Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Windows Experience Index Error

25 Oct 2009   #1

Windows 7 Home Premium (64-Bit)
 
 
Windows Experience Index Error

I just did a clean install of Windows 7 Home Premium on my laptop a few days ago, and am trying to get the Windows Experience Index generated. However, I get a message saying that it couldn't be completed due to an error.

Here is the info from the winsat.log file:

Code:
030201 (0844) - winsat\logging.cpp:0815: --- START 2009\7\13 22:08:30 PM ---
030232 (0844) - winsat\main.cpp:4301: Command Line = "D:\Windows\system32\winsat.exe" moobe -cancelevent 849bd0b4-8fa1-4e71-8c56-8fdbbf2e34d1 -moobegoevent 27423f94-1309-49e2-9e93-e31a7cd77d2f
030232 (0844) - winsat\processwinsaterror.cpp:0095: ERROR: tried to read resource strings, unknown exception occured
030357 (0844) - winsat\main.cpp:4474: > IsFormal=TRUE  IsMoobe=TRUE.
030420 (0844) - winsat\main.cpp:4585: Watch dog system enabled
030420 (0844) - winsat\main.cpp:4592: Main watch dog timer set to 60.0 seconds
030638 (0844) - winsat\main.cpp:2505: > DWM not running.
031746 (0844) - winsat\syspowertools.cpp:0983: > Read the active power scheme as '381b4222-f694-41f0-9685-ff5bb260df2e'
031761 (0844) - winsat\main.cpp:2793: > power policy saved.
031886 (0844) - winsat\syspowertools.cpp:1015: > Set the active power scheme to 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c'
031902 (0844) - winsat\main.cpp:2814: > power policy set to maximum.
032307 (0844) - d3d\dx9misc.cpp:1030: HRESULT = 8876086a
032323 (0844) - d3d\dx9misc.cpp:1030: Error: Unable to create the D3D device
032323 (0844) - d3d\dx9misc.cpp:1030: Error: Unable to check the capabilities of the video card because a d3d device could not be created
032463 (0844) - winsat\logging.cpp:1763: ERROR: pahse enter/leave imballance
032463 (0844) - winsat\main.cpp:0948: > IsOfficial=TRUE  IsFormal=TRUE  IsMoobe=TRUE  RanOverTs=FALSE  RanOnbatteries=FALSE
032479 (0844) - winsat\main.cpp:1775: > Run Assessment features 
033009 (0844) - winsat\main.cpp:1775: > Run Assessment dwm -aname DWM -time 10 -fbc 10 -disp off -normalw 12 -width 1280 -height 1024 -winwidth C(1144) -winheight C(915) -rendertotex 6 -rtdelta 3 -nolock
033150 (0844) - d3d\graphicsop.cpp:0263: Driver is not WDDM; aborting assessment.
033446 (0844) - winsat\processresults.cpp:4018: > Wrote video memory bandwidth to the registry 0
033462 (0844) - winsat\main.cpp:2037: > DWM Assessment results processing SUCCESS
033524 (0844) - winsat\processresults.cpp:4018: > Wrote video memory bandwidth to the registry 0
033540 (0844) - winsat\processresults.cpp:1274: Limiting DWM Score to 1.0 - no DX9 capability
033540 (0844) - winsat\processresults.cpp:1480: > Wrote disk score to the registry 0
033571 (0844) - winsat\main.cpp:0948: > IsOfficial=TRUE  IsFormal=TRUE  IsMoobe=TRUE  RanOverTs=FALSE  RanOnbatteries=FALSE
033680 (0844) - winsat\processresults.cpp:1274: Limiting DWM Score to 1.0 - no DX9 capability
033696 (0844) - winsat\processresults.cpp:1480: > Wrote disk score to the registry 0
033696 (0844) - common\winsatutilities.cpp:1382: cannot access the winast API registry key; 2 The system cannot find the file specified.
033789 (0844) - winsat\main.cpp:2339: > Finalized MOOBE key
033836 (0844) - winsat\syspowertools.cpp:1015: > Set the active power scheme to 381b4222-f694-41f0-9685-ff5bb260df2e'
033836 (0844) - winsat\main.cpp:2855: > Power state restored.
033852 (0844) - winsat\main.cpp:2873: > Not necessary to reenable EMD cache.
033945 (0844) - winsat\main.cpp:2899: INFO: DwmpRestartComposition() did not return OK!
033961 (0844) - winsat\watchdog.cpp:0311: Watch dog system shutdown
033977 (0844) - winsat\main.cpp:4909: > exit value = 0.
Any help or suggestions would be appreciated.

My System SpecsSystem Spec
26 Oct 2009   #2

Windows 7 Home Premium (64-Bit)
 
 

Any suggestions on this?
My System SpecsSystem Spec
26 Oct 2009   #3

Windows 7 Ultimate x64
 
 

i had a similar problem trying to generate a score after i'd installed to a second partition on my primary drive. I've now installed on my primary partition on my primary drive and all is well
Have you installed on a secondary partition too?
Is the drive you're trying to score labelled C: or have you installed somehwhere like D: / E:??
My System SpecsSystem Spec
.


27 Oct 2009   #4

Windows 7 Home Premium (64-Bit)
 
 

The drive is actually C: - I'm not sure why it's saying D: in that scan as I don't have any other partitions. However, I've run the scan multiple times and have gotten the same errors each time.
My System SpecsSystem Spec
27 Oct 2009   #5

ultimate 64 sp1
 
 

what antivirus software are you using?

there's a problem with the latest update of KIS 2010 and wei at the moment...

this may, or may not, have anything to do with your problem...
My System SpecsSystem Spec
28 Oct 2009   #6

Windows 7 Home Premium (64-Bit)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by mickey megabyte View Post
what antivirus software are you using?

there's a problem with the latest update of KIS 2010 and wei at the moment...

this may, or may not, have anything to do with your problem...
Thanks for the info. That's likely the issue since I have KIS 2010. I guess I'll just have to be patient and wait for an update from Kaspersky as I really don't want to go to the trouble of uninstalling it and reinstalling it just to get a WEI score.
My System SpecsSystem Spec
28 Oct 2009   #7
Lucky098

 

Nothing do with KIS 2010 - you can try WEI again as I think its something do with Windows 7, 1st time I installed without KIS2010 and using DVI-HDMI cable from PC to LCD TV and the display screen seem too much for MS limited display screen size that I didnt get WEI score as it all unrated with error message so I reformat and reinstall make refresh and change the cable DVI to VGA and then it prefect display size and then scan WEI again and got it finally....
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2009   #8

Windows 7
 
 
Confussed. .

Hey All,

I recently upgraded the processor from dual core 1.6 Ghz to 2.6 Ghz, the Windows Experience rated 4.4 for the processing speed initially for 1.6 and Now it just says 3.8 for processing with Dual core 2.6 Ghz.... can someone help me on this...
Other stuffs are above 5.5....

Thanks in advance.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows Experience Index Error





Thread Tools



Similar help and support threads for2: Windows Experience Index Error
Thread Forum
Windows Experience index Performance & Maintenance
Windows Experience Index Video Playback Error Performance & Maintenance
Windows Experience Index Performance & Maintenance
Windows experience index error.!! Performance & Maintenance
Windows 7 Experience Index Performance & Maintenance
Why won't Windows Experience Index run? Performance & Maintenance
Windows Experience Index unknown error Performance & Maintenance

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:22 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33