Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Show Us Your WEI

17 Aug 2009   #1321
anabolix

Windows 7
 
 

Here




Attached Thumbnails
-wei.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.
17 Aug 2009   #1322
ZeshanA

 

Quote   Quote: Originally Posted by sergiogarcia9 View Post
Have we been doing some WEI score hacking?
Erm Yes. My real one is only 7.0!
I was kinda disappointed that even though I built my whole system with the highest spec components I STILL ONLY GET 7.1! WHAT DOES IT TAKE TO GET 7.9!!
My System SpecsSystem Spec
17 Aug 2009   #1323
Antman

 

Quote   Quote: Originally Posted by ZeshanA View Post
Erm Yes. My real one is only 7.0!
I was kinda disappointed that even though I built my whole system with the highest spec components I STILL ONLY GET 7.1! WHAT DOES IT TAKE TO GET 7.9!!
Slight RAM tweak.


Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
.

17 Aug 2009   #1324
DJG

 

Quote   Quote: Originally Posted by fireman604 View Post
No, I had issues with under power 750 watt, video card and system crashes with early betas of vista. to correct I added second power supply 1000 watt leaving first to power board, and some of drives other powers video and remaining drives. yes over kill and impossible to move double case is pretty heavy but power is not causing blue screens. I have reached the end of where this systemm will go. it is functional, pretty fast and stable. I do photography and printing not a gamer. Next one will be a MAC
Photography is also my PC's main function, aside from being itself . I am now using Lightroom as my main image software but have CS4 Suite too. But no Mac for moi ever.

For reference, how do you get the second PSU to light up - don't they normally have to be plugged into a motherboard to function? Something with the front panel switch connections?

Happy shooting!
My System SpecsSystem Spec
17 Aug 2009   #1325
DJG

 

Quote   Quote: Originally Posted by Antman View Post
Slight RAM tweak.
That looks like a Google satellite view of the mall near my house ...

BTW, I had to throttle back my CPU from 204 BCLK to 200 so I could wake up properly. At 204 waking only lead to limbo state and would have to power off and restart. 200 proved to be the highest BCLK at ~DDR3-1600 that wakes up properly. So I've gone from 3.87GHz @DDR3-1627 to 3.80GHz @ 1603GHz, but I'm still getting exactly the same over-the-top WEI.

My current settings disable Turbo mode I'm guessing because I explicitly set the CPU multiplier to 19x. When I had it set to 21x (with lower BCLK) Turbo mode would kick in, and I would get 4GHz but at a top DDR3-1450, which only gave me a memory WEI of 7.6 and same CPU of 7.6 . Wonder which is the better trade-off for actual work?

What's a good benchmark for work performed rather than component speed?
My System SpecsSystem Spec
17 Aug 2009   #1326
DJG

 

Quote   Quote: Originally Posted by ZeshanA View Post
Erm Yes. My real one is only 7.0!
I was kinda disappointed that even though I built my whole system with the highest spec components I STILL ONLY GET 7.1! WHAT DOES IT TAKE TO GET 7.9!!
Get rid of 6GB RAM and you'll be able to OC the memory much higher. That's what I did. Now I have three spare DIMMs . I got the six-pack as a deal at Newegg, so I don't feel bad .

What are you clocking your CPU at? You should be doing better than my lowly (yet highly overclockable!) 920!
My System SpecsSystem Spec
17 Aug 2009   #1327
Antman

 

Quote   Quote: Originally Posted by DJG View Post
That looks like a Google satellite view of the mall near my house ...

...What's a good benchmark for work performed rather than component speed?
I don't know how much wood a woodchuck would chuck if a woodchuck could chuck wood.

The biggest strain I place on my system is video compression and/or conversion. With the pending deployment of DirectX 11 vid cards, I can only imagine how much more capable my C2D system will become.

My mobo allows me to save to configs, and I keep a stock 2.66 and an OC 3.45. The 3.45 does not reduce the video processing time as much as I expected. Pre-7, the dual core was sufficient. I am born of stubs - where is my USB3? I need a new mobo!
My System SpecsSystem Spec
17 Aug 2009   #1328
DJG

 

I occasionally make a DVD / BD using Nero, which loads up all 8 VCPUs pretty well during parts of the process. But I'm always OC'ed currently at 3.8 and memory at 1600, since it's a stable config I can 100% stress out for over 2 hours. I haven't done a DVD in a while, though. I have a vanilla OC @ 3.6 @ DDR-1100 with vanilla auto parameters, and my current edged but stable config saved in the BIOS. For stock I figure I just hit clear settings .
My System SpecsSystem Spec
17 Aug 2009   #1329
Quizzer2009

 
 
Hello

Hello, here is my WEI on my laptop, kind of low i know but

and the second is from my desktop at home ..


Attached Thumbnails
-wei.png  
My System SpecsSystem Spec
17 Aug 2009   #1330
Bare Foot Kid
Microsoft MVP

W 7 64-bit Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ZeshanA View Post
Erm Yes. My real one is only 7.0!
I was kinda disappointed that even though I built my whole system with the highest spec components I STILL ONLY GET 7.1! WHAT DOES IT TAKE TO GET 7.9!!
I'd still like to know how you're getting two 295s to run on a 500W PSU. The ones I've looked at have a minimum of a 650/680 PSU (each).
My System SpecsSystem Spec
Closed Thread

 Show Us Your WEI




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Show Us Your Rig [8]
Spring is on and is beautifully sunny, flowered trees are green and diffuse their scents...:) My desk is lightened by...
PC Custom Builds and Overclocking
Subfolders does not show in OWA, but show in Outlook.
Hi! Running server 2008 with exchange server. The user is using both OWA webmail and local Outlook. User got multiple inbox's to access, 1 personal and 2 for the company. The personal one got subfolders which shows in OWA, but the problem is the other folders. They are only needed by this 1...
Microsoft Office
HDDs Show in BIOS, But Do Not Show in Disk Management
Hello, A newbie here that just completed a first-time new Win7 PC build. Successful installation of Win7 Pro on WD 600GB 10000 system drive. Went back and installed 4 additional HDD. (2) WD Caviar Black 1TB 7200 RPM and (2) WD Caviar 7200 500GB HDD from XP system that were used for storage. ...
Hardware & Devices
Show us your Wig
:haha:
Chillout Room
backup files will only show up if i click show hidden files and folder
Hey Guys, I cannot find a soultion to this problem. I was using my desktop like normal then an error came up saying that there was a hdd failure, and that i needed to scan for errors. all my files disappeared and only this error would come up. There would be hundreds of the same msg spamed on my...
Backup and Restore
show hidden folders show file extensions thru registry
I am trying to setup a default user or machine setup for how win7 handles folder view options. I want show hidden folders to be set to on for all users and the hide extensions for know file types to be unchecked or turned off ffor all users (so extensions show) I have located them in the registry...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:22.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App