Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: T7300 rating

31 Oct 2009   #1
cstroie

 
 
T7300 rating

Hi! I seem to have a problem with my processor rating, but only in the final version. I have installed previous beta versions and my processor always had a rating of 5.2 (it's a Core 2 Duo T7300@ 2 Ghz). If it was only the problem of the rating, I wouldn't mind. But the computer is very slow. Do you have any ideeas? I rerun the assesment tool but with the same result. I checked the BIOS, everything looks ok. My computer is a Dell Inspiron 1520 laptop, it it helps, and Dell provides no driver support for this model in Win7.




Attached Thumbnails
-capture.png  
My System SpecsSystem Spec
.

31 Oct 2009   #2
torrentg

7600.20510 x86
 
 

Some kind of throttling on the cpu that might not be working correctly. Look at bios options for that or utilities from Dell that you installed.
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2009   #3
Tayled

windows 7
 
 

Hi. Im having the same problem. I have an LG R500 CP50P (its also a core 2 duo t7300 @ 2ghz) and my windows experience index on the cpu is 3.1. It was higher on Vista I remenber. Also Super Pi on Vista for 2M gave me 1m01s, and now on 7 it gives me 1m42s... I have no idea of what might be wrong! Can anyone help ?
My System SpecsSystem Spec
.


13 Nov 2009   #4
Frostmourne

Windows 7 Ultimate x86-64
 
 

Update the BIOS and chipset, and as has been mentioned, disable any power options either in Windows or the BIOS.
My System SpecsSystem Spec
14 Nov 2009   #5
Teerex

Windows 7 x64 Ultimate SP1
 
 

Try resetting the BIOS to factory defaults (default configuration).
My System SpecsSystem Spec
14 Nov 2009   #6
cstroie

 
 

Solvet the problem. It was the CPU throttling. Unplugged the AC adapter and the battery, waited adout 5 minutes and I was back in business. The CPU throttling was somehow affected by Virtual Box. Hope this helps other users.
My System SpecsSystem Spec
14 Nov 2009   #7
Tayled

windows 7
 
 

Well, I solved mine as well. I recently had to send the laptop for repairs ( GPU die on me) and they messed around in the BIOS. Reseting the BIOS to factory defaults helped... I think it might have had something to do with the fan settings.
My cpu on the windows experience index is now of 5.1. Thanks for the help guys
My System SpecsSystem Spec
Reply

 T7300 rating




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
UPS VA Rating
When an UPS has both surge and backup/surge outlets, does the VA or wattage ratings include both, or only the ones that run on battery?
Hardware & Devices
HDD only gets a 7 rating of 5.9
how do i get a higher score than 5.9 on my hdd as that the only thing holding back my score from being 7.3? i heard i need a SSD to get it higher is this correct?
Performance & Maintenance
T7300 Hardware virtualization locked off
I haven't tried it since I had XP on this laptop and it worked fine in virtualbox, but I just tested it using SecurAble and it says the option is locked off, and I see no way to enable it in the BIOS. Any ideas why it worked before but not now? (I'm using the same BIOS version , 1.43, and haven't...
Virtualization
Rep Rating
I have gone to the Sticky that describes how Reputation and Badges are earned. I have done this three or four times since I have been on the board and never have quite grasped the formula. I just had a few spare minutes and decided I was going to give it a go again. I read it and reread it. ...
Chillout Room
Can't get a WEI rating.
Has anyone had a problem getting a Windows Experience Index rating? I keep trying to get one and it won't work. The progress bar moves about 5% of the way and then stops. I have closed all running programs and let it sit for an hour. Task manager shows WinSAT.exe at 0% CPU usage. Any ideas? ...
General Discussion
I like 7 so far, my rating 7.5/10
Been running XP Pro 32 forever. Installed Windows 7 on a second hard drive with the following core following components. Asus M3A78-EM motherboard AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+(2x2Ghz.) 4GB. of of DDR2 memory. I like what I see in Windows 7 so far, and the performance...
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:10.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App