Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Laptop has begun to slow down after several hours of use

17 Jul 2014   #1
castellar

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 
Laptop has begun to slow down after several hours of use

I'm afraid I can't pin point the reason for this. It's slow in all apps. What tests can I run in order to get help?
Thank you in advance.


My System SpecsSystem Spec
.
17 Jul 2014   #2
Vuxy

 

Hello Castellar,

A piece of malware could be on your system and that would cause it to run slowly.

Please can you download and install the following programs, and run a full scan with them:
Malwarebytes | Free Anti-Malware & Internet Security Software
HitmanPro 3 - SurfRight
AdwCleaner Download
Junkware Removal Tool Download

Malwarebytes will product a log, please can you upload it to here? Navigate to: C:\ProgramData\Malwarebytes\Malwarebytes Anti-Malware\Logs and upload the logs to here, which have todays date.

Instructions for running Hitman Pro:
After opening Hitman Pro, select next. Click 'no, I only want to perform a one-time scan to check this computer' and select next. It will then scan your computer. After it's finished scanning, click next and click activate free licence, which is a free-trial of it for 30 days.

Please follow this guide, written by Gerry Conrell.

Please upload and share with everyone fresh copies of your System and Application logs from your Event Viewer.

To access the System log select Start, Control Panel, Administrative Tools, Event Viewer, from the list in the left side of the window select Windows Logs and System. Place the cursor on System, select Action from the Menu and Save All Events as (the default evtx file type) and give the file a name. Do the same for the Applications log. Do not provide filtered files.

Thank you,
VinnyBuxton
My System SpecsSystem Spec
17 Jul 2014   #3
castellar

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Vinny
I am writing to you from my iPhone as after running hit man pro and adwcleaner my PC displays a bundle of windows error messages and will no longer connect to the internet. Outlook no longer working either. What now?
My System SpecsSystem Spec
.

17 Jul 2014   #4
castellar

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Error messages include
Microsoft .NET framework
Kaspersky
File cloud sync
Outlook
Wshelper.exe
Internet connection

Please tell me how I repair all this. I depend on my PC for work and have always received good advise from you guys. But this is a disaster.
My System SpecsSystem Spec
17 Jul 2014   #5
ignatzatsonic

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, 64-bit
 
 

Do you have any available System Restore points?
My System SpecsSystem Spec
17 Jul 2014   #6
castellar

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

I'm trying to check. My backup, macrium reflect is also unable to start.
My System SpecsSystem Spec
17 Jul 2014   #7
castellar

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

I'm pretty sure I don't. Thanks for jumping in!
My System SpecsSystem Spec
17 Jul 2014   #8
castellar

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

I've tried rebooting in safe mode and nothing works either.
My System SpecsSystem Spec
17 Jul 2014   #9
castellar

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

I managed to get adwcleaner to restore all the stuff it had quarantined but no good
My System SpecsSystem Spec
17 Jul 2014   #10
castellar

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Am going to bed as obviously nobody can help at this hour
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Laptop has begun to slow down after several hours of use




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
PC slow, hangs after several hours of usage.
Ok so, this past week my computer started to get slow after being on for some random amount of time. It doesn't happen after I do anything, just during normal usage. Start menu items will take from 3 seconds up to a minute to launch. Performance is fairly normal: CPU usage could be 0-3% for...
Performance & Maintenance
My Dell xps 15 laptop shuts down every 2 hours, exactly
I have this really strange recurring problem with my dell xps laptop, and it started with me sending it into repairs to replace the chipset, so I wonder if it has anything to do with that. My computer functions fine, it does not overclock or overheat at all according to the diagnostic tools I have...
Performance & Maintenance
Slow boot every 24 hours - network issue?
Hi guys This is not a major issue but if I don't switch my laptop on for over a day my boot slows by about 10-15 secs as it lingers on the welcome screen when logging in. If I switch on again within say a couple hours then no delay, only a second at most. I have my laptop connected via wired...
Network & Sharing
1 yr old Computer has begun to BSOD while gaming
Hello. I follow the BSOD protocol as instructed and hope someone can help. My specs: HP Pavilion p6522f PC AMD Athlon II X4 635 Processor 2.90 GHz RAM: 6.00 GB DDR3 Windows 7 64-bit SP1 (came pre-installed from brick'n'mortar retailer w/o disc) Nvidia Geforce GT 240 1G DDR5 GPU 1 TB Hard...
BSOD Help and Support
Browsers begun to open slowly
Hi- In the past week or 10 days Firefox and IE8 have begun to open very slowly. My email program (Thunderbird) seems to be responding normally. I don't think that I've added anything to the computer other than Microsoft's Win7 updates. Can someone suggest a way to sort out and fix this problem? ...
Browsers & Mail
Slow/Frozen menu after hours of inactivity?!
Hi. I'm having some trouble with Windows 7 Ultimate MCE. When booting my HTPC MCE starts automaticly, witch is fine, and it works. When i'm i the menu i can choose to watch movies and TV without trouble, but if i leave it on, just i the menu or somewhere else, even if i haven't seen...
Media Center


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:11.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App