Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: New Installation Running Unusably Slow

22 Oct 2009   #11

Windows 7

I think I figured it out. I don't know why it causes a problem, but I had missed disabling my onboard audio, and that seems to have fixed it.

Of course now I don't have sound, but that's a different problem . . .

My System SpecsSystem Spec
22 Oct 2009   #12
mickey megabyte

ultimate 64 sp1

ok - maybe you need to look for better drivers for your onboard audio...

try vista ones if you can't find 7 ones.
My System SpecsSystem Spec
22 Oct 2009   #13

Windows 7 x64 finally!

bloewen, what is the model of your motherboard? Maybe we can help
BTW, good job!
My System SpecsSystem Spec

22 Oct 2009   #14

Windows 7

I need to revise my previous post.

I thought had it figured out. As it turns out, it is not completely fixed.

Windows itself works fine. Any applications (as far as I have tested) that were installed with the Windows install work just fine. However, when I tried to install firefox things go crazy. The installation seems to work just fine, but when I try to launch the application I get the same behaviour I was getting before. Everything just kind of freezes (but not quite frozen just very, very busy)

I'm still trying things, but I'm kind of at a loss.
My System SpecsSystem Spec
23 Oct 2009   #15

Windows 7 x64 finally!

bloewen, I am running Win7 from an IDE 40G drive as well in one computer without problems, so I don't think it is necessarily a problem, but can it be caused by the IDE drive? Maybe you need drivers update for that?

The reason for the suggesiton is because you have two applications now with the same problem and that is one thing in common between them

Let us know
My System SpecsSystem Spec
23 Oct 2009   #16

vista business 64 7

is you board been 100% been tested buy MSI with windows 7? and does it work on first boot up ok? if so when does the slowness kick in ,what os where you running before .vista or xp,has this hdd been tested and working running another os ,where did you get drivers from did you get them from a 3rd party source if so you may have picked up a virus,unplug your sata drive ,does it read all your memory then,unpug all usbs ,external hdd ,CD's ect ect , if no luck try installing in on the sata drive .
My System SpecsSystem Spec
23 May 2010   #17

windows 7

Have you checked to see if your graphics card can handle the 64 bit version of windows 7, as i just found out from a really good friend that its my graphics card causing the problem. But most likely it will be if it supports win7 and is higher than a ddr type of memory.
My System SpecsSystem Spec

 New Installation Running Unusably Slow

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
Win 7 installation running very slow
Hello, My friends Lenovo B4500 laptop crashed and Im trying to fix it. First time I have installed win 7 on this pc it was done in a hour now i havent even started instalation and it took me 2 hours to get to the screen where you can choose on which disk you would like to instal win on. ...
Installation & Setup
PC unusably slow after graphics card installation I am having the exact same problems mentioned here. The only thing I have been able to do to remedy the issue is to go to command prompt and under bcdedit truncatememory to 3GB. I have 6GB...
Performance & Maintenance
Running real slow / shut down slow
Hi i have a Eee Pc Asus laptop that is running real slow could someone help me please thank you i ran a farbar scan if that might help Scan result of Farbar Recovery Scan Tool (FRST) (x86) Version: 19-07-2013 Ran by Ma (administrator) on 21-07-2013 16:25:23 Running from E:\ Microsoft...
Performance & Maintenance
New installation of Windows 7 Ultimate, Computer running slow
I just recently got Windows 7 Ultimate so I decided to bulldoze my Windows Home Premium with it. I first realized that my computer was running kinda slow when I restarted my computer for the new OS I had just installed to set up profiles and etc. and the loading screen just for the DELL computer...
Performance & Maintenance
Microphone volume unusably quiet under Win 7.
I have a frustrating recording problem - volume through my microphone is unacceptably poor under Win 7. I'm using a mic which recorded superbly under XP Pro on my old set-up. It's now plugged in to my new PC (front mic) under Win 7, but even with input level full and boost at 30dB the...
Sound & Audio
upgraded to win 7 - now unusably slow and lagging
I'm a noob with this so please understand some ignorance on my end. Thanks in advance for any help! I recently upgraded my Windows Vista home premium (64 bit) to Windows 7 home premium (64bit). Now everything takes forever to load (run) if it even loads at all. The CPU itself is only running...
Performance & Maintenance

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:22.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App