fezbombmatt

windows 7 home premium 64bit
 
 

Went to what you said. No enhancements are enabled and im not using a sound card.

Bit in the dark about sound but all ive installed for that is VIA HD audio deck (latest version) which was originally in my mobo downloads section.

Doesn't do much as far as i can see, but i use it still as it allows me to use my monitor speakers along with another separate speaker with subwoofer on the same audio output.


My System SpecsSystem Spec
.
04 May 2013   #62
fezbombmatt

windows 7 home premium 64bit
 
 

Sorry didnt explain properly, same audio but using a different port for both outputs. VIA audio deck allows me to send the sound to both outputs instead of it automatically muting one assuming that one is headphones.
My System SpecsSystem Spec
04 May 2013   #63
fezbombmatt

windows 7 home premium 64bit
 
 

Another screenshot shows the plugplay service now at 0 (while music is still playing) however the service is still showing high CPU usage. I really dont understand how that works by the looks of it


Attached Thumbnails
Svchost activity! Bad-untitled.png  
My System SpecsSystem Spec
.

04 May 2013   #64
fezbombmatt

windows 7 home premium 64bit
 
 

Bit different now. No plugplay activity but its still at 100%


Attached Thumbnails
Svchost activity! Bad-untitled.jpg  
My System SpecsSystem Spec
05 May 2013   #65
fezbombmatt

windows 7 home premium 64bit
 
 

It is now certain to say, that the keyboard doesnt seem to be the cause.. This only happens when music is being played.
My System SpecsSystem Spec
05 May 2013   #66
VistaKing

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

It's one of your audio software that is causing it. Could me iTunes or another software .
My System SpecsSystem Spec
05 May 2013   #67
fezbombmatt

windows 7 home premium 64bit
 
 

Glad we are getting somewhere now.

I mostly play music from online BBC i Player so its not iTunes or WMP.

What about the VIA HD audio deck software? Apart from that i dont have anything else installed that changes any kind of audio settings.
My System SpecsSystem Spec
05 May 2013   #68
VistaKing

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

As a test . We could uninstall that and see if that is the culprit . If not reinstall it .
My System SpecsSystem Spec
05 May 2013   #69
fezbombmatt

windows 7 home premium 64bit
 
 

Viola! It seems to be back to normal! Great CPU is around 1% while playing music for a while now.

So VIA HD audio deck was causing the Plug and Play service to misbehave. I thought that service was only in use for the USB ports but i guess im wrong.

Do you happen to know another software i can use in order to prevent plugging two 3.5mm ports in without it muting one?
My System SpecsSystem Spec
05 May 2013   #70
VistaKing

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

I believe realtek has its own software for that .


Good thing that fixed the issue .
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Svchost activity! Bad




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
svchost.exe *32 using 100% cpu
Hi, my svchost is using 100% unused cpu, making my computer run incredibly slow. When I end the process it starts back up within 30 seconds. I've used multiple virus programs, cleaned and fixed my registry, and have tried to update windows. when i click go to service nothing is highlighted, I even...
Performance & Maintenance
BSOD while AV scan activity or medium app activity
I get random BSOD when I do a full antivirus scan, or any medium application activity from MS office or graphics programs
BSOD Help and Support
Mysterious SVCHOST activity since 25-5-2012
Phenomenon than meets the other day, and to launch the PC, higher CPU load. From Task Manager, we are using the CPU in the svchost * 32, If you look at the process Exploer "C:\Windows\System32\svchost.exe" -g no -t 3 -o http://great-0portunity.com:8344/ -u ivtcfliha -p doqhlr" It seems...
System Security
svchost.exe
This problem started to occur after Windows update today it's not a BSOD but it is a bugcheck restart of the computer I attached also the crash files and debuged the windows Memory.dmp so that hopefully one of you folks could tell me how to fix this problem..TIA Seth Loading Dump File Kernel...
BSOD Help and Support
svchost.exe//other help//cmd.exe
1)Whenever the desktop loads up, it doesn't load. it sits there as a black screen. so i have to go to task manager and type it in to run explorer.exe... then it does show all the icons, starting programs and etc 2) After running explorer.exe, an error message comes up: svchost.exe stopped...
BSOD Help and Support
svchost.exe
I have noticed recently that in my Task Manager I have 10 svchost.exe running!! This is using my CPU up and therefore making my computer slow. I have included a screenshot, can anybody please help me to solve this problem.
Software


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:07.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App