Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Startup And Computer Slowed After Instaling Drivers,Programs,.Dlls etc

12 Aug 2014   #1
TheRoland

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Startup And Computer Slowed After Instaling Drivers,Programs,.Dlls etc

Hi all,i recently had an 0xc000007b error with a headset software.I tried everything on the internet to solve problem including uninstalling and installing .net framework, visual c++ (all versions), some .dll s both in system32 and syswow64,reinstalling drivers and some other things that i cannot remember right now.After those countless things my perfectly working fast and sound laptop slowed like an 10 year old pc im having issues both at boot and in normal use.Before this incident my windows was booting apprx 1 min.But now it takes 450 to 500sec to open.Im suspecting a virus or a malware has got into my computer.Meanwhile im posting this im running scans with both bitdefender 2014 and malwarebytes
.My pc specs are
Intel i7-3630QM 2.40
8Gb ddr3 ram
Nvidia GTX670 2Gb
Windows 7 64 bit
And Here is the event log of the latest boot
Günlük Adı: Microsoft-Windows-Diagnostics-Performance/Operational
Kaynak: Microsoft-Windows-Diagnostics-Performance
Tarih: 12.08.2014 14:40:32
Olay Kimliği: 100
Görev Kategorisi:Önyükleme Performansı İzleme
Düzey: Önemli
Anahtar sözcükler:Olay Günlüğü
Kullanıcı: LOCAL SERVICE
Bilgisayar: Roland-PC
Açıklama:
Windows başlatıldı:
Açılış Süresi : 445341ms
IsDegradation : true
Olay Saati (UTC) : ‎2014‎-‎08‎-‎12T11:32:39.656000300Z
Olay Xml'si:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Diagnostics-Performance" Guid="{CFC18EC0-96B1-4EBA-961B-622CAEE05B0A}" />
<EventID>100</EventID>
<Version>2</Version>
<Level>1</Level>
<Task>4002</Task>
<Opcode>34</Opcode>
<Keywords>0x8000000000010000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2014-08-12T11:40:32.002344400Z" />
<EventRecordID>1786</EventRecordID>
<Correlation ActivityID="{03305C60-F800-0004-853E-8D1F21B6CF01}" />
<Execution ProcessID="2552" ThreadID="5016" />
<Channel>Microsoft-Windows-Diagnostics-Performance/Operational</Channel>
<Computer>Roland-PC</Computer>
<Security UserID="S-1-5-19" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BootTsVersion">2</Data>
<Data Name="BootStartTime">2014-08-12T11:32:39.656000300Z</Data>
<Data Name="BootEndTime">2014-08-12T11:40:25.211956000Z</Data>
<Data Name="SystemBootInstance">589</Data>
<Data Name="UserBootInstance">562</Data>
<Data Name="BootTime">445341</Data>
<Data Name="MainPathBootTime">168872</Data>
<Data Name="BootKernelInitTime">24</Data>
<Data Name="BootDriverInitTime">5887</Data>
<Data Name="BootDevicesInitTime">1301</Data>
<Data Name="BootPrefetchInitTime">0</Data>
<Data Name="BootPrefetchBytes">0</Data>
<Data Name="BootAutoChkTime">0</Data>
<Data Name="BootSmssInitTime">90422</Data>
<Data Name="BootCriticalServicesInitTime">8785</Data>
<Data Name="BootUserProfileProcessingTime">3375</Data>
<Data Name="BootMachineProfileProcessingTime">5696</Data>
<Data Name="BootExplorerInitTime">22166</Data>
<Data Name="BootNumStartupApps">24</Data>
<Data Name="BootPostBootTime">276469</Data>
<Data Name="BootIsRebootAfterInstall">false</Data>
<Data Name="BootRootCauseStepImprovementBits">0</Data>
<Data Name="BootRootCauseGradualImprovementBits">0</Data>
<Data Name="BootRootCauseStepDegradationBits">0</Data>
<Data Name="BootRootCauseGradualDegradationBits">1048576</Data>
<Data Name="BootIsDegradation">true</Data>
<Data Name="BootIsStepDegradation">false</Data>
<Data Name="BootIsGradualDegradation">true</Data>
<Data Name="BootImprovementDelta">0</Data>
<Data Name="BootDegradationDelta">109904</Data>
<Data Name="BootIsRootCauseIdentified">false</Data>
<Data Name="OSLoaderDuration">3163</Data>
<Data Name="BootPNPInitStartTimeMS">24</Data>
<Data Name="BootPNPInitDuration">1800</Data>
<Data Name="OtherKernelInitDuration">3925</Data>
<Data Name="SystemPNPInitStartTimeMS">5356</Data>
<Data Name="SystemPNPInitDuration">5387</Data>
<Data Name="SessionInitStartTimeMS">11114</Data>
<Data Name="Session0InitDuration">78098</Data>
<Data Name="Session1InitDuration">482</Data>
<Data Name="SessionInitOtherDuration">11841</Data>
<Data Name="WinLogonStartTimeMS">101536</Data>
<Data Name="OtherLogonInitActivityDuration">36098</Data>
<Data Name="UserLogonWaitDuration">20214</Data>
</EventData>
</Event>
And Here what it looks like inside of Diagnostic Performance.I kinda brooked my windows Please help me fix this problem.
Startup And Computer Slowed After Instaling Drivers,Programs,.Dlls etc-eventlog.jpg




My System SpecsSystem Spec
.
13 Aug 2014   #2
TheRoland

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Bump! Need immediate assistance!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Startup And Computer Slowed After Instaling Drivers,Programs,.Dlls etc




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
GTX 660 drivers causing slowed performance and glitchy blocks
Yesterday, I was Skyping with a friend. I wanted to show him the shaders mod for Minecraft, so I screen-shared with him. Unfortunately, while I was screen-sharing, the picture on the screen started developing odd glitchy boxes. I thought it was an issue with Skype, so I stopped screen-sharing, and...
Graphic Cards
Win 7 slowed down after GPU drivers update
Hello, I have a pretty confusing problem, that I am unable to solve. Few weeks ago I have reinstalled Windows 7, because my notebook was getting really slow. For about a week after the fresh installation, everything went just perfect. Then I started getting black screen after logging into my...
Performance & Maintenance
this computer is setup to automatically run programs at startup?
Whenever I run the troubleshooter for performance issues it says one problem detected "this computer is setup to automatically run programs at startup" And I only have 3 programs to run at start up my AV, audio driver, and some intel rapid storage program. Is this just a default thing or is...
Performance & Maintenance
Computer Speed Slowed!!!
My Computer has slow down.....i am using norton Anti-virus checked for viruses not found deleted all and...........i am using windows 7 64-bit...........Asus p7h55-v mobo 4gb ram core i3 processor 500gb hdd.........i dont know why it happened i have tried reinstalling windows........nothing...
Performance & Maintenance
path used to search for DLLs? Install.exe can't find DLLs on DVD?
I just looked at my environment PATH setting, and the only thing that's there is the path to UltraEdit. I was trying to install new software from a DVD (setup.exe at the outer layer), and it could not find any of the DLLs that were located in folder on the same DVD. How do I set up...
General Discussion
New Computer Startup Programs
Just unboxed an inexpensive Gateway Laptop. I'm looking to get rid of any unnecessary startup programs. Heres a screenshot of what I think I'm supposed to be looking at: While I'm at it, heres the startup programs from my sisters laptop: Thanks,
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:16.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App