Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 x64 8gb RAM still running Dayz @ 10 FPS


30 Aug 2013   #1

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Windows 7 x64 8gb RAM still running Dayz @ 10 FPS

windows 7x64 8gb ram Phenom 2 X4 965 Nvidia Geforce GTX 480 and still only 10 FPS on Dayz.

My friend who is using a dell precision m6400 32 bit vista with 4 gb ram is running it and 30 completely smooth
This makes no sence to me.... i literaly cant play on any servers

My System SpecsSystem Spec
.

30 Aug 2013   #2

Windows 7 Home Premium 64Bit
 
 

What settings? Are you drivers up to date?
My System SpecsSystem Spec
30 Aug 2013   #3

Winndows 7 32 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by TheSpirtOfRadio View Post
windows 7x64 8gb ram Phenom 2 X4 965 Nvidia Geforce GTX 480 and still only 10 FPS on Dayz.

My friend who is using a dell precision m6400 32 bit vista with 4 gb ram is running it and 30 completely smooth
This makes no sence to me.... i literaly cant play on any servers
Hi ,

Have you tried updating the video drivers for the system. If not then you can update the same from the link below:

NVIDIA DRIVERS 6.08

Also, let us know if it happens in all the Games that you play on the system or is it specific to any application.

If you have started to face this issue recently then you can perform a system restore as well:

System Restore

Keep us posted with the results so we can advise you further.
My System SpecsSystem Spec
.


30 Aug 2013   #4

Linux Mint 15 "Olivia" x32
 
 

You said you can't play on any game servers, could this be your Internet's fault, do you have poor Internet connection?
My System SpecsSystem Spec
30 Aug 2013   #5

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Yes drivers are up to date
Its only on this game
and no its not the internet
me and my friend play on the same router but even when we play @ different times his never lags and mine does.. i have crappy net at mt house but at his house everything downloads at 3 MB a second...

my cpu is fan cooled and had to under clock it to keep it from over heating while playing the game. its standard 3.4 GHz but i have it set to 800MHz.... so my only solution is to buy a liquid CPU cooler.... then over clock it....
My System SpecsSystem Spec
31 Aug 2013   #6

Windows 8.1 Pro (x64)
 
 

Well there is your problem right there. 800 MHz is slow to todays standards.
My System SpecsSystem Spec
31 Aug 2013   #7

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by TheSpirtOfRadio View Post
my cpu is fan cooled and had to under clock it to keep it from over heating while playing the game. its standard 3.4 GHz but i have it set to 800MHz.... so my only solution is to buy a liquid CPU cooler.... then over clock it....
How much hair is on the cpu fan and cooling apparatus?

When my stuff gets anywhere near the max operating temperature I go to the hazmat suit and a can of 'Wiffy-Quick' to tackle dust bunny buildup. 90 days is max between de-bunny expeditions. Wiffy-Quick is a lot cheaper than CPUs or Graphics Cards.

I hardly ever under clock. I wonder if you can run Quake (1) at 800MHz? Probably not.
My System SpecsSystem Spec
31 Aug 2013   #8

Winndows 7 32 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by TheSpirtOfRadio View Post
Yes drivers are up to date
Its only on this game
and no its not the internet
me and my friend play on the same router but even when we play @ different times his never lags and mine does.. i have crappy net at mt house but at his house everything downloads at 3 MB a second...

my cpu is fan cooled and had to under clock it to keep it from over heating while playing the game. its standard 3.4 GHz but i have it set to 800MHz.... so my only solution is to buy a liquid CPU cooler.... then over clock it....
Hi TheSpirtOfRadio,

I believe 800 Mhz would not be enough for playing this game without any lags. I believe it would be better if you have a better CPU cooling assembly and ensure that it runs to it set speed of 3.40 Ghz.

It should work fine once you have set up the CPU to run on optimum speed. Keep us posted with the results so we can advise you further.
My System SpecsSystem Spec
31 Aug 2013   #9

Windows 7 Home Premium 64Bit
 
 

Could always hoover your computer, always gives a help with temps!
My System SpecsSystem Spec
01 Sep 2013   #10

Windows 7 Ultimate x64
 
 

yea that was exactly my problem.... i raised it back to 3.4GHz and it ran @ 50-60 FPS but now i need a liquid cooled CPU because it overheated pretty quick
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 x64 8gb RAM still running Dayz @ 10 FPS




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Windows 7 x64 8gb RAM still running Dayz @ 10 FPS
Thread Forum
Is this laptop's graphics card good enough to play decent games (Dayz) Graphic Cards
BSOD playing ARMA II Mod: DayZ Gaming
BSOD while playing ARMAII/DayZ, sometimes outside of game also. BSOD Help and Support
Windows 7 x64 5GB RAM still running Dayz slow Performance & Maintenance
Windows 7 - Bluescreen/reboot when playing DayZ BSOD Help and Support
BSOD when playing arma 2 dayz. Gaming
Dayz BSOD BSOD Help and Support

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:18 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33